ایکون
قالب اکسترا
120 وبسایت آماده شرکتی و فروشگاهی
فقط با 1,378,000 تومان
مشاهده و خرید
وردپرس چیست؟ چرا باید از وردپرس استفاده کنیم
مجموعه مقالات وردپرس

وردپرس چیست و چرا باید وردپرس را انتخاب کرد؟

آیا پیش آمده که تصمیم بگیرید برای خودتان یا کسب و کارتان سایت راه‌اندازی کنید اما به خاطر عدم آشنایی با برنامه ‌نویسی و پیچیدگی‌های طراحی وب، قید آن را زده باشید؟ اگر پاسختان مثبت است، باید بگویم که برای راه اندازی یک سایت، نیازی به هیچ دانش برنامه‌نویسی ندارید! تنها کافی است که از سیستم مدیریت محتوای وردپرس (wordpress CMS) استفاده کنید. در این مقاله قصد داریم به سوال پرتکرار کاربران یعنی وردپرس چیست؟ پاسخ داده و بگوییم چرا باید از وردپرس استفاده کرد.

13
16 مهر 1399
آخرین بروزرسانی: 23 مهر 1403

وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای (Content Management System) قدرتمند و همه‌کاره است که روش ساخت و مدیریت سایت‌ها را متحول کرده است. قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس به کاربران کمک می‌کنند تا بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی سایت‌های جذاب و کاربردی، طراحی کرده و آنها را سفارشی سازی کنند. با استفاده از این پلتفرم می‌توان انواع مختلفی از سایت‌ها را با کمترین هزینه و در کوتاه‌ترین زمان ممکن راه‌اندازی کرد. اگر می‌خواهید بدانید وردپرس چیست و با جنبه‌های مختلف آن آشنا شوید، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

وردپرس چیست؟

به زبان ساده وردپرس (WordPress) یک سیستم مدیریت محتوای رایگان و منبع‌باز (Open Source) است که به کاربران امکان می‌دهد تا محتوای دیجیتالی مانند وب‌سایت، وبلاگ و برنامه‌های آنلاین را ایجاد، مدیریت، ویرایش و حذف کنند. این پلتفرم مبتنی بر وب، ویژگی‌های کاربرپسند و منحصربه‌فردی دارد که باعث می‌شود، کاربران بدون نیاز به دانش برنامه نویسی و فنی، به‌راحتی محتوای موردنظر خود را ایجاد، ویرایش و منتشر کنند. با استفاده از قالب‌ها و افزونه‌های وردپرسی آماده می‌توانید امکانات و بخش‌های مختلف را به سایت خود اضافه کنید.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس با زبان PHP برنامه نویسی شده و از پایگاه داده MySQL پشتیبانی می‌کند. PHP زبان هسته وردپرس است که تقریبا همه افزونه‌ها و قالب‌ها با آن نوشته می‌شوند.

اکنون که گفتیم وردپرس چیست، بگذارید با یک مثال ساده، مفهوم آن را بهتر توضیح دهیم. تصور کنید صاحب کسب‌وکار عکاسی بوده و می‌خواهید یک سایت برای خود راه‌اندازی کنید. با استفاده از وردپرس می‌توانید اقدامات زیر را انجام دهید:

  • یک قالب وردپرس آماده و ازپیش‌طراحی‌شده را انتخاب کنید که شبیه به یک سایت نمونه‌کار عکاسی است.
  • با افزودن عکس‌ها، متن و اطلاعات تماس خود، قالب را سفارشی کنید.
  • از افزونه‌های وردپرس برای اضافه‌کردن ویژگی‌هایی مانند فرم تماس، دکمه‌های اشتراک‌گذاری رسانه‌های اجتماعی و گالری عکس استفاده کنید.
  • صفحات جدیدی مانند صفحه «درباره ما»، صفحه «خدمات» و صفحه «وبلاگ» ایجاد کنید تا آخرین نمونه‌کارهای خود را به اشتراک بگذارید.
  • محتوای خود را به‌راحتی به‌روز و مدیریت کنید؛ از جمله افزودن عکس‌ها و نوشتن پست‌های وبلاگ جدید.

آمار نشان می‌دهد که بیش از 43% از کل وب‌سایت‌های موجود در اینترنت در سال 2023 با استفاده از وردپرس طراحی شده‌اند. در ادامه به تعدادی از آماری را آورده‌‌ایم که نشان دهنده اهمیت و محبوبیت سایت وردپرسی شده‌اند.

حالا که با وردپرس به عنوان یک CMS آشنا شدید، باید بدانید که سایر دروپا و جوملا هم دو سیستم مدیریت محتوای محبوب هستند در تفاوت وردپرس، دروپال و جوملا تفاوت این سیستم‌های مدیریت محتوا و مزایای هرکدام را به طور کامل بررسی کرده‌ایم.

وردپرس چیست؛ مهم‌ترین آمار استفاده از وردپرس در جهان

وردپرس از چه زمانی شروع به کار کرد؟

وردپرس اولین‌بار توسط بنیانگذاران آن به نام‌های مت مولنوگ و مایک لیتل، در 27 می 2003 راه‌اندازی و در ابتدا به‌عنوان یک پلتفرم وبلاگ‌نویسی و یک پروژه منبع‌باز تحت مجوز عمومی گنو (GPL) منتشر شد. از آن زمان تا به امروز، وردپرس تغییر و تحول زیادی داشته و اکنون به یکی از محبوب‌ترین سیستم‌های مدیریت محتوا (CMS) در جهان تبدیل شده است که بیش‌از 60 میلیون وب‌سایت در بستر آن فعال هستند.

 وردپرس در ابتدا، عمدتا برای ایجاد وبلاگ استفاده می‌شد؛ اما به مرور بهبود پیدا کرد و در حال حاضر شما می‌توانید هر نوع وب سایتی را که بخواهید با این CMS ایجاد کنید. شما می‌توانید سایت‌های وبلاگی، سرگرمی یا سبک زندگی، نمونه کار حرفه ای، وب سایت های تجاری، فروشگاه های تجارت الکترونیک (Ecommerce)، اپلیکیشن موبایل و سایت های عضویت راه‌اندازی کنید.

توسعه‌دهنده وردپرس کیست؟

یک توسعه‌دهنده وردپرس (WordPress Developer)، باید مجموعه‌ای از تخصص‌ها و مهارت‌ها را بلد باشد تا با استفاده از آن‌ها وب‌سایت‌های مبتنی بر وردپرس را برای مشتریان طراحی و ایجاد کرده، توسعه دهد و نگهداری و پشتیبانی کند. از جمله وظایف دولوپر وردپرس می‌توان به طراحی قالب‌های جدید (Themes) و سفارشی‌سازی قالب‌های موجود با توجه به نیازهای مشتری و وب‌سایت، ساخت و سفارشی‌سازی افزونه‌ها (Plugins)، بهینه‌سازی سرعت، بهبود امنیت، شناسایی و رفع مشکلات وب‌سایت و… اشاره کرد.

ازسوی‌دیگر، معمولا یک توسعه‌دهنده وردپرس مهارت کافی در زمینه توسعه و طراحی Front-end و Back-end سایت‌های وردپرسی دارد و باید به زبان برنامه‌نویسی PHP و زبان HTML و…، همچنین ابزارهایی مانند ویرایشگرهای کد و… مسلط باشد. به این نوع توسعه دهنده وردپرس فول استک (Full Stack) گفته می‌شود.

چرا باید از وردپرس استفاده کرد؟

چرا باید وردپرس را انتخاب کرد؟ دلایل زیادی برای به‌کارگیری و استفاده از وردپرس وجود دارد که در ادامه به مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.

  • استفاده آسان: وردپرس کاربرپسند است و افراد مبتدی که اطلاعات فنی زیادی ندارند، به‌راحتی می‌توانند با آن کار کنند. رابط بصری وردپرس باعث می‌شود که ایجاد و مدیریت محتوا با آن آسان باشد.
  • قابلیت سفارشی‌سازی (Customization): با وجود هزاران قالب و افزونه رایگان و پولی وردپرس، می‌توان با این سیستم مدیریت محتوا از وبلاگ‌های ساده تا وب‌سایت‌های پیچیده و حرفه‌ای را طراحی کرد.
  • منبع‌باز و رایگان: وردپرس یک نرم‌افزار متن‌باز است؛ به این معنی که دانلود، استفاده و تغییر آن رایگان است. همچنین جامعه‌ای دارد که به‌طور دائم درحال توسعه و بهبود آن است.
  • SEO-Friendly: امکان بهینه سازی وردپرس برای موتورهای جستجو به راحتی فراهم شده است؛ در واقع وردپرس با راائه انواع پلاگین رسیدن به رتبه‌های بالاتر در نتایج جستجو را آسان می‌کند.
  • طراحی واکنش‌گرا (Responsive Design): بیشتر قالب‌های وردپرس واکنش‌گرا هستند؛ یعنی با دستگاه‌ها و اندازه‌های صفحه نمایش مختلف سازگار می‌شوند و یک تجربه کاربری فوق‌العاده را در پلتفرم‌های گوناگون ارائه می‌دهند.
  • به‌روزرسانی‌های منظم: جنبه‌های مختلف وردپرس به‌طور دائم، نگهداری و به‌روزرسانی می‌شود تا وب‌سایت شما همواره در بالاترین سطح عملکردی و امنیتی قرار داشته باشد.
  • کتابخانه گسترده افزونه: با وجود بیش‌از ۵۰ هزار افزونه، وردپرس را می‌توان به‌گونه‌ای گسترش داد که تقریباً تمام نیازهای هر سایت را برآورده کند.
  • مقیاس‌پذیری: وردپرس می‌تواند حجم زیادی از ترافیک را مدیریت کند و برای پاسخگویی به نیازهای وب‌سایت‌های درحالِ رشد مقیاس شود.
  • مقرون‌به‌صرفه: در مقایسه با سایر سیستم‌های مدیریت محتوا، راه‌اندازی و نگهداری وردپرس نسبتا ارزان است.
  • امنیت بالا: این سیستم مدیریت محتوا با به‌روزرسانی‌های منظم و ابزارهای امنیتی قوی خود، از وب‌سایت‌ها در برابر تهدیدات رایج وب محافظت می‌کند.
  • انعطاف‌پذیری: وردپرس را می‌توان برای طیف وسیعی از سایت‌ها، از وبلاگ‌های ساده گرفته تا فروشگاه‌های آنلاین بزرگ استفاده کرد.

قالب وردپرس چیست؟

منظور از قالب وردپرس چیست؟ پوسته یا قالب وردپرس (WordPress Theme) یک قالب سایت ازپیش‌ساخته‌شده است. قالب مجموعه‌ای از فایل‌هاست که چیدمان، رنگ‌ها، فونت‌ها و ظاهر کلی وب‌سایت شما را تعیین می‌کند. پوسته وردپرس از پیشخوان وردپرس > نمایش > پوسته‌ها قابل اضافخ کردن، ویرایش و مدیریت است.

به قالب مانند یک نقشه خانه نگاه کنید؛ چیزی که ساختار و طراحی اساسی خانه را ارائه می‌دهد. کاری که باید انجام دهید این است که محتوای خود را به آن اضافه کنید و آن را مطابق با نیازهای هر فرد یا کسب‌وکار سفارشی کنید. هزاران قالب رایگان و پولی مختلف برای وردپرس دردسترس هستند. با انتخاب قالب مناسب، می‌توانید خیلی سریع، راحت و حرفه‌ای وب‌سایت خود را آماده کنید، بدون اینکه نیاز به دانش کدنویسی داشته باشید یا بخواهید آن را از ابتدا طراحی کنید.

افزونه وردپرس چیست؟

اگر می‌خواهید بدانید افزونه‌ wordpress چیست، باید گفت که پلاگین‌ (Plugin) یک برنامه نرم‌افزاری کوچک است که ویژگی‌ها یا عملکردهای جدیدی را به وب‌سایت شما اضافه می‌کند. افزونه وردپرس (WordPress Plugin) را می‌توان به‌راحتی در سایت وردپرسی نصب و فعال کرد تا یک عملکرد خاص مانند بهبود امنیت، امکانات فروشگاهی، صفحه‌ساز، بکاپ، درگاه پرداخت، چت و پشتیبانی، افزودن فرم‌های تماس یا افزایش بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) را انجام دهد.

افزونه‌ها مانند اپلیکیشن‌های موجود در تلفن همراه هستند که در صورت نیاز و به‌راحتی نصب و حذف می شوند؛ و قابلیت‌های وب‌سایت را تا حد زیادی افزایش می‌دهند. از میان هزاران افزونه موجود، باید آن‌هایی را انتخاب کنید که به بهترین شکل با نیازهای شما مطابقت دارند و ویژگی‌های جدید و کاربردی را به وب‌سایت‌تان اضافه می‌کنند.

مخزن وردپرس چیست؟

مخزن وردپرس با آدرس WordPress.org یک کتابخانه متمرکز از افزونه‌ها و قالب‌های رایگان و متن‌باز است که به‌راحتی می‌توان آن را در سایت‌های وردپرسی نصب و استفاده کرد. کاربران از طریق این مخزن می‌توانند به جستجو و کشف قالب‌ها و افزونه‌های موردنیاز خود بپردازند تا عملکرد و ظاهر سایت خود را بهبود بخشند.

مخزن وردپرس توسط جامعه وردپرس نگهداری می‌شود و افزونه‌ها و قالب‌های موجود در آن به‌طور منظم بررسی، آزمایش و به‌روزرسانی می‌شوند. همچنین دستورالعمل‌ها و بررسی‌های امنیتی دقیقی برای اطمینان از کیفیت، امنیت و سازگاری آن‌ها اعمال می‌شود. اگر قصد استفاده از قالب‌ها و افزونه‌های رایگان را دارید حتما آنها را از مخزنوردپرس دانلود کنید.

نکته: از پیشخوان وردپرس > افزونه ها نیز می‌توانید به همه افزونه‌های رایگان در مخزن دسترسی داشته باشید.

چه وب‌سایت‌هایی را می‌توان با وردپرس ساخت؟

وردپرس یک پلتفرم همه‌کاره است که می‌توان از آن برای ساخت و راه‌اندازی انواع وب‌سایت‌ها استفاده کرد. در واقع وردپرس ارائه دهنده انواع قالب‌های شرکتی، فروشگاهی، شخصی، خبری، آموزشی، وبلاگی و غیره برای طراحی سایت است؛ اگر می‌خواهید بدانید، انواع سایت وردپرس چیست، در این بخش رایج‌ترین آن‌ها را معرفی می‌کنیم.

سایت وبلاگی

همان‌گونه که گفتیم، وردپرس ابتدا به‌عنوان یک پلتفرم وبلاگ‌نویسی راه‌اندازی شد و در ایجاد وب‌سایت‌های متمرکز بر محتوا، حرف اول را می‌زند. این پلتفرم ویژگی‌هایی مانند دسته‌ها، برچسب‌ها، نظرات و فیدهای RSS را ارائه می‌دهد که جزو ویژگی‌های اصلی وبلاگ‌های شخصی، سایت‌های خبری یا وبلاگ‌های کسب‌وکار هستند. قالب هاریکا یکی از بهترین و زیباترین قالب‌های وبلاگی است.

وب‌سایت تجاری و شرکتی

از وردپرس می‌توان برای ساخت وب‌سایت‌های تجاری که خدمات، محصولات و اطلاعات کسب‌وکار شما را به نمایش می‌گذارند، استفاده کرد. این سایت‌ها اغلب شامل صفحاتی مانند درباره ما، خدمات، تماس و یک بخش وبلاگ برای بازاریابی محتوایی هستند. از بهترین قالب‌های شرکتی می‌توان به قالب آسترا و اکسترا اشاره کرد.

🛒 فروشگاه اینترنتی (Ecommerce Shop)

وردپرس با افزونه‌هایی مانند ووکامرس (Woocommrce)، امکان ساخت و راه‌اندازی یک فروشگاه آنلاین حرفه‌ای و کاربردی را به شما می‌دهد. استفاده از ووکامرس برای کسب‌وکارهای بزرگ و کوچک آنلاین به شما کمک می‌کند تا محصولات خود را بارگذاری کرده، پرداخت‌ آنلاین را پردازش و موجودی کالا و حمل‌ونقل را نیز مدیریت کنید.

وب‌سایت نمونه‌کار

افراد خلاقی مانند عکاسان، هنرمندان و طراحان می‌توانند از قالب پورتفولیو (Portfolio Theme) برای ساخت وب‌سایت نمونه‌کار بهره بگیرند و آثار خود را به نمایش بگذارند. این سایت‌ها معمولاً دارای بخش گالری‌، توضیحات پروژه و اطلاعات تماس هستند.

📰 وب‌سایت خبری و مجله‌ای

اما ویژگی‌های  یک سایت‌ خبری در wordpress چیست؟ بسیاری از خبرگزاری‌ها، پورتال‌های خبری، مجلات مد و پوشاک، ورزشی و غیره می‌توانند از وردپرس برای انتشار مقالات و اخبار آنلاین استفاده کنند. این سیستم مدیریت محتوا ویژگی‌هایی مانند پشتیبانی از چند نویسنده، امکان درج اخبار و خبرهای تازه، طبقه‌بندی محتوا و به‌روز‌رسانی آسان محتوا را ارائه می‌دهد که این مساله برای سایت‌های خبری و مجلات آنلاین اهمیت زیادی دارند. قالب جنه یکی از بهترین و حرفه‌ای‌ترین قالب‌های خبری وردرپس است.

👨‍🏫 وب‌سایت آموزشی

موسسات آموزشی و مربیان می‌توانند از وردپرس برای ایجاد وب‌سایت برای مدارس، موسسات غیر انتفاعی، دانشگاه‌ها یا فروش دوره‌های آنلاین استفاده کنند. این سایت‌ها ویژگی‌هایی مانند ساخت دوره‌، درس‌ها، تکالیف، پنل اختصاصی کاربر و مدرس، آزمون‌ساز و پورتال‌های دانشجویی و سیستم‌های مدیریت یادگیری را دارند؛ قالب‌های آموزشی مانند استادیار این امکانات را فراهم می‌کنند.

وب‌سایت شخصی

افراد می‌توانند از وردپرس برای ساخت و طراحی وب‌سایت شخصی استفاده کنند که به‌عنوان رزومه آنلاین، برند شخصی یا سایت سرگرمی به کار می‌رود. وب‌سایت شخصی می‌تواند شامل وبلاگ‌، نمونه‌کار و اطلاعات شخصی باشد و بستری مناسب برای ابراز حضور آنلاین و شبکه‌سازی فراهم کند. یکی از بهترین قالب‌های شخصی، قالب نادر است که 12 دموی منحصر به فرد دارد و با استفاده از صفحه ساز المنتور طراحی شده است.

انجمن

با افزونه‌هایی مانند bbPress، وردپرس را می‌توان برای ایجاد انجمن‌ها یا همان تالارهای گفتگو گسترش داد. این نوع سایت وردپرسی به کاربران امکان تعامل، اشتراک‌گذاری اطلاعات و ایجاد انجمن‌های آنلاین را می‌دهد.

آموزش دانلود و نصب وردپرس

در این قسمت یاد خواهید گرفت که نحوه دانلود و نصب وردپرس چیست. دانلود و نصب وردپرس بسیار ساده است. فقط کافیست مراحل زیر را دنبال کنید.

مرحله اول: دانلود وردپرس

به وب‌سایت رسمی وردپرس به نشانی wordpress.org مراجعه و روی دکمه «دانلود وردپرس» کلیک کنید تا آخرین نسخه آن در رایانه شما دانلود شود.

دانلود آخرین ورژن وردپرس فارسی 

مرحله دوم: تهیه هاست

یک سرویس میزبانی وب یا هاست تهیه کنید که الزامات وردپرس را برآورده می‌کند. می‌توانید یک هاست وردپرس سی پنل انتخاب کنید که از PHP 7.4 یا بالاتر و MySQL نسخه 8.0 یا MariaDB نسخه 10.5 یا بالاتر پشتیبانی کند.

مرحله سوم: ایجاد یک پایگاه داده

برای فرآیند نصب، به نام پایگاه داده، نام کاربری و رمز عبور نیاز دارید. برای ساخت دیتابیس بعد از ورود به سی پنل، روی گزینه MYSQL database wizard کلیک کنید.

MYSQL database wizard

در این بخش نام دیتابیس را انتخاب کنید و دکمه Create را بزنید.

شروع ساخت دیتابیس؛ یکی از مراحل نصب وردپرس

در این مرحله از نصب وردپرس باید یک کاربر دیتابیس مانند تصویر زیر ایجاد کنید.

ساخت کاربر پایگاه داده برای نصب وردپرس

تیک تمام دسترسی ها را بزنید و در آخر دکمه Make changes را بزنید.

ساخت دیتابیس و ارائه مجوزهای لازم

حتما Username و password خود را در یک فایل notepad ذخیره کنید.

مرحله چهارم: آپلود فایل وردپرس

در این مرحله از نصب وردپرس وارد مسیر File Manager > Public-html شوید.

مسیر آپلود فایل وردپرس در هاست

فایل فشرده‌ای که از مرحله قبل دانلود کردید را آپلود کنید.

آپلود فایل وردپرس wordpress در داخل هاست

سپس با کلیک راست روی فایل آن را اکسترکت کنید.

اکسترکت فایل وردپرس

مرحله پنجم: اجرای مراحل نصب وردپرس

در مرورگر وب خود، آدرس سایت‌تان و در واقع آدرسی که وردپرس را در آن آپلود کرده‌اید، بروید. این کار باعث می‌شود تا به‌طور خودکار فرآیند نصب آغاز شود. روی گزینه فارسی کلیک کرده و دکمه Continue را بزنید.

تعیین زبان وردپری

شروع نصب وردپرس چیست

مرحله ششم: تکمیل فرآیند نصب

در این مرحله باید نام کاربری و پسوردی که در مرحله ساخت دیتابیس وارد کردید را در بخش‌های مربوطه قرار دهید.

تکمیل اطلاعات ورود به پایگاه داده در وردپرس چیست

در این بخش باید اطلاعات ورود به پیشخوان یعنی نام کاربری، پسورد و ایمیل خود را وارد کنید.

تکمیل اطلاعات ورود به پیشخوان برای نصب وردپرس؛ وردپرس چیست

مرحله هفتم: سفارشی‌سازی

پس‌از اتمام نصب، می‌توانید وارد سایت جدید وردپرس خود شوید و از بخش مدیریتی، سفارشی‌سازی آن را آغاز کنید.

بسیاری از ارائه‌دهندگان هاست، برای افرادی که با نصب دستی راحت نیستند، نصب خودکار وردپرس را با یک کلیک یا گزینه‌های میزبانی مدیریت‌شده وردپرس ارائه می‌دهند که فرآیند را به‌طور قابل‌توجهی ساده می‌کند.

چه وب سایت‌های معروف فارسی با وردپرس ساخته شده‌اند؟

وب سایت‌های فارسی ساخته شده با وردپرس بسیارند. در اینجا صرفاً به چند نمونه از این وب سایت‌ها اشاره می‌کنیم

  • یاس دانلود: یکی از معروف‌ترین وبسایت‌های فارسی در زمینه‌ی دانلود بازی، نرم‌افزار، آموزش و… است که رتبه‌ی 117 الکسا را در میان سایت‌های ایرانی از آن خود کرده است. این وبسایت بر مبنای وردپرس ایجاد شده است که این نشانگر توان بالای وردپرس در ایجاد سایت‌هایی است که روزانه ترافیک بالایی در آن‌ها رد و بدل می‌شود. وبسایت‌های دانلودها و دانلود فارسی نیز سایت‌هایی مشابه یاس دانلود هستند که بر مبنای وردپرس طراحی شده‌اند و روزانه ترافیک بالایی در آن‌ها رد و بدل می‌شود.
  • راستچین: وب سایت راست چین با رتبه‌ 34 الکسا، از اولین فروشگاه‌های اینترنتی است که در آن می‌توانید انواع قالب و افزونه‌ی وردپرس، جوملا، قالب‌های HTML و… را خریداری کنید.
  • دیجیاتو: اگر به حوزه‌ی تکنولوژی علاقمند هستید، حتماً دیجیاتو را می‌شناسید. این وبسایت/وبلاگ خبری که دارای رتبه‌ی 98 الکسا در میان وبسایت‌های فارسی است، یکی از بروزترین وبسایت‌های فارسی در زمینه‌ی اخبار مربوط به تکنولوژی است.
  • دیجی کالا مگ: قطعاً بزرگترین وبسایت فروشگاهی ایران، دیجی کالا را می‌شناسید! مجله‌ی دیجی کالا، تحت عنوان دیجی کالا مگ، که رتبه‌ی سوم الکسا را از آن خود کرده‌است، یکی از فراوان نمونه‌های وبسایت‌های موفقی است که با استفاده از وردپرس ساخته شده‌اند.

وردپرس چیست؛ سایت های ایرانی طراحی شده با وردپرس

در تصویر زیر آمار استفاده از وردپرس را در سایت‌های داخلی می‌بینید.

آمار استفاده از وردپرس چیست

کدام سایت‌های معروف خارجی با وردپرس ساخته شده‌اند؟

می‌توان لیست بلندبالایی از وبسایت‌های موفق انگلیسی زبان که بر پایه‌ی وردپرس ساخته شده‌اند تهیه کرد؛ امّا در این قسمت فقط به چهار نمونه از این وبسایت‌ها اشاره می‌کنیم:

  • وب سایت کاخ سفید: برای پی بردن به قدرت وردپرس، همین کافی است که بدانید و سایت رسمی دولت آمریکا و کاخ سفید، با استفاده از آن ساخته شده ‌است.
  • مایکروسافت: وبلاگ سایت رسمی مایکروسافت با استفاده از وردپرس طراحی شده است. همچنین مایکروسافت برای بلاگ محصولات پرطرفدارش چون ویندوز و اسکایپ، از این سیستم مدیریت محتوا بهره گرفته است.
  • رولینگ استونز: اگر اهل موسیقی راک باشید، قطعاً گروه بزرگ رولینگ استونز را می‌شناسید. جالب است بدانید که این گروه محبوب انگلیسی، وردپرس را برای ساخت وبسایتشان انتخاب کرده‌اند.
  • نیویورکر: وقتی مجله خبری بزرگ نیویورکر از وردپرس برای وب سایت خود استفاده می‌کند، دور از ذهن نیست که اولین انتخاب افراد برای ایجاد سایت‌های خبری، استفاده از وردپرس باشد.

آیا وردپرس امن است؟

یک سایت با هر پلتفرمی خواه با کدنویسی اختصاصی و یا با سیستم‌های مدیریت محتوا مثل وردپرس طراحی شده باشد، در معرض هک شدن است. همه سایت‌ها به مجموعه‌ای از اقدامات امنیتی مستمر نیاز دارند تا از نفوذ به آنها جلوگیری شود. پس اگر بپرسید آیا وردپرس امن است باید بگوییم که بله، اما اگر شما امنیت سایت خود را تامین نکنید، می‌تواند به مدخلی برای ورود هکرها و بدافزارها تبدیل شود. وردپرس می‌تواند از طریق هسته وردپرس، افزونه‌ها و قابل‌های آپدیت نشده، ورژن پایین PHP، هاست نا ایمن، پسوردهای ضعیف و غیره هک شود.

منابع یادگیری و آموزش کار با وردپرس

اگر فردی مبتدی هستید و می‌خواهید بدانید وردپرس چیست و نحوه کار‌کردن با آن را یاد بگیرید، منابع مختلفی دردسترس قرار دارند که می‌توانید از آن‌ها بهره بگیرید. برای کمک به شما، در این بخش بهترین و کارآمدترین منابع یادگیری و آموزش کار با وردپرس را معرفی خواهیم کرد.

دوره‌های آنلاین

اگر در گوگل جستجو کنید، متوجه خواهید شد که دوره‌های آنلاین فارسی متعددی برای آموزش وردپرس وجود دارند که برخی از آن‌ها رایگان و برخی دیگر پولی هستند. به شما پیشنهاد می‌کنیم با دوره‌های رایگان شروع کنید؛ اما توجه داشته باشید که همه دوره‌ها کیفیت مناسبی ندارند. پس بهتر است به‌سراغ وب‌سایت‌های معتبر بروید. همچنین خواندن نظرات شرکت‌کنندگان در دوره نیز می‌تواند در انتخاب دوره آموزشی مناسب به شما کمک کند.

یکی از بهترین دوره‌های آنلاین، دوره هیرو وردپرس است که به صورت رایگان در اختیارتان است و کمک می‌کند صفر تا صد یک سایت را برای خودتان یا افراد دیگر راه‌اندازی کنید.

دوره آموزش وردپرس هیرو

دوره برنامه نویسی وردپرس، یکی دیگر از آموزش‌های تخصصی وردپرس که در راست چین آکادمی ارائه شده و برای افرادی مناسب است که قصد دارند متخصص وردپرس شده و با طراحی و توسعه قالب و افزونه درآمد بالایی کسب کنند.

یوتیوب

این پلتفرم محتوای ویدیویی رایگان، یکی دیگر از منابع مهم یادگیری کار با وردپرس است. خوشبختانه در سال‌های اخیر، کیفیت محتوای ویدیویی فارسی در یوتیوب، رشد چشمگیری داشته است و محتواهای آموزشی باکیفیتی در زمینه وردپرس به‌صورت رایگان در دسترس علاقه‌مندان به یادگیری این سیستم مدیریت محتوا قرار داده شده است.

کلاس‌های حضوری

بسیاری از موسسات آموزشی، دوره‌های حضوری وردپرس را ارائه می‌دهند که می‌توانید در آن‌ها شرکت کنید. این دوره‌ها معمولاً از سطح مبتدی تا پیشرفته دسته‌بندی شده‌اند و با توجه به میزان مهارت و تجربه خود در وردپرس می‌توانید در دوره مناسب ثبت‌نام کنند.

هاست وردپرس چیست؟

منظور از هاست wordpress چیست؟ هاست وردپرس نوعی هاست میزبانی وب است که به‌طور ویژه برای وب‌سایت‌های وردپرسی طراحی شده است. این سرویس میزبانی برای افزایش عملکرد، امنیت و مقیاس‌پذیری این سایت‌ها بهینه شده است و باعث افزایش کارایی آن‌ها می‌شود. هاست وردپرس معمولاً شامل ویژگی‌هایی مانند نصب با یک کلیک، به‌روزرسانی خودکار و پشتیبانی تخصصی مشتری است. استفاده از هاست وردپرس برای سایت‌های وردپرسی اجباری نیست؛ اما انتخاب آن می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی سرعت بارگذاری و امنیت سایت و تجربه کلی کاربر را بهبود بخشد.

مجموعه راست چین با تکیه بر تجربه 11 ساله و با بررسی دغدغه مشتریان تصمیم به راه اندازی راست چین کلود گرفت. هاست راست چین یک سرویس میزبانی وب باکیفیت بهینه شده برای سایت‌هایی با سیستم مدیریت محتوای وردپرس و کاملا سازگار با محصولات راست چین است.

هاست وردپرس راست چین

در این مقاله، ابتدا گفتیم که وردپرس چیست و تاریخچه آن را معرفی کردیم. سپس درک خوبی از کاربردهای این سیستم مدیریت محتوا به دست آوردید و با انواع سایت‌هایی که می‌توان با وردپرس راه‌اندازی کرد، آشنا شدید. وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای قدرتمند و کارآمد است که طیف وسیعی از امکانات را برای ایجاد و مدیریت انواع وب‌سایت ارائه می‌دهد. فرقی نمی‌کند که یک مبتدی هستید یا یک حرفه‌ای، با استفاده از قالب‌ها و افزونه‌های وردپرس و بدون داشتن دانش فنی گسترده، می‌توانید سایت‌هایی طراحی و راه‌اندازی که هم کاربردی و هم از نظر بصری جذاب هستند. اگر سوالی در این زمینه دارید، خوشحال می‌شوم با ما درمیان بگذارید.

زهرا غفاری | کارشناس سئو
زهرا غفاری | کارشناس سئو
مهندسی نرم افزار و کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک خوندم و علاقه مند به دنیای کلمات و نوشتن هستم. یادت باشه اگر امید داشته باشی هیچ وقت دیر نیست.
سوالات متداول

شما می توانید انواع سایت های شخصی، شرکتی، فروش فایل، مشاور املاک، آموزشی، پزشکی، نمونه کار، فروشگاهی، خبری، کاریابی، ورزشی، رزرواسیون، معماری، گردشگری و... را به سادگی و با استفاده از قالب های آماده و افزونه های در دسترس طراحی کنید.

سیستم مدیریت محتوا وردپرس با داشتن هزاران قالب آماده کار شما برای طراحی سایت را آسان می کند. علاوه بر این با دارا بودن 55000 افزونه امکان توسعه سایت و افزودن قابلیت های جدید را بدون نیاز به دانش برنامه نویسی خواهید داشت.

عوامل بسیاری باعث شده تا wordpress به یکی از پر طرفدارارترین CMS های رایگان تبدیل شود و در حال حاضر 46% از وب سایت های دنیا با وردپرس طراحی شده اند. با وردپرس می توانید انواع سایت از یک سایت شخصی ساده تا یک سایت فروشگاهی را راه اندازی کنید علاوه بر این سایر ویزگی های وردپرس شامل موارد زیر است:

  • عدم نیاز به دانش برنامه نوسی
  • نصب سازی آسان
  • سفارشی سریع
  • وجود هزاران قالب و افزونه
  • امنیت بالا
  • یادگیری آسان

 

 

تمام پلتفرم های طراحی سایت اعم از سایت ساز ها، وردپرس، جوملا و حتیسایت های برنامه نویسی شده ممکن است مورد حمله هکرها قرار بگیرند. اما ساختار وردپرس واضح و شفاف است و برقراری امنیت می تواند ساده تر از موارد ذکر شده برقرار شود.

افزونه های امنیتی، ارائه آپدیت های منظم و رعایت نکات امنیتی باعث شده سایت های طراحی شده با وردپرس امنیت بالایی داشته باشند.

مقالات مرتبط
بنر
آموزش قالب وودمارت؛ آموزش صفر تا صد طراحی فروشگاه
قالب وودمارت یک راه حل قدرتمند برای طراحی یک فروشگاه اینترنتی است. این قالب با انعطاف پذیری بالا، مجموعه ویژگی‌های غنی و رابط کاربری بصری، به شما این امکان را می‌دهد تا فروشگاه رویایی خود را به راحتی راه اندازی کنید. در این مقاله، آموزش قالب وودمارت را شروع و شما را با جنبه های مختلف این قالب ...
بنر
آموزش گام به گام بسته نصب آسان در لوکال هاست
اگر در لوکال هاست وب سایت خود را راه اندازی کنید می توانید یکباره وب سایت خود را به هاست منتقل کنید. یعنی بدون آنکه نیاز به هاست و دامنه داشته باشید، سایت را بدون استرس و نگرانی راه اندازی می کنید  و پس از مطمئن شدن از همه تغییرات دلخواهتان، آن را به هاست اصلی انتقال می دهید. همچنین در مصرف ...
بنر
آموزش نصب و فعالسازی ioncube در زمپ
ionCube Loader ماژولی است که برای اجرای فایل های رمزگذاری شده روی سرور نصب می شود. نصب و فعالسازی ioncube به سادگی انجام می شود. در صورت فعال نبودن ionCube شما با خطا مواجه می شوید. اما راهکار ساده رفع این خطا نصب ionCube در کمتر از چند دقیقه است که در ادامه به توضیح آن به صورت ویدئویی می پردازیم.
بنر
آموزش نصب آسان قالب وردپرس در Cpanel
شاید شما هم این جمله را شنیده باشید. در کم تر از 10 دقیقه سایت وردپرس خود را نصب کنید. در نگاه اول به نظرتان این جمله فقط یک تبلیغ برای جذب مخاطب به نظر می‌رسد اما کاملا درست است. کافی است از بسته نصب آسان وردپرس استفاده کنید تا سایت شما در کم تر از 10 دقیقه، روی هاست نصب شود. با هم نصب قالب ...
13 دیدگاه
ana amini
ana amini
31 شهریور 1400 14:57

سلام وقتتون بخیر
آیا سایتی که در جوملا ایجاد شده را میشه ب وردپرس انتقال داد؟

آیا مفید بود ؟
0
زهرا غفاری | کارشناس سئو
زهرا غفاری | کارشناس سئو
03 مهر 1400 15:11

سلام دوست عزیز
بله می تونید سایت جوملا را به وردپرس انتقال بدید. برای مشاهده مراحل کامل می تونید مقاله انتقال سایت جوملا به وردپرس را مطالعه کنید.

آیا مفید بود ؟
payam danesh
payam danesh
22 تیر 1400 15:12

سلام
ممنون از مقاله جامعتون، من الان متوجه شدم که وردپرس چیست؟ ولی نمیدونم چطور باید کارباهاش رو شروع کنم؟ ممنون میشم راهنماییم کنید

آیا مفید بود ؟
0
زهرا غفاری | کارشناس سئو
زهرا غفاری | کارشناس سئو
23 تیر 1400 09:43

سلام دوست عزیز
کار کردن با وردپرس بسیار راحته و خیلی سریع می تونید یاد بگیرید. کافیه ابتدا وردپرس را دانلود کنید لینک دانلود وردپرس

سپس در مقاله مراحل نصب وردپرس را مطالعه کنید.
برای شروع کار می تونید به صورت لوکال وردپرس را نصب کنید و یک سایت تستی بسازید.

اگر قصد دارید سایتی که ساخته اید را در یک هاست آپلود کنید، مراحل انتقال سایت وردپرس از لوکال به هاست را به راحتی قابل انجام است و می توانید سایتی که ساخته اید را از لوکال به یک هاست واقعی انتقال بدید.
اگر سوال دیگری داشتید حتما بپرسید.

آیا مفید بود ؟
آذر حیدری | کارشناس امور فروشندگان
آذر حیدری | کارشناس امور فروشندگان
21 فروردین 1400 11:17

ممنون از مقاله جامعتون. خیلی از کاربرا و دوستان رو به این مقاله ارجاع دادم:blush:

آیا مفید بود ؟
0
زهرا غفاری | کارشناس سئو
زهرا غفاری | کارشناس سئو
22 فروردین 1400 11:52

ممنون از دقت شما. خوشحالیم که این مقاله برای شما مفید بوده

آیا مفید بود ؟
mahtab140099
mahtab140099
15 فروردین 1400 09:05

ممنون از مقاله خوبتون.
خب الان تا حدودی فهمیدم وردپرس چیه؟ اما من میخام وب سایت فروشگاهی با اون راه اندازی کنم و محصولات صنایع دستی و محلی مون رو بفروشم. فقط می دونم کمی هاست برام گرونه اگر بخام بخرم و تازه یاد بگیرم. ممکنه یه هاست ارزون بهم معرفی کنید؟ چون فعلا تستی میخام انجام بدم.
ممنون از سایت خوبتون

آیا مفید بود ؟
0
محبوبه حیدری | مدیر سئو
محبوبه حیدری | مدیر سئو
15 فروردین 1400 09:15

سلام
خوشحالیم این مطلب مورد توجه شما بوده و بنظر میرسه تعریف وردپرس چیست تونسته به شما کمک کنه که چنین سوالاتی به ذهنتون رسیده.
در مورد شروع کار با وردپرس می تونید بدون هیچ هزینه ای از لوکال هاست استفاده کنید و روی کامپیوتر خودتون فضای هاست رو شبیه سازی کنید بعد از تکمیل نسخه ازمایشی تون می تونید هاست رو خریداری کنید و سایت رو منتقل کنید. در مقاله زید در مورد لوکال هاست چیست توضیح داده شده.
https://www.rtl-theme.com/blog/localhost/
بعد از اون می تونید آموزش ساخت بسته نصب اسان از سایت وردپرسی تون رو ببینید.
اما در کل بهتون توصیه می کنم اول مقاله آموزش طراحی سایت فروشگاهی با وردپرس رو مطالعه کنید. در این مقاله نکاتی در مورد راه اندازی کسب و کار و نیازمندی های طراحی سایت فروشگاهی گفته شده.
https://www.rtl-theme.com/blog/create-online-store-with-wordpress/
موفق باشید

آیا مفید بود ؟
mahtab140099
mahtab140099
17 فروردین 1400 09:43

ممنون از راهنمایی و پاسخگویی سریعتون. مقاله لوکال هاست چیست رو خوندم و مثل اینکه بیشتر وردپرس رو روی زمپ نصب می کنند. من هم نصبش کردم اما الان به یه خطا خوردم
the ionCube PHP Loader needs to be installed. This is a widely used PHP extension for running ionCube protected PHP code.....
اینو چکارش کنم.
ممنون میشم سریع پاسخ بدین

آیا مفید بود ؟
محبوبه حیدری | مدیر سئو
محبوبه حیدری | مدیر سئو
17 فروردین 1400 09:44

برای رفع این مشکل کافیه ماژول ioncube رو نصب کنید. اموزش به صورت ویدئویی فعالسازی ioncube رو ببنید.

آیا مفید بود ؟
BaranDesign
BaranDesign
25 اسفند 1399 11:08

ی سوال از خدمتتون داشتم آیا برای سایت وردپرس نیاز هست که حتما از هاست وردپرس استفاده کنیم اگر هاست وردپرسی نباشه بعدا ممکنه مشکلی پیش بیاد؟

آیا مفید بود ؟
0
زهرا غفاری | کارشناس سئو
زهرا غفاری | کارشناس سئو
26 اسفند 1399 11:29

هاست وردپرس دارای امکانات مورد نیاز یک سایت وردپرسی است و برای سایت وردپرس بهینه تر شده است در مقاله زیر به طور کامل در مورد هاست وردپرس توضیح داده شده است.
https://www.rtl-theme.com/blog/best-wordpress-host/

آیا مفید بود ؟
BaranDesign
BaranDesign
25 اسفند 1399 11:07

ممنون از مقاله کامل اتون

آیا مفید بود ؟
0