افزونه المنتور چیست و چه قابلیتهایی دارد؟
افزونه المنتور (Elementor Plugin) یک صفحه ساز پیشرفته وردپرس است که با نصب آن روی سایتتان، ویرایشگر وردپرس را به یک ویرایشگر بصری و زنده تبدیل میکند. برای اینکه با این صفحه ساز بیشتر آشنا شوید، این مقاله را از دست ندهید.
المنتور چیست؟ افزونه المنتور یکی از افزونههای صفحهساز وردپرس برای طراحی صفحات سایت است، با این افزونه میتوانید بدون دانش کدنویسی و تنها با درگ کردن المانهای مختلف، صفحات سایت خود را به صورت حرفهای طراحی کنید. المنتور با امکاناتی که دارد برای طراحی پیچیدهترین سایتهای وردپرسی بهترین گزینه است. در این مقاله به طور کامل صفحهساز المنتور را بررسی، نحوه نصب، امکانات، قالبهای سازگار و ادانهای (Add-Ons) آن را نیز معرفی میکنیم.
المنتور چیست؟
المنتور (Elementor) یکی از قدرتمندترین صفحه سازهای وردپرس (WordPress Page Builder) و یک صفحه ساز گرافیکی (Graphic Page Builder) است که با استفاده از آن میتوانید هر صفحهای را در کمترین زمان ممکن بدون نیاز به دانش کدنویسی، ویرایش و طراحی کنید. این صفحه ساز پیشرفته، ویرایشگر اصلی وردپرس را با یک ویرایشگر زنده (Live Editor) جایگزین میکند؛ به همین دلیل نیاز نیست در حین طراحی صفحه بین ویرایشگر و پیش نمایش جابجا شوید. با کشیدن و رها کردن (Drag & Drop) المانهای المنتور به داخل صفحه، حتی میتوانید پیچیدهترین صفحات را در مدت زمان کوتاهی طراحی کنید. افزونه المنتور در دو نسخه رایگان و پرو ارائه شده است که نسخه پرو، امکانات و قابلیتهای بیشتری در اختیار کاربران قرار میدهد.
بهترین افزونه صفحهساز را همین الان دانلود کنید و سایت حرفهای راه اندازی کنید.
افزونه المنتور پرو چیست؟
افزونه المنتور دارای دو نسخه رایگان و پولی است، در نسخه رایگان امکانات محدودی دارد اما در نسخه پولی افزونه امکانات متنوعی از جمله ویجتهای بیشتر، ادغام با ابزارهای دیگر و امکان اضافه کردن ویجتهای اضافی وجود دارد.
کاربرد افزونه المنتور چیست؟
با المنتور میتوانید هر صفحهای را که بخواهید، طراحی کنید؛ تصاویر، ویدئوها، محتوا و سایر عناصر یک صفحه را در کنار هم قرار دهید. در واقع با داشتن الگوی موردنظر، قسمتهای مختلف یک صفحه را به سرعت طراحی کنید. المنتور با قالبهای آمادهای که دارد
یادگیری این افزونه صفحه ساز کار سختی نیست و تنها با چند ساعت کار کردن، به آن مسلط میشوید. در حال حاضر بسیاری از قالبهای حرفهای در دنیای وردپرس از صفحهساز المنتور پشتیبانی میکنند. پیشنهاد میکنم برای پیادهسازی سایتهای حرفهای از المنتور پرو (Elementor Pro) استفاده کنید؛ چرا که امکانات بیشتری را در اختیار شما قرار میدهد و شما را از افزودنیهای المنتور بینیاز میکند.
ویژگیهای المنتور چیست؟
بعد از اینکه با این افزونه آشنا شدید و دانستید که المنتور چیست؛ در این بخش به صورت خلاصه، ویژگیهای صفحه ساز Elementor را بررسی میکنیم.
✔️ رابط کاربری ساده و راحت
المنتور بسیار کاربرپسند بوده و کار با آن ساده و راحت بوده و هر بخش از المنتور به سادگی در دسترس است. با استفاده از رابط گرافیکی آن میتوانید صفحه موردنظر خود را طراحی کنید.
✔️ اپن سورس بودن و قابلیت توسعه آن
المنتور مانند وردپرس متن باز (Open Source) است و اگر توسعه دهنده وردپرس هستید، بهراحتی امکان توسعه بخشهای مختلف آن وجود دارد.
✔️ امکان طراحی ریسپانسیو سایت
صفحاتی که با استفاده از المنتور طراحی میکنید، کاملاً ریسپانسیو هستند و در موبایل و تبلت به درستی نمایش داده میشوند.
✔️ امکان پیادهسازی انواع صفحات
با استفاده از صفحهساز قدرتمند المنتور امکان طراحی هر نوع صفحه با هر المانی که نیاز دارید، وجود دارد.
✔️ پشتیبانی از قابلیت کشیدن و رها کردن
برای طراحی صفحات در المنتور تنها چیزی ک نیاز است، کشیدن و رها کردن المانها و عناصر است. در واقع برای طراحی المانهای مختلف صفحه نیازی به کدنویسی نیست و با این صفحه ساز گرافیکی، با قابلیت کشیدن و رها کردن به راحتی میتوانید صفحات مختلفی طراحی کنید.
✔️ امکان استایلدهی به عناصر مختلف صفحه
در المنتور امکان شخصی سازی استایل هر المان وجود دارد. برای مثال اندازه، حاشیه یا Margin، Padding، تغییر پس زمینه، اندازه و نوع فونت را میتوانید تغییردهید. بهعلاوه CSS بلد باشید هرجور که بخواهید ظاهر المان را تغییر داده و شخصیسازی کنید.
✔️ استفاده از عناصر و المانها
فرقی نمیکند که به چه المانی در صفحات سایت خود نیاز دارید، با استفاده از المنتور و افزودنیهای آن هر چیزی را میتوانید در یک صفحه پیادهسازی کنید. در المنتور 3 ویجت پایه، پرو و عمومی وجود دارد که این عناصر شامل اسلایدر، کروسل، نظرات، محصولات مرتبط، نمونه کار، امتیازدهی، دکمههای اشتراک گذاری،گالری تصاویر، نقل قول، قیمت محصول، برد کرامپ و غیره هستند.
✔️ سرعت بالا در طراحی
برخلاف صفحهسازهای دیگر، سرعت طراحی صفحات با المنتور بسیار بالا است. هنگام طراحی صفحات، نیازی به پردازش سنگین نیست و در همان لحظه المانهایی که به داخل صفحه میکشید، اعمال میشوند.
✔️ امکان کپی کردن صفحات طراحی شده در صفحات دیگر
برای اینکه چند نسخه از یک صفحه بسازید، کافی است یک صفحه را طراحی کرده، سپس آن را کپی کنید و صفحات دیگر را بر اساس محتوایی که باید در آن قرار بگیرد، شخصیسازی کنید.
✔️ ساخت صفحات 404
یکی از صفحات ضروری سایت، صفحه 404 است؛ صفحه 404 پیش فرض قالبها استاندارد و جذاب نیست؛ بنابراین بهتر است خودتان دست به کار شده و این صفحه را ایجاد کنید؛ ساخت صفحه 404 با المنتور بسیار ساده است؛ و فقط با کشیدن رها کردن این مود قابل انجام است.
✔️ دسترسی به امکانات بیشتر در نسخه پرو
در صورتی که به امکانات حرفهای مثل قالبهای آماده، ساخت فرم، پاپ اپ، افکتهای حرکتی و غیره نیاز دارید، بهتر است نسخه پرو را انتخاب کنید.
✔️ امکان استفاده از افزونههای جانبی المنتور برای افزودن امکانات حرفهای
اگر به امکانات بیشتری برای طراحی صفحات نیاز دارید، با افزودنیهای المنتور میتوانید صفحات حرفهایتری طراحی کنید؛ در بخشهای بعدی ادانهای المنتور را معرفی کردهایم.
✔️ امکان طراحی سایت واکنشگرا با المنتور
یکی از اصول مهم در طراحی سایت با المنتور، طراحی واکنشگرا است؛ شما با این صفحه ساز میتوانید صفحات را برای نمایش در انواع دستگاه نمایش آماده کنید.
✔️ کتابخانه قالبهای آماده المنتور
المنتور مجموعهای از قالبها و بلوکهای آماده و از پیش طراحی شده دارد که کمک میکنند تا بتوانید بدون زحمت زیاد و کدنویسی هر نوع صفحه از نوشته تا لندینگ پیج را طراحی کنید. بهعلاوه پوستهساز المنتور یا همان Theme Builder کمک میکند تا با استفاده از بلوکهای آماده، قالبها را در سایت خود درون ریزی کنید.
محدودیتهای افزونه المنتور
ممکن است این افزونه به دلیل امکانات مختلفی که دارد، در شروع برای مبتدیان کمی ییچیده باشد؛ البته پس از مدت کوتاهی میتوانید به کار با آن مسلط شوید. یکی دیگر از نکاتی که در استفاده از المنتور باید به آن دقت کنید این است که با وجود اینکه المنتور نسبت به صفحهسازهای دیگر سبکتر است اما ممکن است با طراحی غیر بهینه و اضافه کردن ساختارها و ستونهای تو در تو آن را سنگین کرده و سربار زیادی را به صفحه اضافه کنید. به علاوه ممکن است استفاده از بعضی المانها سایت شما را سنگین کند.
نحوه نصب افزونه المنتور
حالا که به طور کال فهمدید المنتور چیست بیایید با مراحل نصب آن آشنا شوید؛ برای نصب افزونه المنتور مراحل زیر را که در نصب افزونه وردپرس آورده شده، طی کنید:
-
دانلود صفحه ساز المنتور
شما میتوانید المنتور رایگان را از سایت WordPress.org دانلود کرده یا نسخه پرو را از راست چین تهیه کنید؛ برای دریافت افزونه المنتور پرو وارد سایت راست چین شده، آن را خریداری کرده و سپس دانلود کنید.
یکی دیگر از روشهای نصب المنتور، نصب از طریق پیشخوان است؛ کافی است وارد پیشخوان وردپرس > بخش افزونهها شوید. سپس نام Elementor را جستجو، نصب و فعال کنید. به همین راحتی امکان المنتور روی سایت شما فعال میشود.
2. بارگذاری و فعالسازی افزونه المنتور
برای نصب افزونه، وارد پیشخوان وردپرس شده و از بخش افزونهها > افزودن را بزنید و فایل دانلود شده را جایگزین کنید، سپس دکمه نصب را بزنید تا نصب افزونه کامل شود. بعد از آن از بخش افزونهها و از داخل لیست، افزونه را فعال کنید.
نکته: برای نصب افزونه المنتور پرو باید افزونه المنتور رایگان را هم نصب و فعال کنید؛ هر دو افزونه در پکیج افزونه Elementor راست چین وجود دارند.
برای فعالسازی کامل افزونه به بخش محصولات خریداری شده وارد شوید و با ثبت دامنه خود، لایسنس را فعال کنید. از این پس، با نصب افزونه مدیریت هوشمند راست چین به تمام آپدیتهای افزونه به صورت خودکار از طریق پیشخوان وردپرس در دسترس است و نیازی به بروزرسانی دستی محصول نیست.
اگر با المنتور به تازگی آشنا شدید نحوه کار کردن با المنتور را در مقاله آموزش المنتور به صورت ویدئویی و تصویری ببینید.
بهترین قالبهای سازگار با المنتور کدام هستند؟
بعضی از قالبهای وردپرسی با افزونه المنتور سازگار بوده به این معنی که امکان ویرایش صفحات آنها با المنتور وجود دارد. بعضی از قابلها نیز با این صفحه ساز طراحی شدهاند که به آنها قالب المنتور گفته میشود. یکی از قالبهای المنتور سبک که سرعت بارگذاری سایت شما را بالا میبرد قالب Hello Elementor رایگان است. در این بخش از مقاله 5 تا از بهترین قالبهای سازگار با المنتور را بررسی میکنیم تا از میان آنها و متناسب با موضوع سایت خود، یکی را انتخاب و خریداری کنید.
-
قالب اکسترا؛ پرفروشترین قالب سازگار با المنتور
اکسترا یکی از بهترین قالبهای المنتوری و چندمنظوره وردپرس است که استفاده از آن امکان راهاندازی انواع سایتها وجود دارد. این قالب انعطافپذیری بسیار بالایی داشته و بیش از 120 دموی آماده در زمینههای مختلف دارد. بنابراین هر سایتی که نیاز داشته باشید، با کمک این قالب چندمنظوره میتوانید راهاندازی کنید. دموهای آماده، فونتهای متنوع، کدنویسی استاندارد، عناصر مختلف و… از مهمترین ویژگیهای این قالب قدرتمند هستند.
-
قالب وودمارت؛ پرفروشترین قالب فروشگاهی سازگار با المنتور
اگر قصد راهاندازی فروشگاه اینترنتی دارید و به دنبال بهترین قالب فروشگاهی و المنتوری وردپرس هستید، وودمارت یکی از بهترین انتخابهاست. قالب وودمارت دارای بیش از 20 دمو اختصاصی، 40 المان ویژه المنتور و 100 دموی اورجینال است. با کمک قابلیت Ajax قالب وودمارت بدون نیاز به رفرش شدن صفحه تمام بخشهای صفحه در اختیار کاربران قرار میگیرد. پنل مدیریت قدرتمند، سبد خرید پویا، دموهای متنوع، امکان راهاندازی اپلیکیشن اندروید برای فروشگاه اینترنتی، کدنویسی استاندارد و… از مهمترین ویژگیهای این قالب هستند.
-
قالب آسترا؛ سبکترین قالب چندمنظوره المنتوری
قالب آسترا یکی از بهترین قالبهای المنتوری وردپرس است که بیش از 100 سایت آماده و 10 دموی اختصاصی در اختیار شما قرار میدهد. امکان راهاندازی هر سایتی که فکر کنید با قالب آسترا وجود دارد؛ از جمله سایتهای فروشگاهی، رستوران، شرکتی، باشگاه، دکوراسیون، معماری، هتل، گل فروشی، وبلاگ، ساختوساز، خیریه و استارتآپ.
-
قالب استادیار؛ پرفروشترین قالب آموزشی
اگر به فکر راهاندازی یک سایت آموزشی هستید و نیاز به قالب آموزشی دارید که از المنتور پشتیبانی کند، استادیار یکی از بهترین گزینهها است. با کمک المنتور و قالب استادیار میتوانید یک سایت حرفهای آموزشی طراحی کنید. صفحات سایت ریسپانسیو هستند و امکان نمایش دقیق در موبایل برای کاربران وجود دارد. قالب استادیار در راستچین بیش از 23 دموی حرفهای و 3 لندینگ اختصاصی در اختیار شما قرار میدهد.
بهترین افزودنیهای المنتور کدام هستند؟
افزودنیهای المنتور به شما کمک میکنند تا المانها و ویجتهای بیشتری در اختیار داشته باشید و صفحات حرفهایتری را طراحی کنید؛ در ادامه چندتا از افزودنیهای کاربردی را به شما معرفی میکنیم.
-
افزونه Element Pack
این افزونه بیش از 150 المان، 100 طرح آماده و ابزارک اختصاصی، 500 بلوک از پیش طراحی شده ارائه میکند. همچنین به طور کامل با افزونههای ووکامرس و WPML سازگار است و امکان استفاده از المانها در بخشهای مختلف سایت را فراهم کرده است. این افزونه بیش از 160 هدر آماده و 120 فوتر المنتوری دارد که 20 برابر امکانات بیشتر از افزونه المنتور به سایت شما اضافه میکند.
-
افزونه AnyWhere Elementor Pro
این افزونه امکان طراحی سایت با پستتایپ سفارشی و همچنین بیش از 30 ابزارک جدید را در اختیارتان قرار میدهد. با کمک این افزودنی المنتور میتوانید صفحه فروشگاه، برگه خطای 404، برگههای تکی نوشته و غیره طراحی کنید.
-
افزونه Essential Addons for Elementor Pro
این افزونه محبوبترین افزودنی المنتور است که بیش از 80 المان متنوع و کاربردی را در اختیار شما قرار میدهد. با استفاده از وجتها و المانهای خلاقانه آن به راحتی میتوانید صفحات مختلف سایت را به بهترین شکل ممکن طراحی کنید. المانهای این افزودنی شامل جستجوی پیشرفته، منوی ساده، دکمه های خلاقانه، اسلایدر لوگو، آکاردئون پیشرفته، منوی پیشرفته و غیره
-
افزونه Ultimate Addons for Elementor
این افزونه بیش از 40 المان متنوع و جذاب در اختیارتان قرار میدهد و امکان ذخیره قالب صفحات طراحی شده را فراهم میکند. همچنین با نسخه رایگان المنتور هم سازگاری کامل دارد و نیازی به خرید نسخه حرفهای المنتور برای دسترسی به المانهای این افزونه نیست.
-
افزونه woocommerce page builder elementor
اگر یک سایت فروشگاهی و ووکامرسی دارید، با استفاده از این افزونه میتوانید انواع فرمهای ساده، شرطی و چند صفحهای را طراحی کنید. همچنین بیش از 40 المان مختلف با کمک این افزونه در اختیارتان قرار میگیرد و میتوانید برای هر فرم قوانین خاصی تعریف کنید.
مقایسه المنتور پرو و رایگان؛ کدام یک بهتر است؟
ممکن است این سوال برای شما پیش آمده باشد که تفاوت المنتور رایگان و پرو چیست؟ در المنتور رایگان امکانات زیر در دسترس هستند.
- امکان طراحی صفحات با کشیدن و رها کردن
- 50 ویجت مختلف
- دسترسی به بیش از 300 قالب رایگان المنتور
- امکان طراحی لندینگ پیج
در حالی است که در المنتور پرو علاوه بر قابلیتهای بالا، قابلیتهای زیر هم در اختیار شما قرار میگیرند:
- بیش از 100 ویجت مختلف
- امکان سفارشیسازی CSS عناصر
- امکان استفاده از المنتور در ووکامرس
- امکان ادغام با ابزارهای دیگر
- امکان قرار دادن یادداشت در صفحهساز برای همکاران خود
- امکان استفاده از کدهای سفارشی
در این مقاله ابتدا گفتیم که المنتور چیست و سپس نحوه عملکرد آن، ویزگیها و ابزارک ها و افزودنیهای محبوب آن را معرفی کردیم تا بتوانید حرفهایترین صفحات را برای سایت خود طراحی کنید.