وبلاگ چیست و چه تفاوتی با وب سایت دارد؟
برخی از مخاطبان از ما میپرسند که وبلاگ چیست و چه تفاوتی بین وبلاگ و وب سایت وجود دارد؟ اگر شما به استراتژی و هدف های خود برای راه اندازی یک وبلاگ یا وب سایت فکر کنید می توانید خودتان به تفاوت های آنها برسید.
اما ما برای تازه کارها معمولا بلاگ را توضیح می دهیم و تفاوت های آن با یک وب سایت سنتی را بیان می کنیم و برای واضح تر شدن موضوع، آنرا با دنیای واقعی مقایسه می کنیم تا کاملا برای آنها قابل درک باشد.
وبلاگ چیست؟
وبلاگ نوعی وب سایت است که محتوا های شما به ترتیب زمان در آن نمایش داده می شوند و این محتوا ها معمولا به پست های داخلی تر اشاره دارند.
وبلاگ ها دارای انواع مختلفی می باشند، برای مثال یک بلاگ می تواند متعلق به یک شخص و یا جمعی از افراد باشد، اطلاعات شخصی را در آن منتشر کند و یا دارای مدل ارتباط دوطرفه با مخاطب خود باشد. حتی وبلاگ ها می توانند برای شرکت های بزرگی باشند که بر اساس محتوای باکیفیت و زیاد، محصولات خود را به فروش می رسانند.
تاریخچه وبلاگ
بلاگ های تقریبا از اواسط دهه 90 میلادی توسط روزنامه ها و مجلات روی کار آمدند. در آن زمان کاربران اینترنت بسیار کم بودند و اغلب آنها صفحات شخصی خود را راه اندازی می کردند و اطلاعاتی نظیر؛ افکار و عقاید خود، سبک زندگی شخصی، رویداد های اجتماعی و .. را در آن منتشر می کردند.
در اواخر دهه 90 پدیده ای به نام weblog به وجود آمد که ترکیبی از عبارات we+blog بود که در نهایت نام blog را به آن اختصاص دادند.
با ظهور روز افزون این صفحات ابزار های زیادی برای بهینه سازی دسترسی به مقالات و مجلات به وجود آمد. این ابزار ها بسیار عمومی بود و به افرادی که دانش کمی نسیت به کد نویسی داشتند نیز اجازه می داد تا صفحه ای برای خود داشته باشند.
در سال 1999 یکی از محبوب ترین وبلاگ با نام Blogger.com راه اندازی شد که در سال 2003 به شرکت گوگل ملحق شد. در ماه می همان سال، وردپرس به عنوان یک پلتفرم برای وبلاگ نویس ها شروع به کار کرد و در حال حاضر محبوب ترین پلتفرم در تمامی جهان می باشد و بیشتر از 30 درصد وب سایت های جهان بر روی این پلتفرم ایجاد شده اند.
تفاوت وبلاگ و وب سایت در چیست؟
وبلاگ در اصل نوعی وبسایت است با این تفاوت که تمامی محوریت آن بر روی مقالات است و به صورت منظم در بازه های زمانی خاص، به روز رسانی میشود. برخی از وبسایت ها دارای محتوای ثابت هستند و پس از انتشار آن دیگر ویرایش نشده و اطلاعات جدیدی منتشر نمی شود ولی وبلاگ هایی وجود دارد که روزانه چندین پست در آنها منتشر می شود.
تمامی افراد می توانند با وردپرس یا سایر CMS ها، بلاگ و یا وب سایت خود را ایجاد کنند. برای مثال همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، وب سایت راست چین یک وب سایت است که در داخل خود قسمت وبلاگ را نیز ایجاد کرده است.
با این توضیحاتی که دادیم، آیا تصویر زیر یک وبلاگ است؟
این تصویر متعلق به وب سایت Awesome Motive می باشد که در آن تمامی اطلاعات محصولات خود را قرار داده است و به عنوان یک وبلاگ به حساب نمی آید.
این وب سایت ها تنها از یک فرم تماس برای سازماندهی مشتریان خود استفاده می کنند. شما می توانید بگویید که یک وبلاگ متشکل از چندین صفجه محتوا است که به وسیله برچسب گذاری و تگ ها سازماندهی میشوند ولی باید بدانید که این کار در وبسایت ها نیز رخ می دهد!
وبلاگ یا وب سایت، کدام یک بهتر است؟
به عنوان یک فرد مبتدی شاید برای شما گیج کننده باشد که یک وب سایت را اندازی کنید و یا یک وبلاگ؟ کدام یک بهتر است؟ اگر بخواهیم با شما صادق باشیم باید بگوییم این انتخاب کاملا به اهداف شما وابسته است.
بسیاری از شرکت ها در سراسر دنیا وجود دارند که تنها چند صفحه در آنها وجود دارد و هیچ بخشی به عنوان بلاگ در آنها وجود ندارد. این شرکت ها معمولا اطلاعاتی در باره شغل، سازمان یا اطلاعات فردی خود را ثبت می کنند و بیشتر مانند یک رزونه آنلاین است.
دسته دیگری از کسب و کارها وجود دارند که از ظرفیت های بلاگ برای رسیدن به اهداف استراتژی مارکتینگ خود استفاده می کنند. آنها بلاگ های متنوعی در وب سایت خود ایجاد می کنند و با کمک آنها ترافیک سایت را افزایش می دهند.
اگر نیاز به یک وبلاگ ساده دارید بلاگ کافی است اما برای اهداف بیشتر پاسخگو نیست با اینکه شما می توانید قالب وبلاگ را طراحی و ویرایش کنید اما امکانات آن محدود است. برای مشاهده مشکلات وبلاگ های رایگان، طراحی قالب وبلاگ را مشاهده کنید.
مقاله پیشنهادی: با بهترین قالب وبلاگ وردپرس 97 آشنا شوید.
برای مثال وب سایت optinmonster.com محصولات نرم افزاری به فروش می رساند و به کمک قسمت بلاگ خود توانسته است ترافیک زیادی به وب سایت خود جذب کند تا فروش بیشتر و بهتری داشته باشد.
در وبلاگ های خود باید اطلاعاتی مرتبط با کسب و کار خود منتشر کنید! برای مثال، سایت بالا در قسمت بالا اطلاعات و آموزش هایی در زمینه راهنمایی کاربران جهت راحتی استفاده با نرم افزار ها و همچنین اطلاعات مفید تکنولوژی مرتبط با سایت خود را درج کرده است.
اگر شما یک کسب و کار دارید، یا یک شرکت خصوصی یا حرفه ای هستید، شما برای ارتقای کارتان نیاز به بخش وبلاگ دارید و پیشنهاد ما به شما این است که اطلاعات خود را در قسمت وبلاگ درج کنید.
پست های وبلاگ چه تفاوتی با صفحات سایت دارند؟
وردپرس یکی از محبوب ترین پلتفرم های وبلاگی جهان است و به طور پیش فرض دو مدل محتوایی دارد: پست و صفحه. (Page , Post)
بلاگ پست به صورت مرتب شده بر اساس زمان انتشار است و کاربران برای دسترسی به محتوا های قدیمی تر شما باید به زمان های عقب تر بازگردند ولی صفحات در وردپرس به صورت یکتا و ثابت هستند که در تمامی سایت ها وجود دارند. برای مثال: صفحه درباره ما، تماس با ما، صفحه اصلی، صفحه خدمات و … .
چرا مردم بلاگ می نویسند؟ چه سودی در بلاگ نویسی است؟
هر کسی از نوشتن بلاگ های خود، منظوری دارد، برای مثال؛ برخی از افراد از بلاگ، جایگزینی برای دفتر خاطرات و یا مجلات خود ایجاد کرده اند. وبلاگ نویسی این فرصت را به آنها می دهد تا بتوانند خلاقیت و ایده های خود را با دیگران به اشتراک بگذارند.
برند های بسیار بزرگی در دنیا از وبلاگ های خود در زمینه آموزش و یا انتشار اخبار استفاده کرده اند تا بتوانند مخاطبان بیشتری را جذب کنند. برای رسیدن به اهداف استراتژی مارکنینگ، این کار بسیار ضروری است.
در ادامه به چند مزیت وبلاگ نویسی اشاره خواهیم کرد:
- افکار و ایده های شما را به طور قابل ملاحظه ای سازماندهی و مرتب می کند.
- امکانات، استعداد ها و خلاقیت های شما را به نمایش می گذارد.
- به تمامی افراد این اجازه را می دهد که در صنعت خود برترین باشند.
- به شما این امکان را می دهد تا بتوانید با افراد جدید در فضای کاری خود آشنا شوید.
- بسیاری از بلاگر ها به روش های گوناگونی از این طریق کسب سرمایه می کنند.
- کار و کسب های بسیاری وجود دارند که با استفاده از بلاگ ها، میزان مشتریان خود را افزایش می دهند.
- افراد یا گروه هایی از این فرصت برای افزایش آگاهی و سازماندهی ایده ها و افکار مشتریان خود استفاده می کنند.
این مقاله توسط یکی از کاربران عزیزمون آقای رحمان صادقی نوشته شده است. نهایت تشکر از ایشان را داریم.