افزونه یا پلاگین وردپرس چیست؟
یکی از متداول ترین سوالات کاربران تازه کار وردپرس این است که افزونه وردپرس چیست؟ در ابتدا یک تعریف کلی از افزونه ارائه میکنیم سپس به پرکاربرد ترین افزونه های وردپرس از نظر کاربران و دسته بندی های متداول و نحوه نصب و حذف پلاگین وردپرس میپردازیم.
بعد از نصب وردپرس و قالب، ممکن است سایت شما امکانات مورد نیاز را نداشته باشد، در ساخت وبسایت با وردپرس برای افزودن امکانات مورد نظرتان باید افزونه یا پلاگین (plug-in) نصب کنید. افزونه یا پلاگین کدهای مکملی هستند که سایت شما را تکمیل میکنند، بطور مثال برای اضافه کردن قابلیت چت آنلاین یا بارگذاری فرمهای حرفهای، خبرنامه و درگاه بانکی به سایتتان باید افزونه نصب کنید.
“plug-in نرمافزاری است که ویژگی خاصی را به یک برنامه نرمافزاری موجود اضافه میکند.”
افزونه وردپرس چیست؟
یکی از دلایل محبوبیت وردپرس، افزونهها هستند. چون هزاران نمونه از آنها وجود دارد که آنچه در ذهن شماست را پیاده میکند. حدوداً بیش از ۱ میلیون افزونه برای وردپرس وجود دارد. تا اواخر سال 2021، نزدیک به 60 هزار پلاگین قابل دریافت، در وبگاه رسمی وردپرس ثبت شده است. تقریبا برای هر نیاز وب سایت شما یک پلاگین وجود دارد ولی اگر افزونه مورد نیاز را پیدا نکردید میتوانید به برنامه نویسان درخواست بدهید تا پلاگین را برای شما بنویسند
اگر هنوز کاملا نمیدانید وردپرس چیست باید بگوییم که وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای (Content Management System) قدرتمند و همهکاره است که روش ساخت و مدیریت سایتها را متحول کرده است. قالبها و افزونههای وردپرس به کاربران کمک میکنند تا بدون نیاز به دانش برنامهنویسی گسترده سایتهای جذاب و کاربردی، طراحی کرده و عملکرد آنها را سفارشی کنند.
چگونه افزونههای وردپرس را دانلود کنیم؟
نصب افزونههای با کیفیت تاثیر مستقیمی بر عملکرد و سلامت سایتتان دارد بنابراین اهمیت دارد که افزونههای معتبر بر روی سایتتان نصب کنید برای دانلود افزونههای وردپرس روشهای مختلفی وجود دارد،
- نصب پلاگین از طریق پیشخوان؛ تمامی افزونههای وردپرس در مخزن ورپرس رایگان هستند.
- روش دیگر دانلود افزونه وردپرس(WordPress Plugin) دانلود نسخه اصلی پلاگین از سایتهای مرجع است معروف ترین سایتها برای دانلود نسخه اورجینال شامل موارد زیر است:
- روش سوم که هیچ وقت توصیه نمیشود دانلود پلاگینهای بدون لایسنس و نال شده است اما باید عواقب احتمالی هک سایتتان را هم در نظر بگیرد.
آخرین روش برای دانلود این ابزار وردپرس خرید از سایتهایی ایرانی است که نسخه اورجینال افزونهها را به صورت فارسی ارائه میدهند شما میتوانید نسخه فارسی کلیه افزونههای اورجینال را از راست چین با هزینه کمی خرید و دانلود کنید و نیاز به پرداخت دلاری برای پلاگینها نیست.
روش نصب پلاگین چیست؟
در این بخش از آموزش افزونه وردپرس چیست؛ به سراغ نحوه نصب پلاگین وردپرس میرویم، برای این کار کافی است:
- از آدرس www.yoursite.com/wp-admin وارد پیشخوان وردپرس شوید.
- افزونه> افزودن را انتخاب کنید.
- اگر پلاگین مورد نظر را دانلود کردهاید، بارگذاری را کلیک سپس فایل را آپلود و هم اکنون نصب کنید را کلیک کنید.
- اگر افزونه را دانلود نکردهاید در مخزن وردپرس باید آنرا جستجو کنید. برای این منظور، در کادر جستجوی پلاگین، نام پلاگین را وارد و سرچ کنید. سپس دکمه نصب را کلیک کنید.
- در نهایت بر روی فعالسازی افزونه کلیک کنید.
کار شما تمام شد به راحتی توانستید اولین افزونه را بر روی وردپرس نصب کنید.
چگون افزونه وردپرس را حذف کنیم؟
برای حذف افزونه وردپرس کافیست ا از قسمت افزونه > همه افزونهها انتخاب کنید و گزینه غیرفعال کردن را انتخاب کنید.
بعد از غیر فعال کردن افزودن مجدد میتوانید آن را فعال و از آن استفاده کنید حالا برای حذف نهایی گزینه حذف را انتخاب کنید.
روشهای دیگر برای حذف پلاگین وردپرس وجود دارد که در مقاله حذف دائم افزونه وردپرس به آن پرداختیم.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای جامع برای طراحی انواع سایت است و 43% از سایتهای دنیا با این CMS طراحی شدهاند که این نشان دهنده محبوبیت وردپرس در سالهای اخیر است. با یادگیری وردپرس با دوره هیرو میتوانید انواع سایت وردپرسی را برای خودتان یا افراد دیگر طراحی کنید؛ این دوره به صورت رایگان آماده شده و صفر تا صد وردپرس را به شما یاد میدهد.
نکات مهم در نصب افزونههای وردپرس
با وجود اینکه افزونهها قابلیتهای جدیدی به سایتتان اضافه میکنند اما ممکن است مشکلاتی هم ایجاد کنند هنگام انتخاب و نصب آنها به نکات زیر دقت کنید:
- از نصب تعداد زیاد پلاگین وردپرس پرهیز کنید چرا که باعث سنگین و کند شدن سایتتان میشود.
- در صورتی که افزونههای غیرمعتبر و گاها نال شده نصب کنید امکان دارد ناخواسته راهی برای آسیب به سایتتان باز کنید.
- تداخل با قالب یا سایر افزونهها هم یکی از مشکلات نصب است که از طریق پشتیبانی افزونههای پولی این مشکل حل میشود.
- آپدیت بودن افزونهها را بررسی کنید، برخی مدتها پیش نوشته شدهاند و ممکن است با ورژن وردپرس شما تداخل داشته باشند.
افزونههای کاربردی در وردپرس کدامند؟
تا به این جای مقاله احتمالا به پاسخ سوال افزونه وردپرس چیست رسیده اید، در ادامه به بررسی پلاگینهای مهم وردپرس میپردازیم. افزونههای فروشگاهی، صفحه ساز، فرم ساز، بهینه سازی و سئو، پروفایلهای کاربری و امنیت مهمترین دستهبندیهای WordPress Plugin هستند.
1. افزونه فروشگاهی چیست؟
افزونه فروشگاهی ووکامرس بهترین فروشگاهساز وردپرس است به طوری که 43% از کل وبسایتهای فروشگاهی با این پلاگین راه اندازی شدهاند. این افزونه، افزودنیهای جانبی زیادی دارد که با WOOCOMMERCE یکپارچه میشوند، به طوری که میتوانید از تمامی جهات فروشگاهی دلخواه و منحصر بفرد بسازید. این پلاگینها، شامل طیف گسترده ای میشوند، از افزونههای فروش فاکتور، چند فروشندگی، پیشنهاد ویژه، درگاههای پرداخت، نمایش محصولات، اسلایدر محصولات، تغییر ویژگی، ویرایش گروهی محصولات، Easy Digital Download برای فروش محصولات دانلودی و ….
به عنوان مثال پلاگین چند فروشندگی مانند دکان به شما کمک میکند تا فروشگاه خود را به یک پلتفرم مشابه آمازون یا دیجی کالا تبدیل کنید و با نصب افزودنیهای این پلاگین مانند دکان پلاس پلاس میتوانید قابلیتهای بیشتری مانند پنل فروشندگان مشابه دیجی کالا اضافه کنید.
2. افزونه صفحه ساز وردپرس چیست؟
وردپرس برای ساخت صفحات داخلی سایت از صفحهسازهای گرافیکی کمک میگیرد تا ظاهری جذاب و زیبایی را خلق کند. از بهترین افزونههای صفحه ساز وردپرس visual composer و افزونه المنتور است. تقریبا هر قالبی که میخریم با یکی از این افزونههای صفحهساز سازگار است. هر دوی این افزونهها تنها با درگ و دراپ کردن عناصر (مثل دکمه، متن تک خطی، گالری، نظرات مشتریان و …) و بدون یک خط کدنویسی امکان ساخت صفحه جدید را میدهند. هر دو پلاگین صفحه ساز طرحهای رسپانسیو (نمایش مناسب بر روی دستگاههای موبایل و دسک تاپ) و تنظیمات آسانی دارند.
پلاگین elementor به دلیل سادگی کارکردن و تنظیمات فراوانی که برای استایل هر المان دارد طرفداران خودش را دارد. در عوض ویژوال کامپوزر دارای دو رابط کاربری فرانت اند و بک اند است. در تصویر زیر رابط کاربری افزونه المنتور نمایش داده شده است.
برخی از المانهای این صفحه سازها در زیر بیان شده است:
- تیترهای مختلف
- تصویرهایی با قابلیت استایل دهی
- ادیتور پیشرفته متن (مشابه وردپرس)
- المان ویدیو و گالری ویدئویی
- آیکونهای متفاوت و جذاب
- جعبه تصاویر
- اشتراک گذاری در شبکههای اجتماعی
- گالری تصاویر
- نمایش اسلایدر
- شمارشگر معکوس با طرحهای متفاوت
- آکاردئون
علاوه بر المنتور پلاگین صفحهساز ویژوال کامپوزر هم طرفداران زیادی دارد که در مقاله مقایسه المنتور با ویژوال کامپوزر جزئیات کامل دو پلاگین وردپرس را مقایسه کردهایم. در تصویر زیر محیط کاربری افزونه ویژوال کامپوزر نمایش داده شده است.
3. کاربرد افزونههای فرم ساز چیست؟
در نگاه اول کاربران وردپرس ممکن است فرم ساز را با صفحه ساز اشتباه بگیرند. صفحه سازها همانطور که گفته شد برای ایجاد صفحات وب سایت استفاده میشوند. اما فرم سازها در واقع فرمهای ارتباط با مدیران سایت، فرمهای عضویت و لاگین، مشاوره و … هستند. پلاگینهای زیادی برای ایجاد فرم در سایتهای وردپرسی وجود دارد که از مطرح ترین آنها میتوان به افزونه فرم تماس 7، گرویتی فرم و Qform اشاره کرد. افزونه Contact form 7 در مخزن وردپرس و به صورت رایگان در دسترس است.
در تصویر زیر نمونهای از چند فرم ساخته شده توسط افزونههای فرم ساز آورده شده است. در دسته افزونه فرم ساز میتوانید کلیه فرم سازهای مطرح وردپرس را مشاهده کنید.
4. عملکرد و کار افزونههای بهینه سازی سئو چیست؟
گوگل و سایر موتورهای جستجو بهترین منبع دریافت بازدید کننده برای سایت هستند. بنابراین بهینه سازی برای موتورهای جستجو را نمیتوان نادیده گرفت. افزونههای سئو پیشنهاداتی به مدیران سایتها در جهت بهبود عملکرد سایت ارائه میدهند
الگوریتمهای گوگل به طور مستمر در حال بروز رسانی هستند، بنابراین باید افزونهای را انتخاب کرد که با بروزرسانی این الگوریتمها همگام باشد. یکی از بهترین پلاگینها yoast seo است. این افزونه بهینهساز پیشنهاداتی در مورد سئو به کاربر ارائه میکند که با در نظر گرفتن آنها میتوان رتبه خوبی در موتورهای جستجو کسب کرد. اما باید توجه داشت که درنظر گرفتن آنها به تنهایی نمیتواند تضمین کسب رتبه بالا را داشته باشد. نکته مهمتر در نظر گرفتن نیاز کاربر و تمرکز روی آن است.
برای کسب رتبه بهتر در موتورهای جستجو علاوه برسئو باید سرعت سایت را نیز مورد توجه قرار داد. برای این منظور میتوانید از افزونه های بهبنه ساز استفاده کنید.
5. کار افزونههای امنیت چیست؟
افزونههای امنیت وردپرس طیف متنوعی از کاربردها را دارند. برخی از این ها به مدیریت کاربران سایت و سفارشی کردن صفحات پروفایل، برخی دیگر به موضوعات امنیتی سایتهای وردپرسی میپردازد. افزونههای عضویت میتوانند، صفحات نمایش لیست کاربران، جستجو، عضویت، ورود، دانلودها و سفارشات کاربران را کاملا سفارشی کنند.
افزونههای امنیتی مانند وردفنس و iThemes Security میتوانند از حملات بروت فورس جلوگیری کند، کشف و خطایابی 404، رمز گذاری قوی، بلاک کاربران خاص، بک آپ از سایت و کد امنیتی گوگل از سایر موارد امنیتی ضروری برای سایتها است. امنیت ضعیف یک حساب کاربری منجر به هک سایت شما میشود. با استفاده از آیتم سکوریتی میتوانید کلیه حسابها را بررسی کنید تا در صورت نیاز اقدامهای لازم را انجام دهید.
توجه: به یاد داشته باشید نصب و فعال سازی یک افزونه بکاپ مانند افزونه داپلیکیتور بسیار حیاتی و ضروری است.
6. افزونه تیکت و پشتیبانی چیست؟
مشتریان شما ارزشمندترین دارایی فروشگاه هستند و باید برای جلب رضایت آنها تلاش کنید. برای اینکه از پس پشتیبانی مشتریان بعد از خرید برآیید، بهتر است یک سیستم ارسال تیکت راهاندازی کنید؛ با یک سیستم تیکتینگ حرفهای میتوانید به سوالات مشتریان خود پاسخ داده و آنها را مدیریت کنید. استفاده از یک افزونه تیکت این امکان را برای شما فراهم میکند؛ از بهترین افزونههای Ticket میتوان به تیکتا و پلاگین تیکت پلاس اشاره کرد.
افزونه رایگان چیست؟
59,998 پلاگین رایگان در مخزن وردپرس (wordpress.org) در دسترس کاربران هست. بنابراین بر اساس نیاز خود یکی از آنها را دانلود و استفاده کنید. حالا ممکن است این سوال پیش بیاید که تفاوت افزونه رایگان و غیر رایگان در چیست؟ افزونههای رایگان بدون پشتیبانی و به صورت انگلیسی در دسترس هستند در صورتیکه افزونههای غیر رایگان اغلب نسخه تجاری با امکانات بیشتر و کاملا فارسی سازی شده هستند همچنین گاهی مواقع پلاگینهای رایگان با قالب و سایر پلاگین ها تداخل دارند که درصورتی که این مشکل برای افزونههای پولی ایجاد شود پشتیبانی این مشکل را حل میکند. افزونههای پولی در راست چین با 6 ماه ضمانت بازگشت وجه و 6 ماه پشتیبانی رایگان عرضه میشوند. همچنین پلاگینهای رایگان معمولا امکانات محدودتری دار و با نصب افزونههای پولی میتوانید به امکانات بیشتری دست پیدا کنید.
در این مقاله به سوال افزونه وردپرس چیست؟ پاسخ دادیم، سوال دیگری برای شما باقی مانده؟ در بخش نظرات سوال خود را از ما بپرسید، ما در اسرع وقت پاسخ شما را ارسال میکنیم.
سلام
من یه قالب دارم که میخام سایت فروشگاهی راه اندازی کنم می تونم ووکامرس را فقط فعال کنم یا حتما باید قالب فروشگاهی بخرم؟