طراحی سایت با هوش مصنوعی (هوش مصنوعی المنتور)
نسل امروز خوش شانس است که در عصر هوش مصنوعی زندگی میکند زیرا با ابزارهای AI کارهای خود را راحتتر و سریعتر انجام میدهد. حتما درباره طراحی سایت با هوش مصنوعی در چند دقیقه! و ابزارهای آن شنیدهاید. اما این ابزارها چقدر برای طراحی یک سایت انعطافپذیر هستند و امکان طراحی یک سایت واقعی با آنها وجود دارد؟ در این مقاله تعدادی از این ابزارها را معرفی کرده و به این سوالات شما پاسخ میدهیم.
شاید شما هم مثل ما حجم زیادی از تبلیغات طراحی سایت با هوش مصنوعی را دیده باشید. “به صورت رایگان سایت خودت را داشته باش!” اما آیا واقعا ابزارهای رایگان به این سهولت در دسترس ما هستند و محدودیتی ندارند؟ یا میتوانیم به این ابزارها بعنوان یک راهحل کامل برای ورود به دنیای کسب و کار آنلاین نگاه کنیم؟
هوش مصنوعی فقط به عنوان یک ابزار تولید محتوا برای طراحی سایت به کار میرود و هنوز به ابزاری برای طراحی کامل سایت تبدیل نشده است؛ از طرفی ابزارهای طراحی سایت با هوش مصنوعی محدودیت زیادی برای زبان فارسی و کاربران ایرانی دارند. در ویدیوی زیر نحوه طراحی سایت با افزونه هوش مصنوعی AI Assisstant که با نام دستیار هوش مصنوعی المنتور نیز شناخته میشود را توضیح میدهیم. این افزونه برای تولید محتوا، تصویر و کد HTML استفاده میشود و بعد از معرفی ابزارهای طراحی سایت با هوش مصنوعی، به معایب این ابزارها اشاره میکنیم.
معروف ترین ابزارهای طراحی سایت با هوش مصنوعی
نتیجه طراحی سایت با ابزارهای سایت ساز را در ویدئوی بالا دیدیم. چالش نداشتن فونت، محدودیت در توسعه امکانات و قیمت دلاری پلنهای توسعه یافته و راست چین بودن آنها مهمترین مشکل سایت سازهای برپایه هوش مصنوعی است. اما هوش مصنوعی در حوزه برنامه نویسی و توسعه وب میتواند بسیار کاربردیتر از اینها باشد.
در این بخش قصد داریم ابزارهای هوش مصنوعی حرفهایتر را به تفکیک کاربرد حوزه معرفی کنیم، به طوریکه مالکان کسب و کار، طراحان و توسعه دهنگان وب، بازاریابها و نویسندگان محتوا میتوانند برای طراحی و توسعه سایت ار آنها استفاده کنند.
در ابزارهای هوش مصنوعی برای طراحی سایت، همه ابزارهای تولید و ویرایش کدها، تولید تصویر و طراحی سایت وردپرسی را به طور کامل معرفی کردهایم.
1. Domainwheel؛ ابزار تولید نام دامنه با هوش مصنوعی
پیدا کردن نام دامنه دغدغه بسیاری از افراد است. یکی از سایتهایی که به شما ایدههای متنوعی درباره نام دامنه میدهد، دامین ویل است. بعد از ورود به سایت Domainwheel کلمهای که دوست دارید در نام دامنه شما وجود داشته باشد را وارد کرده تا با کمک هوش مصنوعی، چندین نام دامنه کوتاه به شما پیشنهاد داده شود.
2. Wix ADS؛ بهترین ابزار ساخت سایت با هوش مصنوعی
با Wix میتوانید بدون هر نوع دانش کدنویسی، وب سایت خود را طراحی کنید. برای طراحی سایت با سایتساز Wix فقط کافی است با حساب کاربری گوگل خود در این سایت نامنویسی کنید. این ابزار معمولا برای طراحی سایت حرفهای نمیتواند استفاده شود، اما فرصت خوبی برای طراحی سایت شخصی و رزومه به انگلیسی است. علاوه بر این در Wix:
- در طراحی سایت با هوش مصنوعی از طریق Wix، میتوانید یک سایت پورتفولیو، فروشگاهی، بلاگ، مشاوره و شرکتی در زمینه تکنولوژی طراحی کنید و با پاسخ به سوالاتی درباره استایل و امکانات موردنیاز یک قالب آماده تحویل بگیرید (البته استایل جذابی را نمی توانید داشته باشید).
- میتوانید امکانات متنوعی مانند صفحات محصول، رزرو وقت، فروش بلیط، موزیک، به اشتراکگذاری ویدیوها، پلنهای اشتراک ویژه، منو رستوران و غیره را اضافه کرده و سایت حرفهایتری طراحی کنید. هر چند محدودیت فروش ریالی، حمل و نقل و … همچنان برای شما وجود دارد.
- در Wix میتوانید طرح صفحه اصلی خود را انتخاب کنید و سپس صفحات درباره ما، تماس با ما، سوالات متداول را به سایت اضافه کنید. علاوه بر این، میتوانید برای نوشتهها تگ متا دیسکریپسن، عنوان سئو و غیره قرار دهید تا آنها را سئو کنید.
- در پلن رایگان، امکان استفاده از دامنه اختصاصی وجود ندارد.
- این ابزار هوشمند برای طراحی سایت مشاغل کوچک انگلیسی زبان مناسب است.
- اشتراک آن از 16 دلار در ماه شروع میشود.
- برای ثبت دامنه جدید در این ابزار باید هزینه سالیانه به دلار پرداخت کنید که مبلغ کمی نیست.
اگر سایت وردپرسی دارید، افزونههای هوش مصنوعی ChatGPT، برای تولید انواع محتوای متنی و تصویری در کوتاهترین زمان به شما کمک میکنند؛ بدون اینکه نیاز به استخدام چندین نیروی انسانی داشته باشید. یکی از این افزونهها، دستیار هوش مصنوعی المنتور است که در ویدیو نحوه کار با آن را مشاهده کردید.
3. 10web؛ طراحی سایت با قالبهای آماده هوش مصنوعی
10web یکی از ابزارهای AI است که برای ساخت وبسایت با هوش مصنوعی و مدیریت محتوا دو راهکار اساسی به شما ارائه میدهد:
-
وب سایت را با AI به یک سایت وردپرسی تبدیل کنید.
در اولین راهکار کمک میکند تا هر صفحه وب را به یک قالب وردپرس تبدیل کنید. با جستجو در اینترنت صفحه مورد علاقه خود را پیدا کنید و url آن را در سایت 10web کپی کنید؛ سپس هوش مصنوعی صفحه موردنظر را بررسی و استایلها را استخراج میکند. شما میتوانید طرحهای ایجاد شده را ویرایش کرده و طرحهای سفارشی بسازید.
هر صفحه جدیدی که ایجاد کنید از طرح اولیه ارثبری میکند. البته سایت 10web ویجتهای آمادهای هم دارد که میتوانید آنها را به کار ببرید و باز هم سفارشی سازی بیشتری انجام دهید. در نهایت و پس از اتمام طراحی، یک فایل فشرده و پکیج در اختیارتان قرار میگیرد که همان قالب سایت است که در وردپرس نصب میشود.
-
یک سایت جدید با AI ایجاد کنید.
دومین راهکار مشابه ابزار هوش مصنوعی Wix است که یک وب سایت در دامنه 10WEN میسازد. مشابه بالا ابزارها و یجتهای بیشتری در اختیار شما قرار داده میشود تا بتوانید صفحات سایت خود را بچینید.
نکات مهم در استفاده از 10web
- استفاده از امکانات این سایت با پرداخت هزینه دلاری و فقط با کارت اعتباری و پی پال امکانپذیر است.
- برای گسترش و توسعه سایت با محدودیت روبرو هستید.
- با این ابزار امکان طراحی سایت فروشگاهی بدون افزونههای جانبی وجود ندارد.
- مناسب سایتهای ساده و انگلیسی زبان است.
4. GitHub Copilot؛ کدنویسی با استفاده هوش مصنوعی
Copilot یکی از ابزارهای کدنویسی با استفاده هوش مصنوعی و ارائه شده توسط شرکت Github است. برخی گمان میکنند که این ابزار طراحی سایت با هوش مصنوعی قاتل برنامهنویسها است. اما این ابزار را میتوان یک دستیار کاربردی و یکی از بهترین سازندههای وب سایت هوش مصنوعی برای کمک به برنامهنویسان و توسعهدهندگان است. این ابزار از OpenAI Codex استفاده کرده و دستورهای نوشتاری را به کدهای برنامهنویسی تبدیل میکند.
این سایت که یک هوش مصنوعی برای برنامه نویسی است، زبان طبیعی را به کد تبدیل کرده و در حال حاضر همه برنامهنویسان Github میتوانند از آن استفاده کنند؛ اما باید اشتراک ماهیانه 10 دلار پرداخت کنند. این دستیار هوش مصنوعی مثل یک ابزار روی IDE هایی مثل ویژوال استادیو نصب میشود و برای تکمیل کدها به کمک توسعه دهندگان میآید. این ابزار هوش مصنوعی با اسکن و مشاهده الگوهای میان کدها، یاد میگیرد.
نکات مهم در استفاده از GitHub Copilot
- گاهی اوقات کدهای نادرست یا ناکارآمد تولید میکند که نیاز به بازبینی دستی است.
- هنوز به عنوان یک ابزار کامل و مورد اعتماد در دنیای برنامهنویسها شناخته نشده است.
5. Zyro؛ یک ابزار رایگان برای طراحی سایت با هوش مصنوعی
یکی دیگر از ابزارهای رایگان برای طراحی سایت، Zyro است که تقریبا مانند wix عمل میکند. در این سایت شما ابتدا حوزه کاری (مثل فروشگاهی، شرکتی و غیره) را مشخص میکنید سپس هوش مصنوعی شروع به ساختن نسخه اولیه سایتتان میکند. بعد از آن شما می توانید ویرایش المانهای صفحه اصلی سایت را انجام دهید و صفخات جدید را به سایت اضافه کنید. با این ابزار میتوانید:
- هدر، فوتر، فاو آیکن و لوگوی سایت را ویرایش کنید.
- سایتتان را سئو فرندلی کنید.
- تصویر، ویدیو و المانهای اضافه مثل وبلاگ به سایتتان اضافه کنید.
- به سایتتان فروشگاه اضافه کنید.
- نام دامنه که نشاندهنده بیزینس شماست را انتخاب کنید (بعنوان یک ساب دامنه از Zyro).
ابزارهای دیگری که برای طراحی سایت با هوش مصنوعی به کار میروند عبارتند از kleap ،hocoos ،uizard pineapplebuilder که عملکرد آنها مشابه سایت Wix است.
6. ابزار Canva؛ ابزار هوش مصنوعی همه کاره
Canva یک ابزار طراحی گرافیکی است که علاوه بر طراحی انواع تصویر و اینفوگرافی، امکان راهاندازی سایت را هم به شما میدهد. با ورود به سایت Canva و جستجوی کلمه Website، به مجموعهای از قالبهای آماده سایت دسترسی دارید که بر اساس فیلتر، امکان انتخاب پلن رایگان یا پرمیوم را میدهند. قالبهای پرمیوم برای 30 روز به صورت رایگان در اختیار شما قرار میگیرند، در صورتیکه تمایل داشتید میتوانید برای استفاده دائم هزینه سالیانه آنرا پرداخت کنید.
بعد از انتخاب تم، متنها و تصاویر را تغییر دهید. حتی میتوانید پالت رنگی برند خودتان را با المانهایی مانند فونتها، نمادها و تصاویر مطابقت دهید. در هنگام انتشار سایت باید دامنه خود را به 3 روش ثبت کنید: یک دامنه رایگان انتخاب کنید، از یک دامنه موجود استفاده کنید و از سازنده وبسایت Canva دامنه تهیه کنید که هزینه آن دلاری است. این ابزار به اندازه wix قدرتمند نیست ولی یکی زا ابزارهای مفید برای طراحی سایت با هوش مصنوعی است.
- در بخش بلاگ ضعیف است و محدودیت پرداخت، حمل و نقل و سفارشی سازی را در کنار قابلیت توسعه دارد.
- پلنهای آن از 13 دلار پرداخت ماهیانه شروع میشود.
بعد از طراحی سایت با هوش مصنوعی نوبت قرار دادن محتوا در سایت میرسد؛ با استفاده از ابزارهای آنلاین میتوانید برای سایت خود تولید محتوا کنید.
آیا ابزارهای AI میتوانند جایگزین طراحان سایت شوند؟
در حال حاضر پاسخ قطعا خیر است؛ زیرا این سایتها یک راه حل مستقل برای طراحی سایت محسوب نمیشوند و خلاقیت و درکی از کاربران سایت ندارند. البته امکان دارد در آینده ابزارهای هوش مصنوعی اجرای طرحها را به عهده بگیرند و انسان به عنوان یک ناظر طرحها را بررسی و ویرایش کند. شما به عنوان طراح سایت بهتر است به جای اینکه این ابزارها را یک تهدید در نظر بگیرند، آنها را بعنوان یک فرصت برای طراحی بهتر ببینید و بعنوان یک ایده به آنها نگاه کنید.
با این حال، ابزار طراحی سایت با هوش مصنوعی نمیتواند کارهای یک توسعهدهنده وب را انجام دهد. در عوض، توسعهدهندگان میتوانند از هوش مصنوعی برای انجام کارهای روتین و صرفهجویی در زمان استفاده کنند.
معایب طراحی سایت با هوش مصنوعی و ابزارهای آماده
خروجی ساخت سایت طراحی شده با ابزارهای هوش مصنوعی، یک سایت تعاملی بدون تلاش زیاد و دخالت انسان است که تا حدی تجربه کاربری خوبی را به مخاطب ارائه میدهد، اما مشکلات بزرگی (به خصوص برای ما فارسی زبانان) دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
- این ابزارها عدم پشتیبانی از RTL و راست چینسازی المانهای داخل سایت را دارند.
- ابزارهای هوش مصنوعی اپن سورس نیستند و شما امکان تغییرات اساسی را از طریق دستکاری کدها نخواهید داشت.
- یکی دیگر از مشکلات سایتسازهای هوش مصنوعی عدم پشتیبانی از SSL و شبکههای تولید محتوای CDN است.
- مالیکت سایتهای هوش مصنوعی از خودتان نیست؛ به مدیریت فایلها و هاست دسترسی ندارید.
- برای سفارشیسازی سایت و امکانات بیشتر با ابزار طراحی سایت AI محدودیت دارید.
- ممکن است بعد از مدتی سایت شما رشد کند، تعداد کاربران آن بیشتر شده و قصد ارتقا داشته باشید با ابزار هوش مصنوعی با مشکل مواجه خواهید شد.
- با وجود محدودیتهایی که دارند رایگان نیستند و باید برای استفاده کامل از امکانات باید هزینه ماهیانه به صورت دلاری پرداخت کنید.
- نسخههای رایگان این سایتسازها عموما تبلیغات فراوانی دارند.
- ابزارهای ویرایش تصاویر به خوبی فتوشاپ امکان سفارشیسازی ندارند.
- برای تولید محتوا یا تصویر با این ابزارها باید از سایر ابزارهای هوش مصنوعی استفاده کنید؛ ابزارهای طراحی سایت با هوش مصنوعی امکان تولید محتوا را ندارند.
- برای استفاده از فونت فارسی محدودیت دارید.
- ابزارهای طراحی سایت با هوش مصنوعی امکانات محدودی را برای بهینهسازی موتورهای جستجو در اختیار شما قرار میدهند؛ مانند توضیحات متا، عنوان سئو و غیره، ولی به صورت حرفهای کاری از دست آنها برنمیآید.
وردپرس؛ یک راهکار حرفهای برای طراحی سایت
پلتفرم وردپرس مشکلات ابزارهای هوش مصنوعی را ندارد و شما به خوبی میتوانید با قالبها و افزونههای وردپرسی یک سایت حرفهای طراحی کنید. با خرید سایت آماده تمام ابزارهای مورد نیاز شما در یک پکیج قرار داده شده و با هزینه کمی میتوانید سایتتان را راه اندازی کنید.
اگر به دنبال آموزش طراحی سایت با وردپرس هستید بهتر است اینستاگرام راست چین را دنبال کنید تا از آخرین اخبار و اطلاعیهها وردپرس و کمپینهای راست چین مطلع شوید.