ایکون
قالب اکسترا
120 وبسایت آماده شرکتی و فروشگاهی
فقط با 1,378,000 تومان
مشاهده و خرید
آموزش سئو

انواع ریدایرکت در وردپرس

ممکن است در هنگام جستجوی یک صفحه با ارور 404 مواجه شده باشید. این ارور ناشی از فراخوانی صفحه ای حذف شده می باشد. شما به عنوان یک وبمستر یا مدیر سایت باید بتوانید با استفاده از انواع ریدایرکت ها از بروز این صفحات ارور جلوگیری نمایید. این تنها یک مورد از کاربرد ریدایرکت است. برای همین باید بدانیم که ریدایزکت چیست و چرا باید استفاده شود.

7
14 آبان 1399
آخرین بروزرسانی: 23 تیر 1403

استفاده از انواع ریدایرکت ها (Redirect) و بک لینک ها می تواند تاثیر زیادی بر رنکینگ وب سایت وردپرس شما داشته باشد. ریدایرکت ها (Redirect) روشی برای تغییر مسیر از صفحه ای به صفحه ای دیگر است. استفاده از ریدایرکت ها می تواند موجب بهبود سایت شما شود و بهره گیری نادرست از آنها نیز می تواند موجب افت رنک و رتبه وب سایت شما گردد. در صورتی که لینک های برگشتی متعددی به صفحات قدیمی شما اشاره دارند، می توانید با یک تغییر مسیر ساده و صحیح کاربر را به صفحات جدید خود منتقل نمایید.

ریدایرکت چیست؟

در تعریف دقیق تر ریدایرکت می توان گفت که با استفاده از redirect، ربات های موتور جستجو برای دسترسی و نمایش یک صفحه خاص به طور موقت یا دائمی به مسیر دیگری هدایت می شوند. توجه داشته باشید که گزینش ناصحیح ریدایرکت مورد نیاز، می توانید بر  سئو وب سایت شما تاثیر منفی بگذارد. به همین دلیل هنگامی که صفحه ای از وب سایت خود را حذف کرده یا دامنه و ساختار URL وب سایت شما دچار تغییر و دگرگونی شود، نیاز به هدایت URL خواهید داشت.

یک افزونه وردپرس پرکاربرد در این زمینه، افزونه یواست سئو می باشد. این افزونه به خوبی مدیریت URL وب سایت شما را در دست گرفته و با انتخاب ریدایرکت صحیح مانع از آسیب به سئو وب سایت خواهد شد. آموزش افزونه یواست سئو نصب و کار با افزونه را ببینید

ریدایرکت چیست؟ به زیبا ساده انتقال کاربر به ادرس جدید

دلایل استفاده از ریدایرکت ها چیست؟

تا جایی که امکان دارد باید از بکارگیری انواع ریدایرکت ها جلوگیری نمود اما در برخی از مواقع استفاده از هدایت مسیر، جزئی از بروزرسانی یا نگهداری وب سایت به حساب می آیند که استفاده از آنها در این مواقع بلامانع است. دلایل زیادی برای استفاده از انواع ریدایرکت ها وجود دارد اما در لیست زیر به برخی از شایع ترین آنها اشاره شده است:

  • زمانی که صفحه یا پستی از وب سایت خود را حذف می کنید
  • هنگامی بروزرسانی یا ایجاد هرگونه تغییر در محتوای وب سایت
  • زمان از بین بردن و رفع مشکلات مربوط به کلمه کلیدی
  • قطع استفاده از www در دامنه وب سایت
  • فعال کردن لینک های ثابت در وردپرس
  • تغییر HTTP به HTTPS
  • تغییر ساختار URL وب سایت
  • تغییر CMS
  • تغییر دامنه وب سایت
  • به هنگام ترکیب و ادغام چندین وب سایت با یکدیگر

به هنگام بروز هر یک از موارد فوق می توانید از انواع ریدایرکت ها بهره ببرید اما آنچه که باید بدان توجه داشته باشید، انتخاب درست ریدایرکت ها می باشد.

 اگر می خواهید یک وب سایت وردپرس  راه اندازی کنید مقاله راهنمای جامع وردپرس چیست؟ به شما کمک می کنند با وردپرس به طور کامل آشنا شوید.

انواع ریدایرکت کدام است؟

برای اینکه بتوانید از ریدایرکت ها در مواقع مناسب استفاده نمایید، لازم است تا در ابتدا با انواع ریدایرکت آشنا و کاربرد آنها آشنا باشید.

ریدایرکت 301: ریدایرکت دائم چیست؟

ریدایرکت 301 یکی از رایج ترین و مهمترین ریدایرکت ها می باشد. این ریدایرکت زمانی کاربرد دارد که شما بخواهید یک صفحه حذف شده یا منتقل شده را به طور دائمی به صفحه ای دیگر منتقل نمایید تا در آینده و به طور همیشه محتوای موجود در صفحه قدیمی در صفحه ای دیگر نمایش داده شود. ما اگر قصد استفاده مجدد از این ریدایرکت را داشته و لازم است تا برای مدت محدودی از کار بیفتد، باید از ریدایرکت موقت استفاده نمایید.

اگر هدایت را به درستی انجام ندهید، ممکن است برای ربات های جستجوگر و بازدیدکنندگان وب سایت، ارور 404 نمایش داده شود. در این صورت بازدیدکنندگان گمان می کنند که وب سایت شما به طور کامل از بین رفته است و این امر می توانید خسارت های زیادی به شما وارد نماید.

حتماً بخوانید ریدایرکت 301

ریدایرکت 302: ریدایرکت موقت چیست؟

ریدایرکت 302 در بین انواع ریدایرکت ها، عملکرد غالبا موقتی از خود نشان می دهد. این بدان معناست که در واقع موتورهای جستجو محتوای مدنظر شما را پیدا کرده اند اما هم اکنون این محتوا در مسیر دیگری وجود دارد.

از آنجا که هدایت مسیر توسط 302 موقت است، انتظار می رود تا در آینده محتوای یافت  شده در URL قدیمی یافت شود اما در صورتی که از ریدایرکت  302 به مدت طولانی استفاده شود، ماهیت آن از بین رفته و گوگل با این هدایت مسیر همانند 301 رفتار می نماید و دیگر محتوا نشان داده نخواهد شد.

ریدایرکت 303: سایر موارد

از ریدایرکت 303 برای تغییر مسیر و هدایت استفاده نمی شود. این ارور زمانی نمایش داده خواهد شد که اطلاعاتی از طریق فرم (مانند فرم پرداخت کارت اعتباری) به کمک متد POST برای سرور فرستاده می شود. حال برای جلوگیری از بروز حوادث داده ای، داده های خود را در صفحه دیگری مشاهده خواهید کرد. هدف اصلی ارجاع یک URL به آدرسی است که یک جانشین برای سایت اصلی درخواست شده نمی‌باشد و فقط یک صفحه جدا می‌باشد. استفاده از این نوع پیشنهاد نمی‌شود.

ریدایرکت 307 (HTTP 1.1 Only)

ریدایرکت 307 عملکردی مانند ریدایرکت 301 از خود نشان خواهد داد اما تفاوت آنها در میزان اعتبار آنها خواهد بود. در واقع با روی کار آمدن 307، HTTP 1.1 307 جایگزین 302 شد. بنابراین زمانی که شما قصد هدایت یک مسیر به طور موقتی دارید، باید از 307 استفاده نمایید. در این صورت موتورهای جستجوگر درک خواهند کرد که پس از مدتی از URL قدیمی مجددا استفاده خواهید کرد.

ریدایرکت 410: url حذف شده

همانطور که ذکر شد خطاهای 404 به معنای حذف صفحات گوگل به طور کامل می باشند. بروز 404 یکی از بزرگترین مشکلات وب سایت ها و بازدیدکنندگان می باشد زیرا موجب سردرگمی آنها خواهد شد. یکی از روش های حل این مشکل، استفاده از ریدایرکت 301 و انتقال محتوای درون وب سایت به مکانی دیگر می باشد. اما روش دیگری نیز وجود دارد و آن استفاده از 410 می باشد.

نمایش 410 به معنای حذف و تغییر مسیر یک وب سایت خواهد شد. به این ترتیب علاوه بر موتورهای جستجو، کاربران نیز از ماهیت آن مطلع خواهند شد.

انواع ریدایرکت ها در سایت

ریدایرکت 451: حذف اجباری

در صورتی که از طرف مجامع قانونی دستور حذف و یا درخواست حذف یک وب سایت صادر شده باشد، باید از ریدایرکت 451 در بین انواع ریدایرکت های موجود استفاده نمایید. این بدان معناست که در این صفحه در گذشته محتوایی وجود داشته و شما نیز مایل به انتشار آن هستید، اما از لحاظ قانونی اجازه انجام این کار را ندارید در واقع وب سایت منتشر شده مغایر با قوانین کشور بوده است.

ریدایرکت REGEX

انواع ریدایرکت هایی که تا کنون از آنها صحبت شد، تغییر مسیرهایی ساده بوده که تنها با تعیین مبدا و مقصد قابل استفاده بودند. اما اگر در زمینه سئو و بهینه سازی وب سایت ها فعالیت داشته و با مفاهیم آن آشنا می باشید، توصیه می شود که از ریدایرکت REGEX استفاده نمایید.

با کمک REGEX می توانید تغییر مسیرهای پیچیده انجام داده و وب سایت خود را از لحاظ سئو تامین نمایید. بطور مثال به راحتی می توانید موجب تغییر مسیر عبارات منظم شوید. ممکن است گروهای مختلف URL دارای یک کلمه کلیدی مشترک باشند. در این صورت می توانید برای انتقال و تغییر مسیر کل گروه، یک مورد واحد ایجاد نمایید.

به یاد داشته باشید که در کنار REGEX نمی توانید از ریدایرکت دیگری استفاده کنید زیرا استفاده از چندین ریدایرکت در کنار REGEX می تواند موجب تخریب وب سایت شما گردد. بهره گیری از این ریدایرکت موجب صرفه جویی در وقت نیز خواهد شد.

آیا بررسی و تحلیل انواع ریدایرکت استفاده شده امکان پذیر است؟

اگرچه اطلاعات مربوط به ریدایرکت فعال در یک صفحه وب قابل مشاهده نخواهد بود، اما این اطلاعات توسط سرور به شما منتقل خواهند شد. در صورتی که در زمینه سئو و مدیریت وب سایت اطلاعات کافی ندارید، توصیه می شود تا حتما از شخص ماهری بخواهید تا از طریق فایل htaccess ریدایرکت مورد نیاز را بر وب سایت اعمال نماید.

دلایل استفاده از ریدایرکت ها

 

مدیریت ریدایرکت وب سایت از طریق Yoast SEO Premium

در برخی از مواقع مدیریت یک وب سایت به معنای حذف، جابجایی یا ایجاد تغییرات جزئی در وب سایت می باشد اما با این حال ممکن است کمی دشوار بوده و شما را با چالش هایی روبرو سازد. در این موقع می توانید از Yoast SEO Premium کمک بگیرید. Yoast SEO Premium مانع از بروز هرگونه خطر و آسیب برای وب سایت شما می گردد.

هنگامی که شما صفحه ای از وب سایت خود را حذف می کنید، این صفحه به طور کامل حذف نخواهد شد. در حقیقت کاربران با سرچ وب سایت شما وارد صفحه خواهند شد اما آنچه نمایش داده می شود، خطای 404 خواهد بود و این امر آسیب جدی به سئو وب سایت شما وارد خواهد کرد. اما Yoast SEO Premium  مانع از بروز این اتفاق شده و موجب می شود تا کاربران به صفحه دیگری هدایت شوندحتی به شما کمک می کند هنگام انتقال یا حذف محتوا، به طور خودکار تغییر مسیر دهید.

این موضوع علاوه بر اینکه برای کاربران جذاب است، برای حفظ و بهبود سئو سایت شما نیز بسیار مفید خواهد بود.

برای اینکه بتوانید از انواع ریدایرکت ها به طور صحیح استفاده نمایید، Yoast SEO Premium گزینه های ساده ای به شما ارائه می دهد. علاوه بر این مورد کار با این افزونه بسیار آسان بوده و دچار سردرگمی نخواهید شد.

پس از اینکه پستی یا صفحه ای را حذف کردید، این افزونه از شما می پرسد که با URL قدیمی چه کاری انجام دهید؟

مدیریت ریدایرکت وب سایت از طریق Yoast SEO Premium

یکی از مزیت های استفاده از این افزونه در هنگام کار با انواع ریدایرکت ها زمانی اتفاق می افتد که شما URL یک پست یا صفحه موجود را تغییر دهید. در این صورت این افزونه به طور خودکار یک URL برای هدایت مسیر از صفحه قدیمی به صفحه جدید ایجاد خواهد کرد در این صورت نیازی به فکر کردن و ایجاد URL  جدید از جانب شما نخواهد بود.

ریدایرکت از آدرس قدیمی به جدید

در صورتی که به گزینه ها و تنظیمات بیشتری احتیاج دارید و یا می خواهید URL  قدیمی و جدید را به خوبی بررسی نمایید، می توانید به بخش Redirects که در قسمت فهرست SEO در سمت چپ قرار دارد وارد شوید. به این طریق می توانید خودتان URL قدیمی و جدید را وارد کرده و یا نوع هدایت مسیر را در بین انواع ریدایرکت های موجود انتخاب نمایید.

تنظیمات ریدایرکت خودکار در افزونه یواست سئو

choosearea

نگهداری از وب سایت برای گوگل با اهمیت بوده و نشان می دهد که شما در تلاش برای ارتقای وب سایت خود می باشید. بهره گیری از انواع ریدایرکت ها در مکان های مناسب موجب می شود تا وب سایت تازه شده و قابل استفاده باشد.  کار با این ابزار ساده و راحت بوده و نیازی به دانش تخصصی ندارد. بنابراین لازم نیست تا با برنامه نویس و طراح سایت خود تماس گرفته تا وی برای شما این پلاگین را نصب کرده و از طریق آن وب سایت را مدیریت نماید.

آشنایی با انواع ریدایرکت ها و نحوه عملکرد هر یک بسیار اهمیت دارد امیدواریم با مطالعه مطالب ذکر شده بدانید ریدایرکت چیست و در چه مواردی نیاز به آن دارید.

در صورتی که هر گونه سوال دارید در بخش نظرات از سوالاتتان را قرار دهید تا در اولین فرصت پاسخ داده شود.

زهرا غفاری | کارشناس سئو
زهرا غفاری | کارشناس سئو
مهندسی نرم افزار و کارشناسی ارشد تجارت الکترونیک خوندم و علاقه مند به دنیای کلمات و نوشتن هستم. یادت باشه اگر امید داشته باشی هیچ وقت دیر نیست.
مقالات مرتبط
بنر
آموزش رایگان سئو وردپرس
در این مقاله با آموزش وردپرس رایگان مواردی مانند تنظیمات پیشخوان وردپرس، نصب افزونه‌های وردپرس، سئو داخلی، خارجی و تکنیکال را آموزش می‌دهیم تا با هزینه کم و انجام تمام اقدامات برای سئو سایت به رتبه های برتر نتایج گوگل دست پیدا کنید.
بنر
چک لیست سئو وردپرس؛ نکات عملی برای رسیدن به رتبه 1
برای رسیدن به رتبه اول نتایج گوگل باید یک سایت بهینه برای موتورهای جستجو داشته باشید. در این مقاله چک لیست سئو 2023 برای سئو داخلی، سئو خارجی، سئو تکنیکال را آماده کرده ایم، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
بنر
آموزش رنک مث؛ تنظیمات صفر تا 💯 کاربردی و رایگان
در آموزش رنک مث که به صورت کاملا رایگان در اختیار شما قرار می‌د‌هیم، می‌توانید را با نحوه نصب و راه اندازی آن آشنا خواهیم کرد تا بتوانید براحتی اصلی ترین تنظیمات سئو را برای سایت وردپرسی خود انجام دهید.
بنر
آموزش ساخت رایگان اکانت ماز پرو Moz Pro
به کمک اکانت MOZ Pro می توانید از آخرین تغییرات قوانین و نکات سئو خبر دار شوید، کمپین های کنترل استراتژی سئو تعیین کنید، عملکرد رقبای خود را رصد کنید، نقاط ضعف و قدرت خود را بیشتر بشناسید و جایگاه بهتری در موتور جستجو بدست آورید. در ادامه با آموزش ساخت اکانت Moz Pro با ما همراه باشید.
7 دیدگاه
fetrati
fetrati
04 دی 1400 21:23

موقع ایجاد محصول جدید بعد از وارد کردن نام محصول یک url براساس نام محصول میسازه. از اونجایی که نام محصولات من فارسی هستن و نمیخوام url فارسی باشه، ویرایشش می کنم و به صورت دستی url انگلیسی وارد می کنم. مشکلی که برمیخورم اینه که موقع انتشار و بروزسانی، یوآست به صورت خودکار میاد از این url جدید انگلیسی ریدایرکت میده به اون url فارسی که به صورت خودکار ساخته شده بوده. برای اینکه از همون ابتدا وقتی که نام محصول رو وارد می کنم یک url ساخته نشه تا خودم بتونم به صورت دستی وارد کنم چه کار باید بکنم؟

آیا مفید بود ؟
0
زهرا غفاری | کارشناس سئو
زهرا غفاری | کارشناس سئو
05 دی 1400 14:43

قبل از انتشار محصول نام را تغییر بدید در غیر این صورت ریدایرکت میشه

آیا مفید بود ؟
BaranDesign
BaranDesign
14 اسفند 1399 10:12

نزدیک به 300 مقاله دارم که قبل رتبه گرفتن و الان میخام روی دامنه جدید ریدایرکت بشن این کار باعث نمیشه که رتبه های مقالات را از دست بدم؟

آیا مفید بود ؟
0
محبوبه حیدری | مدیر سئو
محبوبه حیدری | مدیر سئو
15 اردیبهشت 1400 12:34

ببینید این مساله شما متفاوت از ریدایرکت در همان دامنه قبلی است که گفته شد کل ارزش منتقل میشه و معمولا افت رتبه ای دیده نمیشه. اگر افت رتبه داشتید و لی به طور مستمر روی سایت جدید کار کنید حتما نتیجه میگیرید.
و یک مساله ای هست: شما اگر میخاید کل وب سایت رو ریداریکت کنید؛ بهتره دامنه رو ریدایرکت کنید نه تک تک مقالات.

آیا مفید بود ؟
Salmah
Salmah
12 بهمن 1399 12:13

ی سوال دارم ممنون میشم راهنمایی کنید در گوگل میخوام دامنه قبلی به جدید ریدایرکت بشه چکار کنم !!

آیا مفید بود ؟
0
محبوبه حیدری | مدیر سئو
محبوبه حیدری | مدیر سئو
15 بهمن 1399 09:44

سلام روز بخیر دوست عزیز
دقت داشته باشید اینکار رو کمی با حساسیت انجام دهید. برای هر ریدایرکت یک کد مخصوص وجود داره بنابراین باید بدونید دقیقا از کدوم کد استفاده کنید. ریداریکت نام دامنه، ریداریکت صفحه خاص یا ریداریکت کل دامنه و لینک های داخلی امکانپذیر هست.در مورد سوال شما کد زیر دامنه رو با تمام لینک دهی های داخلی ریدایرکت می کنه این کد توی فایل htaccess قرار میگیره.
RewriteEngine on
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^example.com [NC,OR]
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^www.example.com [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://example.net/$1 [L,R=301,NC]

آیا مفید بود ؟
محبوبه حیدری | مدیر سئو
محبوبه حیدری | مدیر سئو
15 بهمن 1399 09:52

البته یک نکته دیگه هم هست که باید از این به بعد سایت خودتون رو توی سرچ کنسول و از طریق ادرس جدید ردگیری کنید.

آیا مفید بود ؟