راه های جلوگیری از ریپ شدن قالب HTML از روی دمو
قالب های HTML به علت دارا نبودن کدهای اجرا شونده در سمت سرور، به آسانی از طریق پیشنمایش قابل بارگیری یا به اصطلاح ریپ شدن هستند. کدهای این نوع قالب ها به طور کامل از طریق پیشنمایش در اختیار بازدیدکنندگان قرار می گیرد و با داشتن اندکی مهارت و با ابزار هایی مانند IDM Grabber قابل بارگیری هستند. در این مقاله روش جلوگیری از اجرا شدن دموی قالب در آدرسی به غیر از آدرس پیش نمایش و استفاده از نسخه ای که به صورت غیر مجاز از طریق دمو بارگیری شده می پردازیم تا از کپی شدن قالب HTML جلوگیری شود.
برای جلوگیری از بارگیری غیرقانونی قالب HTML از روی دمو روش خاصی را در این جا آموزش می دهیم. به این صورت می توانید قالب خود را قفل کنید و از آن محافظت کنید. پس با مرحله به مرحله آن همراهمان باشید.
مرحله 1: نسخه دمو را از نسخه اصلی جدا کنید
برای جلوگیری از کپی قالب، در ابتدا لازم است نسخه ای که برای دموی قالب استفاده می کنید را از نسخه اصلی قالب که به کاربر ارائه میدهید جدا کنید. چرا که تغییراتی در کدهای قالب خواهیم داد که فقط مختص نسخه استفاده شده در دموی قالب هستند. بنابراین نباید در نسخه ارائه شده به خریدار اعمال شوند.
مرحله 2: فایل اسکریپت اصلی قالب را پیدا کنید
تقریبا تمامی قالب ها دارای کدهای javascript هستند. فایلی که اسکریپت های اصلی قالب در آن نوشته شده را پیدا کرده و توسط ویرایشگر کد باز کنید. این فایل معمولا در پوشه js و با نام های scripts.js ، main.js و … قرار داده می شود.
توجه نمایید که این تغییرات را در هر فایل js موجود در قالب، می توانید اعمال کنید. اما توصیه می شود، از فایل مربوط به اسکریپت های قالب استفاده کنید؛ چرا که فایل های مربوط به پلاگین ها در اینترنت موجود بوده و به آسانی قابل جایگزینی هستند.
مرحله 3: آماده سازی فایل برای جلوگیری از ریپ شدن قالب html
در این مرحله، اجرای قالب را به آدرس پیش نمایش آن محدود می کنیم. برای این کار در قسمت ابتدای کدهای فایلی که در مرحله قبل در ویرایشگر کد باز کردید کد زیر را وارد نمایید:
سپس مقادیر اشاره شده در زیر را با مقادیر مربوط به قالب خود جایگزین نمایید:
- YOURDOMAIN: به جای این عبارت، آدرس دامنه لینک پیشنمایش قالب را قرار دهید. برای مثال اگر آدرس پیشنمایش شما به صورت example.com/theme باشد؛ تنها می بایست عبارت example.com را وارد نموده و از وارد کردن آدرس کامل پیش نمایش قالب به جای yourdomain خودداری کنید.
- THEMEURL: به جای این عبارت، آدرس قالب خود را در سایت راست چین وارد نمایید. به این صورت، نسخه ای که به صورت غیر مجاز بارگیری شده در هنگام اجرا به صفحه خرید قالب ریدایرکت شود. توصیه می شود از لینک کوتاه قالب خود در این قسمت استفاده نمایید.
عملکرد این تکه کد به طور خلاصه به این صورت است که اگر نسخه دموی قالب در دامنه ای به غیر از دامنه مشخص شده (به جای YOURDOMAIN) اجرا شود پیغامی به کاربر نمایش داده و سپس کاربر را به صفحه خرید قالب منتقل می کند.
مرحله 4: رمزگذاری کدهای فایل
کدهای نوشته شده در مرحله قبل به خودی خود به آسانی قابل شناسایی و حذف هستند. بنابراین باید فایل را به نحوی رمزگذاری کنیم تا قابل تغییر نباشد. برای این کار از ابزار های آنلاین که به طور کلی obfuscator نامیده میشوند استفاده خواهیم کرد. سرویس توصیه شده در این آموزش، وب سایت obfuscator.io می باشد.
مراحل رمز گذاری در obfuscator.io برای جلوگیری از ریپ شدن قالب html
مراحل رمزگذاری فایل توسط این ابزار را در زیر مرور می کنیم:
ابتدا فایل js تغییر داده شده را توسط ویرایشگر کد باز کرده و با فشدن کلید های CTRL+A تمامی کد های آن را انتخاب و کپی نمایید. سپس وارد سایت obfuscator.io شوید. پس از ورود به سایت یک کادر جهت نوشتن کد و تعدادی تنظیمات مشاهده خواهید کرد. تنظیمات را میتوانید به دلخواه خود تغییر دهید اما توصیه میشود مانند تصویر زیر قرار دهید:
(توضیحات دقیق هر گزینه در زیر همین کادر در خود وب سایت به طور کامل نوشته شده است که میتوانید در صورت تمایل مطالعه کنید.)
پس از اعمال تنظیمات، کدهای نمونه موجود در کادر مربوط به وارد کردن کد را پاک کرده و کدهای کپی شده خودتان را وارد نمایید و گزینه obfuscate را انتخاب کنید. پس از چند ثانیه کدهای رمزگذاری شده را در تب Output مشاهده خواهید کرد که با کلیک روی هر قسمت از آن ها تمامی کد به صورت خودکار انتخاب میشود و میبایست آن را کپی کرده و جایگزین کدهای موجود در فایل js نمایید و سپس فایل را ذخیره کنید.
نسخه دموی قالب شما آماده است و می توانید روی سرور خود آپلود نمایید. همچنین جهت آزمایش صحت عملکرد تغییرات اعمال شده می توانید آن را به صورت لوکال اجرا نمایید و مشاهده خواهید کرد که با پیغام مشخص شده در مرحله 3 مواجه خواهید شد. چرا که این نسخه در دامنه ای به غیر از دامنه مشخص شده در مرحله 3 اجرا نخواهد شد.
امیدوارم این آموزش برایتان مفید واقع شود.
در پایان از دوست گرامی، مهندس وحید صنعتی (v3dboy)، برای نگارش این مقاله مفید جلوگیری از کپی قالب ، بسیار ممنونیم.
سلام یک قسمت Domain lock
در سایت https://obfuscator.io هست ، این قسمت باید خالی باشه؟
و این کد ها را برای فایل جاوا اول همه فایل ها اضافه کنیم و سپس وارد این سایت کنیم؟