ایران؛ دومین کشور از نظر محدودیت اینترنتی در سال 2022
طبق گزارش تهیه شده شرکت Surfshark تا سال گذشته ایران دومین کشور از نظر محدودیت اینترنتی پس از جامو و کشمیر است.
طبق آخرین گزارش شرکت Surfshark، تا سال 2022، ایران پس از جامو و کشمیر دومین کشور از نظر محدودیت اینترنتی بوده است. اخیراً Surfshark گزارش جدیدی منتشر کرده است که در آن به بررسی کشور های دارای بیشترین محدودیت اینترنت در سال 2022 پرداخته است. بر اساس این گزارش، حدود 14 درصد از محدودیت های اینترنت اعمال شده در سال 2022 میلادی مربوط به ایران می باشد که این آمار سبب شده تا ایران، دومین کشور از نظر محدودیت اینترنتی در سال 2022 لقب بگیرد.
محدودیت های اینترنتی از نظر Surfshark
وب سایت Surfshark یکی از فعالان حوزه امنیت اینترنت است که هر ساله گزارش ها و تحقیقات زیادی در این زمینه انجام می دهد. این شرکت در آخرین گزارش خود از آمار و اطلاعات سایر وب سایت ها مانند NetBlocks استفاده کرده و به اعداد جالبی دست یافته است.
بر اساس این گزارش، در سال گذشته نزدیک به 4.2 میلیارد نفر از مردم سراسر دنیا، با محدودیت و فیلترینگ اینترنت مواجه شدهاند که جامو و کشمیر، ایران و هند در فهرست «محدودیت های اینترنتی» سه رتبه اول را به خود اختصاص داده اند. رتبه های بعدی این جدول مربوط به کشورهایی مانند سودان، بورکینافاسو، زیمبابوه، پاکستان، روسیه، کوبا و سیرالئون می باشد.
مطالعه جدید Surfshark نشان می دهد که متوسط قطعی یا محدود شدن، اینترنت حدود 33 ساعت است و شبکه های اجتماعی نیز به طور متوسط 114 روز فیلتر هستند. بر اساس اطلاعات منتشر شده، شبکه اجتماعی فیسبوک در سال گذشته بیشترین فیلترینگ را داشته و پس از آن اینستاگرام و تیک تاک قرار دارند.
بر اساس گزارشات منتشر شده در وب سایت Surfshark، «اعتراضات» و «ناآرامی ها و درگیری های سیاسی» در کشور ها دلیل اصلی ممنوعیت اینترنت در سال 2022 می باشد. آسیا رکورد بیشترین کشور ها را در میان تمامی قاره ها دارد که در سال گذشته به ممنوعیت اینترنت دست زدند.
جالب است بدانید که بر اساس این اطلاعات کشورمان ایران، در سال 2022 با 11 مورد محدودیت اینترنت، در وضعیت بدتری نسبت به سودان، افغانستان و پاکستان از نظر محدودیت اینترنت قرار داشت. اخیرا بر اساس اتفاق های پیش آمده دولت ایران تصمیم به محدود کردن شبکه اجتماعی اینستاگرام و واتساپ کرده است.
آیا اینستاگرام و واتس آپ رفع فیلتر می شوند؟
ایران همچنین رکورد دار بیشترین تعداد «تحریم های طولانی مدت» است. طبق آمار Surfshark، کشورمان در سال 2022، دو هزار و 424 ساعت محدودیت در واتس اپ و اینستاگرام، دو هزار و 353 ساعت محدودیت در اسکایپ، 336 ساعت اینترنت در کردستان و 330 ساعت قطعی اینترنت در کل کشور را تجربه کرده است.
Surfshark علاوه بر انتشار این آمار، به این نکته نیز اشاره کرد که در سال 2022، محدودیت های اینترنتی، به طور کلی 40 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.