لینک داخلی چه تاثیری در سئو دارد؟
لینک داخلی یا همان internal linking به این معنا است که محتوای یک صفحه سایت، حاوی لینکی به یکی دیگر از محتوا های موجود در همان سایت باشد که به آن اینترنال لینکینگ یا لینک داخلی گفته می شود. این کار در نهایت باعث رشد سئو و افزایش بازدید سایت شما خواهد شد. در ادامه با یک داستان واقعی تاثیر لینک داخلی در سئو را خواهید دید و شما را با جدیدترین و کارآمدترین استراتژی های لینک دهی آشنا می کنیم.
اجازه دهید در ابتدا داستان کوتاه خود را برای شما تعریف کنم که تجربه شخصی من است. یکی از وب سایت های حوزه معرفی دارو با بازدید روزانه 1800 (که تنها ورودی های مستقیم گوگل بودند) دارای نرخ بانس ریت (نرخ خروج از سایت) 87% بود. مقالات مفید و یونیک بودند اما این آمار آنالیتیک مایوس کننده بود. در بررسی اولیه تنها مشکلی که این سایت داشت عدم وجود لینک داخلی یا CTA برای کاهش نرخ خروج بود. که با توجه به ماهیت وبلاگی بودن سایت لینک داخلی در اولویت قرار گرفت. با اضافه شدن ساختار جذابی از مقالات کاملا مرتبط این آمار به 58% رسید. بنظر شما این آمار جذاب نیست؟
لینک داخلی یا اینترنال لینک چیست؟
یک لینک داخلی یا اینترنال لینک به هر لینکی روی وب سایت شما گفته می شود که یکی از صفحات سایتتان را به یکی دیگر از صفحات سایت مرتبط می سازد. هم کاربران اینترنت و هم موتور های جست و جو، برای دستیابی به محتوا های موجود روی سایت شما از لینک ها استفاده می کنند.
کاربران برای گشت و گذار بین صفحات مختلف سایت و یافتن محتوای مورد نظرشان از لینک ها استفاده می کنند. موتورهای جست و جو نیز برای هدایت و پیمایش در سایت شما از لینک ها بهره می برند. اگر به یکی از صفحات سایت هیچ لینکی اختصاص داده نشده باشد، موتورهای جست و جو نمی توانند آن را پیدا کنند. هم چنین یکی از راه ها برای بهینه سازی محتوا لینک سازی داخلی است.
مقایسه لینک داخلی با لینک خارجی
به طور کلی همه وب سایت ها از دو نوع لینک سازی داخلی و خارجی تشکیل شده اند. لینک داخلی همان طور که گفته شد صفحات مرتبط یک وب سایت را با هم وصل می کند. اما لینک دهی خارجی صفحات سایت شما را به دیگر صفحات مرتبط در سایت های دیگر وصل می کنند. برای انجام لینکسازی خارجی لازم است که یک لیست بک لینک داشته باشید تا بتوانید از سایتهای متنوع لینک بگیرید.
یکی از مهمترین تاثیر لینک داخلی برسئو، حذف صفحات یتیم و اتصال آنها به سایر صفحات مرتبط سایت است.
هر دو نوع لینک سازی برای بهبود سئو اهمیت دارند و از هر دو آن ها باید استفاده کنید. اما در این مطلب ما صرفا به اهمیت و کاربرد لینک های داخلی می پردازیم.
انواع لینک داخلی
اینترنال لینک ها انواع مختلفی دارند. علاوه بر لینک هایی که مربوط به صفحه اصلی سایت، منو، پست فید و غیره می شوند، شما می توانید لینک هایی را هم درون محتوا ایجاد نمایید.
به این نوع لینک دهی لینک های محتوایی گفته می شود. لینک های محتوایی توجه کاربران شما را به سمت محتوا های مرتبط و جالب توجه هدایت می کنند.
حتی بیشتر از این، فایده ی لینک دهی محتوایی این است که به موتور های جست و جو کمک می کنند تا تشخیص دهند کدام یک از محتوا های وب سایت شما به یکدیگر مرتبط هستند و آن ها را ارزش گذاری کنند. هر چقدر بیشتر به یکی از صفحات مهم وب سایت خود لینک بدهید، موتور های جست و جو آن صفحه را مهم تر می بینند. بنابراین، استفاده اصولی از لینک های داخلی برای بهبود سئو بسیار مهم و حیاتی است.
چرا لینک ها برای گوگل مهم هستند؟ تاثیر لینک داخلی بر سئو چیست؟
لینک سازی داخلی برای گوگل و دیگر موتور های جست و جو یک فاکتور بسیار مهم به حساب می رود. اما چرا؟ گوگل و یا هر موتور جست وجویی، برای جست و جو و کشف محتوا های مختلف در وب سایت های گوناگون، لینک ها را دنبال می کند. اگر یک پست یا پیج توسط صفحات و پست های دیگری تعداد زیادی لینک دریافت کرده باشد، موتور جست و جو آن صفحه و محتوا را مهم و یا حتی معتبر ارزیابی می کند.
این ارزیابی گوگل باعث می شود تا مطلب یا صفحه مورد نظر در نتایج سرچ از رتبه بالاتری برخوردار شود و بیشتر به چشم کاربران بیاید. نکته قابل توجه دیگر این است که لینک های داخلی همان قدر برای موتور های جست و جو مهم هستند که لینک های خارجی و از هیچ کدام از آن ها نباید غافل شوید.
لینک داخلی کاملا تحت اختیار و کنترل صاحب سایت قرار دارد. یعنی شما به عنوان صاحب سایت می توانید بازدید کنندگان خود و موتورهای جست و جو را به سمت مهم ترین بخش های سایت خود هدایت کنید
ارزش لینک ها در لینک سازی داخلی
علاوه بر درک و ارزش گذاری صفحات وب سایت بر اساس روابط و شباهت محتوای آن ها با یکدیگر، گوگل همه ی لینک های موجود در یک پیج را با سیستم ارزش گذاری لینک ها تقسیم بندی می کند. در اغلب موارد به طور پیش فرض، صفحه اصلی وب سایت بیشترین ارزش لینک link value را دارد چرا که بیشترین بک لینک ها مربوط به صفحه اصلی سایت می شوند. این ارزش بین تمام لینک هایی که در صفحه اصلی هستند تقسیم می شوند و به همه آن ها ارزش می دهد. سپس در صفحه بعدی سایت نیز همین سیستم ادامه دارد و همه لینک های درون آن صفحه نیز از ارزش صفحه ای که در آن قرار دارند بهره مند می شوند. این روند در همه ی صفحات سایت تکرار می شود. بنابراین اگر لینک تازه ترین پستی که منتشر کرده اید را در صفحه اصلی نیز قرار دهید، آن پست از ارزش بیشتری برخوردار می شود.
وقتی با سیستم link value گوگل آشنا شوید، متوجه خواهید شد که چرا افزایش تعداد لینک دهی به یک محتوا و صفحه کمک می کند تا بیشتر دیده شود. وقتی گوگل ببیند که یک محتوا و یک صفحه دارای لینک های پر شماری است، رنک و رده بندی آن صفحه را بالاتر می برد و احتمال ظاهر شدن آن در نتایج اولیه سرچ را افزایش می دهد.
طراحی استراتژی برای ساخت سیستم لینک داخلی یا internal linking
برای سئو وب سایت شما بسیار مهم و حیاتی است که به طور مرتب و با برنامه ریزی مشخص، سیستم لینک سازی داخلی را بهبود و توسعه دهید. با استفاده از سیستم صحیح و ایده آل برای لینک سازی داخلی شما مطمئن خواهید شد که گوگل این مفاهیم را در وب سایت شما درک می کند:
- میزان اعتبار صفحات
- ارتباط بین صفحات
- ارزش صفحات
برای طراحی استراتژی مناسب در زمینه لینک دهی داخلی، چندین فاکتور را باید در نظر داشته باشید. البته که این استراتژی تا حد زیادی بستگی به سایت شما و اهدافی که در سر دارید می شود اما پیروی از مراحلی که در ادامه ذکر می شود می تواند به شما کمک کند تا گام های مطمئنی را بردارید:
1. ساختار ایده آل سایت خود را مشخص کنید
یکی دیگر از مهمترین تاثیرات لینک سازی داخلی بر سئو تعیین ساختار و صفحات مرتبط بهم است. معمولا توصیه می شود که صاحبان سایت ها برای سایت خود یک ساختار هرمی را در نظر بگیرند. در راس هرم صفحه هوم پیج یا همان صفحه اصلی سایت قرار می گیرد. در طبقات میانی هرم دسته بندی ها (کتگوری ها) مختلف قرار می گیرند. در طبقات زیرین نیز پست ها و مطالب مختلف قرار می گیرند که بعضی از آن ها می توانند بین چند کتگوری مشترک باشند.
2. از افزونه های لینک داخلی استفاده کنید
افزونه های مختلفی برای مدیریت اینترنال لینکینگ وجود دارد. افزونه های لینک داخلی اتوماتیک و نیمه اتوماتیک به شما کمک می کنند تا با دقت بیشتر و راحت تر سیستم لینک دهی را پیاده کنید.
چند نمونه افزونه وردپرس که از لینک داخلی اتوماتیک را در اینجا معرفی می کنیم:
- Internal Link Juicer
- افزونه Autolinks Manager، پیشرفته ترین افزونه لینک ساز خودکار وردپرس
- افزونه مدیریت لینک های داخلی، پلاگین Interlinks Manager
- Link Whisper
- Rank Math
- افزونه پست های مرتبط
- افزونه yoast seo
3. تصمیم بگیرید که مهم ترین محتوای شما چیست
مشخص کنید که مهم ترین محتوای شما در وب سایت کدام است. این محتوا باید کامل ترین محتوای شما باشد که به طور کامل راجع به فعالیت اصلی بیزینس و وب سایت شما توضیح می دهد. این همان مطلبی است که می خواهید بازدید کنندگان وقتی درباره خدمات و محصولاتی که شما در تولید و ارائه آن ها تخصص دارید سرچ می کنند، به آن برسند.
سپس برای آن که گوگل هم از اهمیت این محتوا باخبر شود، باید تعداد زیادی لینک به آن بدهید. از صفحات مختلف سایت و لینک های راهنما برای افزایش ارزش محتوا استفاده کنید.
4. از لینک های محتوایی استفاده کنید
در بخش های قبل به لینک های محتوایی اشاره کردیم. لینک هایی که درون محتوا و متن پست های شما استفاده می شوند تا گوگل و کاربر را به سمت دیگر محتوا هایی که قبلا راجع به موضوع مشابه تولید کرده اید هدایت کنند.
این کار به گوگل و کاربر نشان می دهد که شما به طور مرتب در رابطه با این موضوع محتوا تولید کرده اید و وب سایت شما در این زمینه تخصص دارد.
همچنین لینک های محتوایی یکی دیگر از جاهایی هستند که می توانید برای ارزش دادن به مهم ترین پست سایت خود استفاده کنید.
5. پیج های سریالی را به یکدیگر لینک کنید
اگر مطالب سریالی دارید که دارای سلسله مراتب هستند، فراموش نکنید که حتما آن ها را با یکدیگر لینک کنید. هم پست های اولیه را به پست های بعدی و هم برعکس.
6. بخش پست های مرتبط را اضافه کنید
پلاگین های زیادی هستند که با استفاده از آن ها می توانند پست های مرتبط را به کاربر پیشنهاد دهید. در ابتدا حتما تست کنید تا ببینید که آیا پلاگین درست پست های مرتبط را تشخیص می دهد یا نه.
البته بعضی از پلاگین ها قابلیت اضافه کردن پست های مرتبط به شکل دستی را نیز دارند.
پلاگین های زیر از بهترین افزونه های موجود برای لینک سازی داخلی و سئو سایت هستند.
- افزونه Autolinks Manager پیشرفته ترین افزونه لینک ساز خودکار وردپرس
- افزونه Interlinks Manager افزونه مدیریت لینک های داخلی
7. به پست های اخیر یا پست های محبوب خود لینک اضافه کنید
اضافه کردن لینک داخلی برای جدید ترین پست ها و یا محبوب ترین پست ها یکی دیگر از راهکار های مفید و اثبات شده برای بهبود سئو سایت می باشد. ترجیحا این بخش را در قسمت های کناری یا پایینی سایت قرار دهید تا در تمام صفحات وب سایت و کنار تمام پست ها دیده شوند. این کار هم باعث افزایش ارزش و اعتبار لینک می شود و هم ترافیک سایت را بالا می برد که نشانه بسیار مثبتی برای گوگل است.
بعد از انجام استاتژی های بیان شده برای یکی از مطاب خود تاثیر لینک داخلی بر سئو سایت خود را برای ما بنویسید. این تجربیات برای دوستان شما حتما مفید خواهد بود.