افزایش کلیک گوگل؛ چطور CTR یا نرخ کلیک را بهبود دهیم
نرخ CTR یا نرخ کلیک معیاری است که تعداد دفعات کلیک کاربران روی سایت در صفحه نتایج سرچ گوگل را نشان می دهد. برای بهبود نرخ کلیک به شکل ارگانیک، راهکار های موثری وجود دارد تا نظر کاربران را جلب کنید و آن ها را علاقه مند به کلیک بر روی لینک سایتتان در نتایج گوگل کنید در ادامه با روش های افزایش نرخ کلیک آشنا می شوید.
چرا بهبود CTR مهم است؟
یک شوخی قدیمی در دنیای سئو وجود دارد که می گوید؛ ” اگر بدنبال مکان خوبی برای مخفی کردن یک جسد هستید، صفحه دوم گوگل بهترین مکان است“.
برای بعضی از مفاهیم و کسب و کارها کمی اغراق کننده است اما در کل صفحه اول گوگل تنها مکانی است که می توانید ترافیک ارگانیک خوبی ایجاد کنید. همانطور که در تصویر زیر مشاهده می کنید، تحقیقات در سال 2020 نشان داده که صفحات با رتبه بالاتر، نرخ کلیک بالاتری دارند.
البته رتبه بالاتر تنها عامل جذب کلیک بیشتر نیست. در سالهای اخیر گوگل ویژگی های مختلفی به صفحه نتایج خود (SERP) اضافه کرده است که آنها هم سهم قابل توجهی از کلیک کاربر را دریافت می کنند. در تصویر زیر لیست این ویژگی ها به همراه درصد استفاده در 10000 نتیجه نمایش داده شده است. افزایش کلیک گوگل می تواند منجر به افزایش بازدید، جذب کاربر جدید و درنهایت فروش بیشتر شود.
شما هم می توانید بر اساس این گزارش از کاربردی ترین ویژگی های سرپ برای وب سایت خود بهره ببرید. علاوه بر این رقبای خود را نیز بررسی کنید و از ویژگی های بکار گرفته توسط آنها نیز استفاده کنید..
در این مقاله روش های افزایش نرخ کلیک (CTR) را بر اساس یافته های 2020 و تجارب شخصی بیان می کنیم.
در ابتدا CTR یا نرخ کلیک چیست؟
نرخ کلیک یا CTR مخفف Click Through Rate است به بیان ساده نرخ کلیک درصدی است که کاربران در نتایج جستجو بر روی لینک سایت شما کلیک می کنند. نرخ کلیک از تقسیم تعداد دفعات کلیک کاربران بر تعداد دفعات نمایش سایت شما در صفحه نتایج سرچ گوگل به دست می آید. این مقدار برای صفحات و کلمات کلیدی مختلف متفاوت است.
معمولا در کنار CTR با اصطلاح Impression مواجه می شوید. منظور از Impression تعداد نمایش سایت در نتایج گوگل است این نتایج شامل تصاویر، ویدئو و صفحات مربوط به سایت شما در نتایج گوگل است. افزایش کلیک از گوگل الزاما با افزایش ایمپرشن همراه نیست. در مواردی دیده شده که کاربران تنها بر روی نتایج 1 تا 3 کلیک می کنند بنابراین بر اساس موضوع می تواند افزایش ایمپرشن موجب و بهبود رتبه موجب بهبود نرخ کلیک از گوگل شود.
اگر با گوگل ادز آشنایی داشته باشید یکی از معیارهای کوالیتی اسکور بالابودن میزان نرخ کلیک است شاید این موضوع کمی تخصصی باشد در مقاله معیارهای کیفیت صفحه (Quality Score) در گوگل ادز را به این موضوع پرداخته ایم.
10 روش افزایش نرخ کلیک و افزایش کلیک گوگل
برای بهبود نرخ کلیک راهکارهای زیادی وجود دارد که تقریبا باید از همه آن ها به شکل همزمان استفاده کنید. هدف نهایی این راهکار ها این است که سایت شما شانس بیشتری برای نمایش در صفحه اول نتایج سرچ گوگل را داشته باشد و در نتیجه بتواند کلیک بیشتری جذب کند. اگر به دنبال این هستید که چطور نرخ کلیک خود را افزایش دهید در ادامه هشت مورد از مهم ترین و موثر ترین راهکار ها برای بهبود نرخ CTR را توضیح می دهیم. با رعایت این 10 روش و اجتناب از اشتباهات مرگبار سئو رتبه خود را بهبود داده و کلیک بالاتری بگیرید.
1. از کلمات کلیدی طولانی استفاده کنید
فرقی ندارد که استراتژی سئو شما چیست. در هر صورت، استفاده از کلمات کلیدی طولانی باید یکی از اولویت های اصلی شما برای دریافت ترافیک ارگانیک باشد. با پیدا کردن کلمات کلیدی طولانی جذاب تر و مرتبط با محتوای سایت خود، شانس کسب رتبه های برتر در صفحه نتایج سرچ گوگل را افزایش می دهید.
با تحقیق در مورد Long-tail ها و استفاده از آنها در وب سایت می توانید میزان جستجوی ارگانیک خود را افزایش دهید. بنابراین رتبه شما در کلمه کلیدی اصلی و رقابتی بهبود پیدا می کند.
در مثال زیر: اگر در مورد لاجستیک بتوانید مقالات بیشتری با لانگ تیل های مناسب تولید کنید راحتتر می توانید در کلمه رقابتی لاجستیک رتبه بگیرید.
در واقع استفاده از دسته ای از کلمات کلیدی مانند خرید بلیط لاتاری است. هر چقدر که تعداد بلیط های شما بیشتر باشد، شانس برنده شدن شما هم بیشتر خواهد بود. استفاده از کلمات کلیدی طولانی و دقیق شانس فروش را نیز افزایش می دهند. به عنوان مثال وقتی یک کاربر عبارت «بهترین دوچرخه زیر پنج میلیون تومان» را سرچ می کند، نسبت به کسی که فقط «دوچرخه» را سرچ می کند بیشتر احتمال دارد برای خرید نیز اقدام کند. پس با استفاده از کلمات کلیدی طولانی و دقیق، شانس جذب مشتریان بالقوه را نیز افزایش می دهید.
در بهترین ابزارهای سئو می توانید با استفاده از وب سایت های معرفی شده کلمات کلیدی مناسب کسب و کار خود را انتخاب کنید.
سوال: سه مورد از لانگ تیل های کسب و کار خود را پیدا کنید.
2. توضیحات متا را موثر بنویسید
با وجود جستجوهای تصویر و ویدئویی هنوز 56% از افراد محتوای مبتنی بر متن را ترجیح می دهند. بنابراین بهترین فرصت برای جذب کلیک بیشتر و افزایش CTR نوشتن عنوان و متای جذاب است.
یکی از اولین چیزهایی که کاربر در گوگل به آن توجه می کند، متا دیسکریپشن است. توضیحات متا همان متن کوتاهی است که زیر هر لینک در صفحه نتایج سرچ گوگل دیده می شود. هدف این متن، یک توضیح کوتاه و فشرده از محتوای لینک است تا بازدید کننده را برای کلیک روی لینک ترغیب کند. البته همانطور که می دانید که متا دسکریپشن محدودیت ۱۶۰ کاراکتری دارد و شما باید بتوانید در همین ۱۶۰ کاراکتر طوری از کلمات کلیدی اصلی و مرتبط استفاده کنید که کاربر گوگل مطمئن شود محتوای شما همان محتوایی است که دنبال آن می گردد. جذابیت در نوشتن Meta-Description باعث می شود کاربران شما به کلیک بر روی لینک سایت شما ترغیب شوند و به این ترتیب افزایش کلیک گوگل را به چشم خودتان می بینید.
به عنوان مثال، فروشگاه آمازون به عنوان یکی از بزرگترین شرکت های جهان، به خوبی توانسته از ظرفیت متادسکریپشن برای جذب خریداران استفاده کند. وقتی عبارت mens wallet with coin compartment (کیف پول مردانه همراه با محفظه سکه) را سرچ می کنید، سایت آمازون دومین نتیجه در صفحه اول سرچ گوگل است.
شما می توانید قبل از انتشار مطلب خود، به وسیله ابزارهایی مانند افزونه یوست متن متادسکریپشن خود را بررسی و تغییر دهید. مانند تصویر زیر:
آموزش یواست سئو را می توانید مطالعه کنید. بعد از مسلط شدن به متادیسکریپشن، وقت آن است که از تکنیک های پیشرفته تر برای بهبود نرخ کلیک استفاده کنید.
3. از اطلاعات ساختار یافته یا اسکیما استفاده کنید
اطلاعات ساختار یافته که به آن نشانه گذاری اسکیما هم می گویند، یکی دیگر از اجزای کلیدی بهبود CTR یا افزایش کلیک گوگل می باشد. شما با استفاده از افزونه اسکیما پیشرفته در وردپرس به راحتی می توانید نشانه گذاری ها و داده های ساختار یافته سایت خود را مدیریت کنید.
البته این افزونه در کنار افزونه سئو یواست نصب می شود، اما شما می توانید با دانلود و نصب افزونه سئو رنک مث پرو همه ی این مجموعه ها را با هم در یک افزونه داشته باشید.
اما نتایج اسکیما به چه شکلی ظاهر خواهد شد؟ به عنوان مثال، وقتی فیلم را در گوگل سرچ کنید، با یک مجموعه از فیلم های محبوب و پر فروش آن رو به رو می شوید:
سپس وقتی روی یکی از فیلم ها کلیک کنید، اطلاعاتی منظم و ساختار بندی شده مربوط به زمان پخش آن فیلم خواهید دید:
بعد از آن اگر برای نقد و بررسی یا review آن فیلم سرچ کنید، باز هم با نتایج سازماندهی شده و دقیقی مواجه می شوید:
همانطور که در این تصاویر می بینید، اطلاعات ساختار بندی شده و باکس ها و جداول، بالاتر از همه لینک ها نمایش داده می شوند. این روندی است که گوگل در سالیان اخیر آن را پیش گرفته و نشان می دهد آینده موتورهای جست و جو به چه شکل خواهد بود. .یا داشتن سایت لینک امکان کلیک بر روی لینک های بیشتر را فراهم می کند. اگر تا کنون برای سازماندهی محتوای سایت خود و افزایش کلیک ارگانیک اقدام نکرده اید، هرچه زودتر به آن رسیدگی کنید تا بتوانید در آینده موتورهای جستو جو جایی داشته باشید.
4. از url های توصیفی استفاده کنید
آدرس یا همان url صفحه شما یکی دیگر از عناصری است که در صفحه سرچ گوگل نشان داده می شود. طول، مسیر و دسته بندی هایی که در url نشان داده می شوند بر نرخ کلیک اثرگذار هستند.
آنچه در url اهمیت دارد این است که به خوبی دسته بندی ها و زیرمجموعه ها را در یک سایت نشان دهد. این گونه url ها نه تنها باعث می شوند مشتری متوجه شود که با فروشگاه وسیع و با کیفیتی رو به رو است، بلکه فرصتی ایده آل برای اضافه کردن کلمات کلیدی مرتبط و افزایش شانس برای انتقال به رتبه برتر سرچ گوگل و نهایتا بهبود نرخ CTR است. شما می توانید با رفتن به مسیر Settings – Permalinks در وردپرس، نوع url های مطالب خود را در سایت وردپرس تنظیم کنید:
5. از عنوان ساده استفاده کنید
استفاده از عنوان های ساده و سرراست یکی دیگر از راه های افزایش نرخ کلیک است؛ مثلا عناوینی که در آن ها از عدد استفاده شده مانند معرفی 10 مورد از بهترین قالب های املاک وردپرس شانس بیشتری برای جلب ترافیک و کلیک دارد. اگر می خواهید از اسم شرکت یا برند خود در عنوان استفاده کنید، بهتر است آن را در انتهای عنوان قرار دهید. چرا که تحقیقات نشان داده کاربران نسبت به title هایی که نام شرکت یا شخص در ابتدای آن ها قرار دارد روی خوشی نشان نمی دهند.
برای جا به جا کردن و یا حتی پاک کردن نام سایت از عنوان مطالب یا همان title tag، می توانید از افزونه Yoast Seo در وردپرس استفاده کنید:
6. محتوای محلی تولید کنید
در سالهای اخیر با توجه به افزایش کاربران موبایلی، گوگل توجه ویژه ای به موقعیت جغرافیایی کاربران و نتایج جست و جو می کند؛ بنابراین سایت ها هم باید با توجه به محل مورد نظرشان، محتوای محلی تولید کنند. مثلا اگر سایت خدمات ساختمانی دارید، خوب است که علاوه بر کلمه کلیدی «خدمات تعمیر شوفاژ»، کلمه کلیدی «خدمات تعمیر شوفاژ در نوشهر» را نیز پوشش دهید. بنابراین کلیک ارگانیک همشهریان شما افزایش پیدا می کند.
علاوه بر آن، استفاده از سرویس Google My Business و وارد کردن مختصات فروشگاه در نقشه های گوگل، تاثیر مهمی در بهبود سئو و در نتیجه افزایش CTR دارد. این مهمترین فاکتور در سئوی محلی است. که البته فعلا در دسترس ما کاربران ایرانی نیست. فعلا جایگزین آن نقشه گوگل و ثبت موقعیت جغرافیای، تصاویر و اطلاعات مربوط به کسب و کار در آن است.
7. از تصاویر استفاده کنید
30% افراد گفتند که تصاویر در تجربه جستجو بسیار مهم هستند، که البته منطقی است. تصاویر به درک کاربران از مفهوم بیان شده کمک می کند. همچنین با جلب توجه بیشتر ممکن است منجر به افزایش کلیک گوگل شود. در مثال زیر، می توانید ببینید که یک تصویر چقدر می تواند بینندگان را به سایت شما بکشاند- به ویژه در تلفن همراه که نتایج کمتری در یک صفحه ظاهر می شود.
حتما شنیده اید که عکس ها به اندازه هزاران کلمه حرف برای گفتن دارند. این جمله معروف در زمینه بهبود CTR نیز صادق است. تحقیقات نشان داده که استفاده از عکس و تصویر در ایمیل ها، می تواند افزایش نرخ CTR را تا ۴۲ درصد انجام دهد.
با استفاده از تصاویر ساده و جذاب شما می توانید اطلاعاتی را که نیاز به هزاران کلمه دارند را در فقط یک یا دو تصویر خلاصه کنید؛ مانند استفاده از اینفوگرافیک ها یا داده های آماری. همانطور که در راهکار قبلی دیدید، بسیاری از اینفو باکس ها در نتایج سرچ گوگل نیز از تصاویر استفاده کرده اند. این یعنی تصاویر حتی در بهبود سازماندهی محتوای وب سایت نیز موثر هستند. البته تصاویری که اورجینال، مرتبط و با کیفیت باشند. برای آشنایی بیشتر با سئوی تصاوبر مقاله آموزش سئوی تصاویر در وردپرس را مطالعه کنید.
8: برنده و بازنده عنوان های انتخابی را بررسی کنید
بعد از انتخاب عناوین و متای جذاب بررسی کنید که کدام عنوان ایمپرشن و کلیک بیشتری داشتند و کدام عنوان بانس ریت و نهایتا زمان ماندگاری بیشتری داشتند. پارامترهای این صفحات را برای سایر برگه های سایت در نظر بگیرید. با اینکار بهبود نرخ کلیک را برای سایر صفحات تعمیم دهید.
برای این منظور می توانید از ابزار گوگل آنالیتیک استفاده کنید.
9: سرعت سایت را بهینه سازی کنید
هر چند سرعت به صورت مستقیم در نرخ کلیک تاثیر ندارد اما اگر سرعت سایتتان بالا باشد موجب بهبود سئو سایت شما می شود و اگر رتبه بالایی را در نتایج گوگل داشته باشید و در لینک های اول نتایج گوگل قرار بگیرید به معنی کلیک بالاتر است وردپرس دارای بهترین افزونه های بهینه سازی است که صرفا وظیفه بهبود سرعت سایت را بر عهده دارند. همچنین با ابزارهای تست سرعت سایت مانند Page Speed Insights می توانید سرعت سایتتان را بسنجید و در صورت نیاز حتما دوره افزایش امنیت سایت را مشاهده کنید.
اگر سرعت باز شدن سایت بین ۱ تا ۳ ثانیه طول بکشد، به احتمال ۲۳ درصد کاسه صبر کاربر لبریز می شود و صفحه را قبل از باز شدن می بندد و شما یک کلیک را از دست می دهید. با افزایش مدت انتظار کاربر احتمال ترک سایت توسط کاربر تا ۱۲۳ درصد افزایش می یابد. راهکار های متنوعی برای بهینه سازی سرعت مانند استفاده از افزونه های کش تا فشرده سازی عکس ها و فایل ها برای لود سریع تر وجود دارد.
10: افزایش کلیک گوگل با تمرکز بر معیارهای E-A-T
یک مقاله کامل با یک مقاله طولانی یکی نیست. هدف شما باید ارائه جامع ترین پاسخ ممکن باشند، اما از تکرار یا استفاده از کلمات غیرضروری “پرهیز” کنید.
از خودتان بپرسید که آیا همه مواردی را که در مطلب خود آورده اید باید در این مطلب باشد یا نه! اگر پاسخ منفی است، بیرحمانه حذف کنید، یا همه مطالب را در مقاله دیگری قرار دهید یا آنها را به بخش سوالات متداول پایین صفحه منتقل کنید.
اگر به این اولویت ها نگاه کنید، متوجه می شوید که با دستورالعمل های E-A-T همسو هستند.
آیا افزایش CTR بر سئو و افزایش کلیک مستقیم از گوگل تاثیر گذار است؟
همه ما می دانیم که رتبه های بالاتر در گوگل احتمال کلیک بیشتری دارند. عکس این قضیه نیز صدق می کند یعنی اگر شما رتبه پایین تری داشته باشید اما توسط کاربر انتخاب شوید رتبه شما بهبود پیدا می کند. CTR بالا یعنی افزایش ترافیک و بازدید ارگانیک سایت؛ بنابراین نرخ کلیک رابطه مستقیمی با سئو دارد. علاوه بر این سایت لینک ها نیز CTR را بهبود می بخشند.
برای افزایش نرخ کلیک راههای متفاوتی وجود دارد هم می توانید از سئو کلاه سیاه و هم سئو کلاه سفید استفاده کنید. یک راه افزایش نرخ کلیک با سئو کلاه سیاه ایجاد کلیک غیر واقعی با استفاده از ربات است. ربات ها با IP های متفاوت عبارت مد نظر شما را سرچ کرده و بر روی آن کلیک می کنند، اما از آنجایی که با سئو کلاه سیاه مخالف هستیم از توضیح بیشتر این راهکار صرف نظر می کنیم تا از آسیب به سئو سایت و یا جزیمه شدن شما توسط گوگل جلوگیری کنیم.
بیش از 85٪ افراد اعلام کردند که ترجیح می دهند بر روی نتایج ارگانیک کلیک کنند و بیش از 66٪ اظهار داشتند که اگر Google تعداد تبلیغات ارائه شده در نتایج جستجو را افزایش دهد، مایلند کمتر از این موتور جستجو استفاده کنند. بنابراین اهمیت سئو برای کسب رتبه بهتر بیش از پبش اهمیت پیدا کرده است.
در آخر یک سوال مهم از شما دارم که در وب سایت وبسیما دیدم و جالب بود که شما هم به آن توجه کنید:
به طور حتم نه. الگوریتم های گوگل رفتار کاربران را براساس اطلاعاتی که از آنها جمع آوری میکنند تحلیل خواهند کرد. ربات ها اطلاعات مهمی مانند IP، منطقه جغرافیایی، سن، جنسیت و سابقه جستجو در اینترنت را ندارند در نتیجه تشخیص آنها برای گوگل کار دشواری نیست. دقت کنید که اگر این تکنیک تاثیرگذار بود هرگز سازندگان ربات ها با قیمت هایی بسیار پایین خدمات خود را عرضه نمیکردند!
راه های مختلف برای افزایش کلیک گوگل و سئو سایت وجود دارد در مقاله چک لیست سئو چیست؟ یک چک لیست جامع از موارد اساسی سئو سایت را می توانید مشاهده کنید.
کدام یک از این 9 راهکار بهبود نرخ کلیک (CTR) را تا بحال استفاده کرده اید و شانس بیشتری برای افزایش CTR و جلب ترافیک ارگانیک (Organic Click-Through Rate) داشته اید؟ تجربه خود را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.
سوابق قبلی کلیک کاربر هم میتونه روی ctr تاثیر بزاره ؟
مثلا نارضایتی قبلی کاربر از سایت ما در سرچ های بعدیش تاثیر خواهد گذاشت؟