تاثیر درگاه پرداخت در کاهش کلاهبرداری اینترنتی و فیشینگ
اگر شما نیز یک کسب و کار اینترنتی با تراکنشهای بالا دارید، یا خریداران به دلیل نداشتن روش پرداخت استاندارد و مطمئن از خرید در فروشگاه شما منصرف میشوند، استفاده از یک درگاه پرداخت امن مثل درگاه پرداخت زرین پال میتواند به افزایش امنیت و افزایش اعتماد کاربران شما کمک کند. در این مقاله به تاثیر درگاه پرداخت در کاهش کلاهبرداری اینترنتی و فیشینگ میپردازیم.
اگر صاحب یک کسب و کار اینترنتی هستید، در روزهای ابتدایی شروع کسب و کار خود، احتمالا با توجه به تعداد پایین تراکنشها که عموما کارت به کارت هستند، کلاهبرداری اینترنتی و فیشینگ را به عنوان یک مشکل بزرگ در نظر نمیگیرید. اما بعد از مدتی وقتی تراکنشهای شما به صدها مورد در روز میرسد، استفاده از روشهایی مثل کارت به کارت میتواند اشتباهی بزرگ باشد. آمارها نشان میدهد که در سال ۲۰۱۸، کسب و کارهای آمریکایی ضرر ۶.۴ میلیارد دلاری را با افتادن در دام روشهای فیشینگ تجربه کردند.
یک درگاه پرداخت آنلاین با توجه به تدابیر امنیتی که ارائه میدهد، از کسب و کارهای اینترنتی در برابر این گونه کلاهبرداریهای اینترنتی محافظت میکند.
با این حال سطح اقدامات امنیتی که هر درگاه پرداخت برای حفظ امنیت تراکنشها در نظر میگیرد، میتواند متفاوت باشد. پس قبل از انتخاب درگاه پرداخت، مطمئن شوید که چگونه کسب و کار شما در زمان تراکنشهای فیشینگ محافظت میشوند.
درگاه پرداخت اولین سپر محافظ در برابر فیشینگ
با تکامل اقتصاد دیجیتال، کسب و کارها در هر اندازه نیاز دارند که موقعیت و ابزارهای خود را در زمینه خطرات مربوط به فیشینگ و کلاهبرداریهای اینترنتی مورد بررسی دوباره قرار دهند. این امر میتواند شامل استفاده از تکنیکهایی باشد که به عنوان روشهایی موثر در مقابله با این خطرات شناخته میشوند.
درگاههای پرداخت به عنوان خط مقدم دفاع در برابر کلاهبرداری و فیشینگ آنلاین عمل میکنند. اگر چه تاثیر درگاه پرداخت در کاهش کلاهبرداری اینترنتی و فیشینگ در کسب و کارهای آنلاین مشخص شده اما باید گفت که درگاه پرداخت یک راهحل قطعی نیست. با این حال اگر علاقمند هستید تا با به نحوه عملکرد درگاههای پرداخت آنلاین آشنا شوید، در ادامه با ما همراه باشید.
اقدامات امنیتی درگاه پرداخت برای مقابله با کلاهبرداریهای اینترنتی
درگاه پرداخت به عنوان واسط بین خریدار و فروشنده عمل میکند. واسطی که به خریدار اطمینان میبخشد که پرداخت به صورت امن انجام شده و دیگر دلیلی برای نگرانی بابت فیشینگ یا کلاهبرداریهای اینترنتی نیست. در بهترین درگاه های پرداخت مجموعه ای از محبوبترین درگاههای پرداخت مستقیم و واسط را معرفی کرده و آنها را با هم مقایسه میکنیم. در ادامه به اقدامات امنیتی که درگاه پرداخت برای جلوگیری از فیشینگ یا کلاهبرداری انجام میدهد میپردازیم.
-
استفاده از پروتکل HTTPS
پروتکل HTTPS یک پروتکل امن برای تبادل اطلاعات بین مرورگر و وبسایت است. این پروتکل از رمزنگاری برای محافظت از اطلاعات شما در برابر هکرها و سارقان اطلاعات استفاده میکند. تمامی درگاههای اینترنتی از این پروتکل برای تبادل اطلاعات خود استفاده میکنند که اولین لایه محافظی در مقابل سوء استفاده به شمار میرود.
-
رمزنگاری
درگاههای معتبر اطلاعات حساس مانند جزئیات کارت اعتباری و کارتهای بانکی را در حین انتقال رمزنگاری کرده که مشاهدهی این اطلاعات را برای هر کسی که آن را رهگیری میکند، غیرقابل خواندن میکند، اما این رمزنگاری خود شامل چند مرحله است.
مراحل رمزنگاری در درگاه پرداخت:
- ورود اطلاعات: مشتری اطلاعات کارت اعتباری خود مانند شماره کارت، تاریخ انقضا و CVV را در فرم پرداخت درگاه وارد میکند.
- رمزنگاری: اطلاعات کارت با استفاده از الگوریتمهای رمزنگاری قوی مانند RSA یا AES رمزگذاری میشوند.
- ارسال به بانک: اطلاعات رمزنگاری شده به همراه سایر جزئیات تراکنش به بانک صادرکننده کارت ارسال میشود.
- پردازش تراکنش: بانک صادرکننده کارت اطلاعات رمزنگاری شده را رمزگشایی میکند و اعتبار و موجودی حساب را بررسی میکند.
- پاسخ به درگاه: نتیجه تراکنش (موفق یا ناموفق) به درگاه پرداخت ارسال میشود.
- نمایش نتیجه: درگاه پرداخت نتیجه تراکنش را به مشتری نمایش میدهد.
-
الگوریتمهای رمزنگاری
درگاههای پرداخت از الگوریتمهای رمزنگاری قوی مانند RSA و AES با طول کلید بالا (مانند 2048 بیت) برای رمزنگاری اطلاعات کارت استفاده میکنند. این الگوریتمها رمزگشایی اطلاعات را بدون کلید خصوصی تقریباً غیرممکن میکنند.
استفاده از رمزنگاری مشابه سایر اقدامات امنیتی، میتواند تا حد زیادی از خطرات مرتبط با پرداختهای آنلاین کاسته و تجربه امنی را برای کاربران فراهم آورد.
-
شناسایی تقلب
درگاههای پرداخت از سیستمهای پیشرفتهای برای تجزیه و تحلیل تراکنشها و شناسایی فعالیتهای مشکوک استفاده میکنند. این سیستمها عواملی مانند مکان، سابقه خرید و ارزش سفارش را برای علامتگذاری خریدهای بالقوه تقلبی در نظر میگیرند. شناسایی تقلب فرآیندی است که برای تشخیص فعالیتهای غیرمجاز یا مشکوک در تراکنشهای مالی، مانند کلاهبرداری، پولشویی و سرقت هویت، به کار میرود. این فرآیند شامل استفاده از تکنیکهای مختلف برای تجزیه و تحلیل دادههای تراکنش و شناسایی الگوهای مشکوک است.
-
روشهای شناسایی تقلب
- تجزیه و تحلیل آماری (Statistical analysis): این روش شامل بررسی الگوهای تراکنش و شناسایی ناهنجاریهایی است که ممکن است نشاندهنده تقلب باشد. به عنوان مثال، تراکنشهایی با مبالغ بالا یا تراکنشهایی که از مکانهای غیرمعمول انجام میشوند، ممکن است مشکوک باشند.
- قوانین مبتنی بر دانش (Knowledge-based rules): این روش شامل استفاده از قوانین و قواعدی است که بر اساس دانش متخصصان در مورد فعالیتهای تقلبآمیز تدوین شدهاند. به عنوان مثال، یک قانون میتواند به دنبال تراکنشهایی باشد که در یک بازه زمانی کوتاه از چندین حساب مختلف انجام میشوند.
- یادگیری ماشین (Machine learning): این روش شامل استفاده از الگوریتمهای یادگیری ماشین برای آموزش مدلهایی است که میتوانند بین تراکنشهای واقعی و تقلبی تمایز قائل شوند. این مدلها میتوانند با استفاده از دادههای تاریخی تراکنش آموزش داده شوند و به مرور زمان دقت خود را بهبود بخشند.
با وجود چالشها، شناسایی تقلب یک ابزار مهم برای محافظت از کسبوکارها و مشتریان در برابر فعالیتهای fraudulent و غیرقانونی است.
-
احراز هویت
بسیاری از درگاهها لایههای امنیتی اضافی مانند 3D Secure (3DS) ارائه میدهند که از کاربران میخواهد قبل از تکمیل خرید، هویت خود را با یک کد یکبار مصرف تأیید کنند. این کار یک مانع اضافی برای کلاهبرداران ایجاد میکند. این روش میتواند از کسب و کارهای آنلاین در برابر سوء استفادههای مالی از کارت بانکی دیگران محافظت کند. زیرا عموما پس از پیگیری توسط صاحب کارت، کسب و کار و فروشگاهی که با کارت مورد نظر از آن خرید شده نیز دچار چالشهایی میشود.
احراز هویت عموما از طریق ارسال رمز دوم یکبار مصرف به شماره تلفن صاحب حساب انجام میشود و یکی از مهم ترین تاثیر درگاه پرداخت در کاهش کلاهبرداری است.
-
گواهینامههای امنیتی
گواهینامههای امنیتی فایلهای دیجیتالی هستند که توسط یک سازمان معتبر صادر میشوند و به منظور تأیید هویت یک وبسایت یا سرور مورد استفاده قرار میگیرند. این گواهینامهها به شما اطمینان میدهند که در حال برقراری ارتباط با یک وبسایت یا سرور معتبر هستید و اطلاعات شما در معرض خطر سرقت یا سوء استفاده نیست.
انواع گواهینامههای امنیتی:
- گواهینامههای SSL/TLS: این نوع گواهینامهها برای رمزنگاری اطلاعات رد و بدل شده بین مرورگر شما و یک وبسایت استفاده میشوند. این کار باعث میشود که هکرها نتوانند اطلاعات شما را در حین انتقال مشاهده یا سرقت کنند.
- گواهینامههای EV: این نوع گواهینامهها علاوه بر رمزنگاری اطلاعات، اطلاعات بیشتری را نیز در مورد صاحب وبسایت ارائه میکنند. این اطلاعات به شما کمک میکند تا از معتبر بودن وبسایت اطمینان حاصل کنید.
مزایای استفاده از گواهینامههای امنیتی:
- افزایش امنیت: گواهینامههای امنیتی اطلاعات شما را در برابر هکرها و سارقان اطلاعات محافظت میکنند.
- افزایش اعتماد: گواهینامههای امنیتی به شما اطمینان میدهند که در حال انجام تراکنش با یک وبسایت معتبر هستید.
چگونه میتوانید از وجود گواهینامه امنیتی در یک وبسایت مطمئن شوید:
- به آدرس URL وبسایت دقت کنید. آدرس وبسایتهای امن با https:// شروع میشود و دارای علامت قفل سبز رنگ در کنار آدرس است.
- روی علامت قفل سبز رنگ کلیک کنید. اطلاعات مربوط به گواهینامه امنیتی وبسایت نمایش داده میشود.
- نام سازمان صادر کننده گواهینامه را بررسی کنید. گواهینامههای امنیتی باید توسط یک سازمان معتبر صادر شده باشند.
- به عنوان مثال آدرسهای امن شاپرک به طور پیش فرض بعد از نام دامنه بانک دارای پسوند shaparak.ir. هستند.
استفاده از گواهینامههای امنیتی یک راه مؤثر برای افزایش امنیت اطلاعات شما در دنیای آنلاین است. همیشه قبل از انجام تراکنش آنلاین، از وجود گواهینامه امنیتی در وبسایت مورد نظر اطمینان حاصل کنید.
زرین پال درگاه پرداخت امن و مطمئن
استفاده از درگاه پرداخت معتبر و امن میتواند مزایای مختلفی برای برای فروشگاه آنلاین و کسب و کارهایی که در بستر اینترنت فعالیت میکنند داشته باشد.
با این حال همان طور که گفته شد یکی از مهمترین ویژگیهای استفاده از یک درگاه پرداخت امن، تاثیر آن در کاهش کلاهبرداری اینترنتی و فیشینگ است که میتواند صدمات مالی و اعتباری جبران ناپذیری را برای صاحبین کسب و کار به همراه داشته باشد.
زرین پال به عنوان اولین و یکی از محبوبترین درگاههای پرداخت آنلاین کشور، به عنوان یک درگاه پرداخت مطمین در کاهش کلاهبرداری پیشگام در ارائه خدمات بر پایه جدیدترین دستاوردهای فناوری همیشه سعی بر این داشته تا امنیت پرداخت را به مانند دیگر ویژگی های مهم و مورد نیاز کاربران در اولویت قرار دهد.
درگاه زرین پال به صورت هوشمند به ۶ بانک معتبر متصل شده و شانس تراکنش موفق را برای خرید از سایت شما بالا میبرد. در واقع این درگاه انتخاب میکند که کدام یکی از بانکها در حال حاضر شانس بیشتری برای تراکنش دارند، و مشتری را به صورت خودکار به آن آدرس میبرد. این امکان برای همه وبسایتهای متصل به درگاه وجود داشته و درآمد سایت آنها را افزایش میدهد.
زرین پال، به تمامی کاربران خود درگاه پرداخت مستقیم ارائه میدهد و پرداختکنندگان بلافاصله بعد از کلیک روی دکمه پرداخت به صفحه پرداخت بانکی (درگاه بانک ملت، پرداخت الکترونیک سپهر، پرداخت الکترونیک پاسارگاد و…) هدایت شده و هیچ صفحه واسطی به آنها نشان داده نمیشود.
کسب و کارهای آنلاین و فروشگاههای اینترنتی میتوانند با استفاده از درگاه پرداخت زرین پال علاوه بر تجربهی مطمئن و امن از پرداخت اینترنتی میتوانند از دیگر مزایای این درگاه پرداخت نیز استفاده نمایند.
توجه: تمام مسئولیت این محتوا بر عهده شرکت زرین پال است.