ایکون
قالب اکسترا
120 وبسایت آماده شرکتی و فروشگاهی
فقط با 1,378,000 تومان
مشاهده و خرید
آموزش سئو

نکات و ابزار تشخیص محتوای کپی شده

اگر یک نویسنده هستید شاید برایتان پیش آمده که محتوایی را باز کرده باشید و با کمال تعجب متن خودتان باشد یا اگر مدیر محتوای یک سایت هستید و می خواهید از کپی نبودن محتوای ارسالی نویسندگان مطمئن شوید امکان تشخیص محتوا کپی وجود دارد و ابزارهای مختلفی برای تشخیص محتوای کپی وجود دارد. 

2
10 خرداد 1400
آخرین بروزرسانی: 25 فروردین 1403

محتوای کپی شده، محتوای یکسانی است که روی چند آدرس قرار بگیرد. دیدن محتواهای یکسان در چند سایت برای کاربرانی که بدنبال جستجوی اطلاعات خاصی هستند، آزاردهنده است. به همین دلیل است که موتورهای جستجو نسبت به این مساله حساس هستند. محتوای تکراری اعتبار سایت را در گوگل از بین می برد و داشتن یکی محتوای یونیک از اهمیت بالایی برخوردار است و بر سئو اثر منفی دارد به خصوص که بازاریابی محتوایی امروزه از اهمیت بالایی برخوردار است.

چگونه محتوای کپی شده را تشخیص بدهیم؟

هدف موتور جستجو قرار دادن بهترین نتیجه‌ی ممکن در اختیار کاربر در ازای جستجوی یک عبارت خاص است. ممکن است گوگل و سایر موتورهای جستجو محتواهای مشابه را از نتایج جستجو به طور کامل حذف نمایند. ما در ادامه چند مورد از راهکار ها و ابزارهای تشخیص محتوای کپی را به شما معرفی می‌کنیم:

  • استفاده از گوگل برای بررسی کپی بودن محتوا

یک راه سریع برای فهمیدن این که آیا یک صفحه کپی شده به حساب می‌آید یا نه، این است که بصورت تصادفی حداقل ده کلمه از یک جمله را کپی کرده و با علامت ” ” در گوگل جستجو کنید. در واقع این روش توسط گوگل توصیه شده است. توصیه می شود جملات انتخابی مفاهیم اصلی مورد بررسی در متن شما باشد.

حتماً بخوانید سئو چیست

اگر این کار را برای صفحه‌ای از وبسایت خودتان انجام می‌دهید، حتما انتظار دارید که فقط وبسایت شما در صفحه‌ی نتایج جستجو نمایش داده شود. اگر وبسایت دیگری به جز وبسایت شما نمایش داده شد، به این معنی است که گوگل، وبسایتی که به عنوان اولین نتیجه نمایش داده شده است را به عنوان منبع اصلی محتوا در نظر می‌گیرد. پس اگر شما اولین نتیجه نیستید، احتمالا مشکل کپی محتوا دارید.

این کار را با چند جمله‌ی کوتاه دیگر از محتواهای وبسایت‌تان امتحان کنید.

 

استفاده از گوگل برای بررسی کپی بودن محتوا

choosearea
  • ابزارهای رایگان برای بررسی کپی محتوا

وقتی محتوای جدیدی برای وبسایت‌تان می‌نویسید، ممکن است به طور تصادفی، مشابه یک محتوای از پیش منتشر شده باشد. بهترین کار این است که همه‌ی نوشته‌هایتان را با ابزارهای مناسب بررسی کرده و مطمئن شوید که دید گوگل به محتوای شما مانند یک محتوای منحصربه‌فرد است. بسیاری از ابزارهای تشخیص یونیک بودن محتوا به صورت رایگان در اختیار همه قرار دارند.

 

 سایت Copyscape

Copyscape می‌تواند به سرعت، در چند ثانیه محتوای شما را با محتواهای موجود در اینترنت مقایسه کند. این ابزار مقایسه، محتوایی که به نظر می‌رسد کپی شده  را علامت‌گذاری می‌کند و به شما نشان می‌دهد چند درصد از محتوای شما مشابه محتواهای منتشر شده است.

تشخیص کپی محتوا با Copyscape

 

ابزار  Duplichecker

Duplichecker ابزاری سریع برای بررسی اصالت محتوایی است که قصد دارید بر روی وبسایت خود قرار دهید. کاربرانی که در وبسایت ثبت‌نام کنند می‌توانند تا 50 بار در روز از آن استفاده کنند.

تشخیص کپی محتوا با Duplichecker

  سایت Siteliner

Siteliner یک بار در ماه تمام صفحات وبسایت شما را به دنبال محتواهای کپی شده جستجو می‌کند. علاوه بر آن لینک‌های شکسته را نیز پیدا کرده و صفحاتی که در موتورهای جستجو ارزشمندتر هستند را مشخص می‌نماید.

تشخیص کپی محتوا با Siteliner

ابزار Smallseotools

Smallseotools تعداد زیادی ابزارهای سئو را در برمی‌گیرد، شامل ابزار بررسی محتوای کپی شده که قطعات محتوای مشابه را شناسایی می‌کند.

 

تشخیص کپی محتوا با Smallseotools

 

 

ابزار های زیر موارد دیگه ای در تشخیص محتوای کپی هستند

دو ابزار تشخیص محتوای کپی ایرانی

به جز ابزارهای بالا دو ابزار ایرانی و فارسی برای تشخیص یونیک بودن محتوا وجود دارد.

  • upseo
  • hostiran

البته در گوگل پلی هم می توانید نرم افزار تشخیص کپی محتوا را پیدا کنید.

آیا محتوای وب سایت شما دزدیده شده است؟

محتواهای وبسایت شما باید کاملا اصل و منحصربه‌فرد باشند و ابزارهایی که معرفی کردیم به شما کمک می‌کنند از عدم تشابه نوشته‌هایتان با سایر وبسایت‌ها اطمینان حاصل کنید. اما اگر محتوای شما توسط وبسایت های دیگر دزدیده شده باشد چه میکنید؟

وبسایت‌هایی وجود دارند که عمدا محتواهای بلاگ‌های دیگران را برای استفاده در وبسایت‌های خود برمی‌دارند. این فرآیند معمولا با استفاده از نرم‌افزارهای خودکار، ربات های نویسنده و افزونه های وردپرسی به سادگی قابل انجام است.

روش های پیدا کردن دزد محتوا

  • اگر از افزونه Askimet (افزونه مقابله با نظرات اسپم ) استفاده می‌کنید، ممکن است در وردپرس شاهد Trackbacks (که نوعی بک‌لینک هستند) باشید. اگر در محتواهای‌ خود از لینک های داخلی به سایر پست‌ها و محتواهایتان داشته باشند، می‌توانید از این طریق دزدهای محتوا را پیدا کنید.

 

  • از ابزار search console استفاده کنید تا لینک‌های وبسایت‌تان را بررسی نمایید. وقتی تعداد زیادی لینک از یک وبسایت مشخص دریافت می‌کنید، احتمالا تعدادی از محتواهای‌تان را در آن وبسایت پیدا خواهید کرد. تنها راه برای مطمئن شدن این است که به وبسایت‌شان سری بزنید و صفحاتی که به سایت شما لینک شده‌اند را بازدید کنید. حتی ممکن است تمام محتوای خودتان را آنجا پیدا کنید!

با دزدان محتوا چه رفتاری داشته باشیم؟

سرقت ادبی کاری غیراخلاقی است. وقتی متوجه شدید که محتوای‌تان کپی شده است، چند راه برای مقابله با آن افراد وجود دارد.

  • با صاحب وبسایتی که محتوای شما را منتشر کرده، تماس بگیرید و به او بفهمانید که می‌دانید از مطالب شما استفاده نموده است. این احتمال وجود دارد که صاحب سایت از وقوع کپی محتوا آگاه نباشد، پس لازم نیست خیلی جدی برخورد کنید.

 

  • اگر با وبسایت پربازدید و باکیفیتی طرف هستید، می‌توانید پیشنهاد دهید که محتوای شما را بر روی وبسایت‌شان نگه دارند ولی صفحه‌ی شما را به عنوان منبع معرفی نموده و به آن لینک بدهند. راه دیگر این است که پیشنهاد دهید که برایشان مقاله‌ی اصلاح‌شده‌ای بنویسید و در ازای آن به وبسایت شما لینک داده شود.

 

  • اگر طرف حسابتان وبسایت کوچک و کم‌کیفیتی بود، به آن‌ها هشدار دهید که باید فورا محتوای دزدیده شده را حذف نمایند.

 

نکته: اگر راه مشخصی برای ارتباط با صاحب وبسایت وجود ندارد، یک جستجوی Whois انجام دهید. با این کار احتمالا صاحب وبسایت و مشخصاتش را پیدا خواهید نمود. اگر باز هم موفق نشدید، با کمک Whoishostingthis.com  شرکت ارائه دهنده‌ی هاست را پیدا کرده و با آن‌ها تماس بگیرید و اطلاع دهید که خریدار هاست، قانون کپی‌رایتینگ را زیر پا گذاشته است. این شرکت‌ها با چنین تخلفاتی برخورد جدی نموده و به سرعت مشکل را برطرف می‌کنند.

 

  • در نهایت چگونه سایت دزد محتوا یا scraper رابه گوگل معرفی کنیم؟ شما می توانید از طریق فرم DMCA به زبان لاتین از دزد محتوای خود شکایت کنید و درخواست حذف شدن محتوای خود را ارائه کنید.

Report alleged copyright infringement: Web Search

کاربرانی که برای جستجوی اطلاعات به اینترنت متصل می‌شوند، انتظار دسترسی به محتواهای مفید و یونیک دارند. به همین دلیل است که باید حتما نسبت به موضوع کپی محتوا هوشیار بوده و از آن جلوگیری نمایید. محتوای منتشر شده باید دارای نگارش مناسبی باشد تا خوانندگان بهترین تجربه‌ کاربری ممکن را داشته باشند.

با مطالعه مقاله تشخیص قالب وردپرس استفاده شده در سایت با ابزار های  شناسایی قالب سایت آشنا شوید.

آیا شما تا بحال با محتوا و متن کپی شده برخورد داشته اید؟ واکنش شما به سرقت ادبی چگونه بوده است؟ تجربیات و سوالات خود را در مورد تشخیص کپی رایت و کپی بودن محتوا با ما به اشتراک بگذارید.

مهسا کاظمی پور
مهسا کاظمی پور
مهسا هستم، عاشق زندگی، نوشتن، نقاشی و صد البته مهارت‌ها و تجربه های جدید :)
مقالات مرتبط
بنر
آموزش رایگان سئو وردپرس
در این مقاله با آموزش وردپرس رایگان مواردی مانند تنظیمات پیشخوان وردپرس، نصب افزونه‌های وردپرس، سئو داخلی، خارجی و تکنیکال را آموزش می‌دهیم تا با هزینه کم و انجام تمام اقدامات برای سئو سایت به رتبه های برتر نتایج گوگل دست پیدا کنید.
بنر
چک لیست سئو وردپرس؛ نکات عملی برای رسیدن به رتبه 1
برای رسیدن به رتبه اول نتایج گوگل باید یک سایت بهینه برای موتورهای جستجو داشته باشید. در این مقاله چک لیست سئو 2023 برای سئو داخلی، سئو خارجی، سئو تکنیکال را آماده کرده ایم، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
بنر
آموزش رنک مث؛ تنظیمات صفر تا 100 کاملا کاربردی
در آموزش رنک مث، شما را با نحوه نصب و راه اندازی آن آشنا خواهیم کرد تا بتوانید براحتی اصلی ترین تنظیمات سئو را برای سایت وردپرسی خود انجام دهید.
بنر
آموزش ساخت رایگان اکانت ماز پرو Moz Pro
به کمک اکانت MOZ Pro می توانید از آخرین تغییرات قوانین و نکات سئو خبر دار شوید، کمپین های کنترل استراتژی سئو تعیین کنید، عملکرد رقبای خود را رصد کنید، نقاط ضعف و قدرت خود را بیشتر بشناسید و جایگاه بهتری در موتور جستجو بدست آورید. در ادامه با آموزش ساخت اکانت Moz Pro با ما همراه باشید.
2 دیدگاه
q2816q2816q
q2816q2816q
18 آبان 1400 21:58

در حال حاضر بیشتر مطالب سایتهای ایرانی ترجمه از سایتهای خارجی هست. اگر اون سایت خارجی متوجه بشه و گزارش کنه چطور میشه از این کار متوجه شد؟ راهی وجود داره شکایاتی که برای سایتمون ارسال میشه رو باخبر بشیم؟

آیا مفید بود ؟
0
ندا صادقیان
ندا صادقیان
23 آبان 1400 10:38

سلام دوست گرامی
شکایت از صفحات وب سایت شما در گوگل بررسی خواهد شد و در صورت تائید گوگل، صفحات مورد نظر یا برای مدتی توسط الگریتم های گوگل جریمه میشه و یا بطور کلی از نتایج حذف میشه و بصورت ایمیل به شما اطلاع داده خواهد شد.

آیا مفید بود ؟