آموزش بهینه سازی دیتابیس وردپرس
بهینه سازی دیتابیس تاثیر زیادی بر روی سرعت سایت دارد و اگر قصد دارید جداول پایگاه داده را بهینه سازی کنید ابتدا یک بکاپ از دیتابیس سایتتان تهیه کنید و ادامه مقاله را بخوانید.
دیتابیس قلب تپنده سایت شماست و تمامی محتوا و اطلاعات سایت از اطلاعات کاربران، نوشته های وبلاگ، محصولات، تنظمیمات قالب و افزونه ها تا رونوشت های محتوا ها در پایگاه داده ذخیره می شود. وقتی صحبت از بهینه سازی پایگاه داده می شود این نگرانی وجود دارد که ممکن است با دستکاری دیتابیس داده ها را از دست بدهید اما جای نگرانی نیست اگر با روش های اصولی این کار انجام شود مشکلی ایجاد نمیشود برای اطمینان با نصب افزونه داپلیکیتور یک نسخه بکاپ از سایتتان تهیه کنید؛ افزونه داپلیکیتور یک افزونه قدرتمند وردپرس است که به شما این امکان را میدهد به سادگی از سایت خود یک نسخه پشتیبان تهیه کنید.
چرا نیاز به بهینه سازی دیتابیس داریم؟
به صورت کلی تعداد جدول های وردپرس 12 تا جدول است و سایر جدول ها توسط افزونه ها یا به صورت دستی اضافه می شوند مثلا wp_users کاربران شما را ذخیره می کند و یا wp_comments نظرات و یا wp_commentmeta متا دیتا مربوط به نظرات را ذخیره می کند با افزایش فعالیت سایت و ساخت دیتابیس با و حذف و نصب افزونه های مختلف پایگاه داده بزرگ و شلوغ تر می شود و اگر داده های غیر ضروری زیادی داشته باشد باعث کند شدن سرعت سایت شما می شود.
از آنجایی که سرعت سایت یکی از عوامل بسیار مهم در سئو سایت است بنابراین لازم است بهینه سازی دیتابیس را جدی بگیرید و اگر مدت هاست که دیتابیس تان را گردگیری نکردید وقت آن است که با روش های بهینه سازی دیتابیس وردپرس جان تازه ای به سایتتان ببخشید. با دوره افزایش سرعت سایت و میتوانید سرعت صفحات خود را تا حد زیادی بهبود بدهید.
1- پاکسازی اطلاعات از پیشخوان
معمولا ابتدای نصب و راه اندازی سایت با وردپرس سرعت سایت خوب است و با گذشت زمان و نصب و حذف افزونه های مختلف است این سرعت لود طولانی می شود علت این است که با حذف برخی افزونه ها جداولی که ایجاد شده اند، حذف نمی شوند و این باعث سنگین شدن دیتابیس می شود.
درست است که افزونه ها امکانات زیاد به سایت اضافه می کنند اما برخی از افزونه ها به کار نمی آیند بنابراین افزونه های غیر ضروری را حذف کنید تا پایگاه داده تان را کمی خلوت تر کنید.
یکی از ساده ترین کار ها برای پاک سازی دیتابیس وردپرس حذف پیام های اسپم است؛ از پیشخوان وردپرس به قسمت دیدگاه ها بروید و پیام های اسپم را حذف کنید و بعد از آن هم موارد حذف شده از زباله دان را حذف کنید. یک کار دیگر برای پاکسازی دیتابیس از طریق پیشخوان وردپرس این است که نوشته های پیش نویس که به صورت تستی ایجاد کردید و بدون استفاده هستند را حذف کنید.
همچنین داشتن فایل ها با حجم بالا بر روی سرعت دیتابیس تاثیر گذار است از همان ابتدا عکس های سایتتان را فشرده کنید و از آپلود فایل های حجیم و غیر ضروری خودداری کنید.
نکته: اگر پیام های اسپم شما زیاد است از پلاگین Akismet که به صورت رایگان در مخزن وردپرس است استفاده کنید.
2- بهینه سازی پایگاه داده با استفاده هاست
روش های مختلفی برای بهینه سازی دیتابیس وجود دارد از جمله به صورت مستقیم از طریق هاست می توانید این کار را را انجام دهید در ادامه مراحل را به صورت تصویری مشاهده کنید.
مرحله اول: وارد پنل هاست شوید و از DataBase قسمت phpMyAdmin را انتخاب کنید.
در اینجا با انتخاب پایگاه داده ای که دارید لیست جداول پایگاه داده را می توانید مشاهده کنید. گزینه check all را بزنید تا همه جدول ها انتخاب شوند.
در این مرحله دراپ داون کنار گزینه check all را انتخاب کنید و گزینه Optimize Table را بزنید تا دیتابیس شما بهینه سازی شود با تکمیل این مرحله پیام موفقیت در بهینه سازی را مشاهده می کنید.
3- بهینه سازی دیتابیس با استفاده از افزونه های وردپرس
اگر می خواهید یک گزینه راحت تر برای پاکسازی دیتابیس را امتحان کنید کافی است یک افزونه بهینه ساز نصب کنید و تنظیمات مربوط به بهینه سازی جدول ها در وردپرس را انجام دهید. از جمله افزونه های بهینه ساز دیتابیس وردپرس شامل موارد زیر است:
- افزونه WP Optimize Premium
اولین گزینه افزونه WP Optimize Premium است این افزونه امکان حذف نسخه های قدیمی، هرزنامه ها، اطلاعات سطل زباله و نظرات تایید نشده به صورت خودکار و دستی را فراهم می کند همچنین می توانید تنظیم کنید که این بهینه سازی به صورت روزانه، هفتگی یا ماهانه انجام شود.
خوشبختانه این افزونه تنظیمات پیچیده ای ندارد از جمله امکاناتی که افزونه WP Optimize دارد شامل موارد زیر است:
– تب بهینه سازی: در تب بهینه سازی امکان بهینه سازی جداول، پست های اصلاح شده، پاک کردن پیش نویس ها، پست های حذف شده و … وجود دارد و می توانید این بهینه سازی ها را به صورت گروهی یا تکی انجام دهید.
– تب جداول: در قسمت جداول می توانید حجم تک تک جدول ها را مشاهده کنید و در صورتی که یکی از جدول ها نیاز به بهینه سازی داشته باشد گزینه بهینه سازی را انتخاب کنید همچنین می توانید حجم کل دیتابیس را مشاهده کنید.
-تنظیمات بهینه سازی: برای انجام تنظیمات بهینه سازی قسمت + کار برنامه ریزی شده را انتخاب کنید تا یک منو انتخاب باز شود و اقدامات زیر را انتخاب کنید:
- پاک کردن پست های اصلاح شده
- حذف پیش نویس های ذخیره شده
- حذف پست های حذف شده
- حذف نظرات هرزنامه
- حذف تنظیمات اضافی موقت
همچنین می توانید تعیین کنید که به صورت روزانه، هفتگی، ماهانه این بهینه سازی انجام شود.
با این افزونه در کمتر از 5 دقیقه دیتابیس تان را بهینه سازی کنید. به صورت رایگان در پپیشخوان وردپرس وجود دارد ولی امکانات محدودی دارد اما میتوانید آن را از راست چین تهیه کنید.
-
افزونه Rocket
هر موقع صحبت از افزونه بهینه سازی می شود افزونه راکت حرفی برای گفتن دارد با این افزونه می توانید پاکسازی دیتابیس را به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه انجام دهید. امکان پاکسازی پست های پیش نویس، رونوشت ها، زباله دان، دیدگاه های اسپم و بهینه سازی یکی از کاربرد های افزونه راکت است در مقاله آموزش افزونه راکت با تنظیمات کامل این افزونه بهینه ساز آشنا شوید.
-
افزونه Advanced Database Cleaner Pro
با افزونه Advanced Database Cleaner Pro علاوه بر امکان حذف نظرات اسپم، رونوشت ها، نظرات حذف شده و پست های حذف شده امکاناتی مانند زمابندی، بهینه سازی، پاکسازی کرون جاب و ماژول فیلتر و جستجو را دارد. این افزونه بهینه ساز دیتابیس با حذف موارد گفته شده موجب افزایش سرعت سایت شما می شود و بعد از نصب می توانید تاثیر آن را ببینید.
-
افزونه بهینه ساز دیتابیس هیرو
اگر به دنبال یک افزونه حرفه ای برای مدیریت، حذف، ویرایش، تعمیر و پاکسازی دیتابیس هستید افزونه هیرو یک افزونه کامل است که نیاز به نصب افزونه های مختلف برای مدیریت دیتابیس را از بین برده است با نصب این افزونه بهینه ساز دیتابیس وردپرس با تنظیم بازه های یک روزه، یک هفته و یک ماهه به صورت خودکار می توانید موارد غیر ضروری را حذف کنید، از دیتابیس بکاپ بگیرید و یا دیتابیس تان را اسکن کنید. علاوه بر این لیست جداول و سطر و ستون ها قابل مشاهده است و می توانید موارد مورد نظر را مشاهده و حذف کنید.
4- بهینه سازی پایگاه داده با تعمیر و بهینه سازی دیتابیس وردپرس
اما یک روش دیگر برای بهینه سازی دیتابیس این است که از حالت repair دیتابیس استفاده کنید.
کافیست وارد پنل هاستتان شود کد زیر را در wp-config وارد کنید تا وارد حالت تعمیر پایگاه داده شوید.
define( 'WP_ALLOW_REPAIR', true );
تغییرات را ذخیره کنید و در انتهای آدرس سایتتان wp-admin/maint/repair.php را اضافه کنید. در واقع آدرس سایتتان به صورت زیر می شود:
https://www.test.com/wp-admin/maint/repair.php
در ادامه وارد صفحه تعمیر پایگاه داده می شوید:
با انتخاب تعمیر و بهینه سازی پایگاه داده می توانید دیتابیس را بهینه سازی کنید. اگر تعدادی از جدول ها بهینه سازی نشدند مجدد بهینه سازی را بزنید.
نکته بسیار مهم: حتما بعد از اتمام بهینه سازی به به فایل wp-config.php برگردید و کدی که اضافه کردید را پاک کنید تا کاربران دیگر به این قابلیت دسترسی نداشته باشند.
حالا که با انواع روش های بهینه سازی دیتابیش آشنا شدید مقاله راهکارهای افزایش امنیت دیتابیس را از دست ندهید تا یک دیتابیس امن و بهینه داشته باشید.در قسمت دیدگاه ها شما هم تجربه تان از روش های پاکسازی دیتابیس را با کاربران راست چین به اشتراک بگذارید. در ضمن اگر به اطلاعات بیشتری در رابطه با افزایش سرعت سایت نیاز دارید میتوانید مقالۀ آموزش افزایش سرعت سایت را نیز مطالعه نمایید.
سلام وقت بخیر من دیتابیسم یکم شلوغه و میخوام پاک کنم ولی میترسم به اشتباه پاک کنم چجوری بفهمم کدوما اضافی هستن و یا از افزونه های حذف شده هستن ؟ در این مورد راهنمایی میکنید