معیارهای انتخاب قالب فروشگاهی مناسب
یکی از مراحل مهم طراحی سایت با وردپرس انتخاب قالب فروشگاهی است. یک قدم مهم در طراحی سایت فروشگاهی انتخاب پوسته مناسب است که در جذب کاربران و در نتیجه افزایش فروش شما بسیار تاثیر گذار است. در این مقاله معیارهای انتخاب قالب فروشگاهی مناسب را بررسی می کنیم تا مناسبترین قالب را انتخاب کنید.
با افزایش فروشگاه های آنلاین و ارائه محصولات و خدمات به صورت اینترنتی شما هم باید بتوانید به خوبی محصول خود را در فضای رقابتی آنلاین هم به فروش برسانید امروزه داشتن سایت فروشگاهی یکی از الزامات هر کسب و کاری است.
در دوره طراحی سایت فروشگاهی یاد میگیرید که بدون دانش کدنویسی و با وردپرس یک سایت حرفه ای فروشگاهی راه اندازی کنید. قالب وردپرس، لباس سایت شما است و تأثیر بسزایی در موفقیت و فروش شما دارد، برای اینکه سایتی متناسب با نیاز کاربران خود راه اندازی کنید و کاربران زیادی را جذب کنید انتخاب قالب فروشگاهی مناسب بسیار موثر است.
چطور یک قالب مناسب وردپرس برای فروشگاه خود انتخاب کنم؟
قبل از هر کاری لیستی از امکاناتی که برای سایتتان نیاز دارید را ایجاد کنید. امکاناتی مانند اسلایدر محصولات، مقایسه محصولات، فیلتر پیشرفته، سازگاری با صفحه سازها، ریسپانسیو بودن، مگامنو و… را در نظر بگیرد و مواردی که برای شما مهم هستند را در نظر بگیرید ببنید آیا قالب مورد نظر این امکانات را دارد؟
قالب های فروشگاهی به دو دسته قالب های فروش محصولات فیزیکی و فروش فایل تقسیم می شوند. بنابراین قدم اول در انتخاب قالب وردپرس فروشگاهی اگر یک سایت فروش فایل دارید دقت کنید که با edd سازگار باشد.
طراحی حرفه ای و با کیفیت؛ براورده کردن نیاز کاربر
بعد از اینکه بر اساس ماهیت محصولات فروشگاه دسته قالب مشخص شد، مساله مهم بعدی این است که دقیقا چه محصولی می خواهید بفروشید. برای مثال اگر فروشگاه کودک دارید پوسته ای انتخاب کنید که متناسب با فروش لباس کودک باشد یا اگر فروشگاهی مانند چرم یا طلا دارید باید به این نکته توجه کنید که برای طراحی این نوع فروشگاه های اینترنتی نیاز به قالب لوکسی دارید که به خوبی توجه کاربران را جلب کند. پس اولین معیارهای انتخاب قالب فروشگاهی یک طراحی کاربرپسند است و اینکه ظاهر قالب بتواند نیاز کاربر شما را تامین کند و تجربه کاربری خوبی را منتقل کند. دقت کنید تنها روی ظاهر و طراحی تمرکز نکنید شما باید یک سایت کاربردی بسازید که تمام نیازهای کاربرانتان را براورده کند. برای انتخاب یک قالب مناسب پیشنهاد میکنم مقاله 10 قالب فروشگاهی برتر ایرانی وردپرس را مطالعه کنید.
شاید شما به دنبال قالبی باشید که ظاهر خیره کننده ای داشته باشد اما باید بدانید که کارایی آن نیز اهمبت زیادی دارد. در ادامه فاکتورهای کارایی قالب فروشگاهی را آورده ایم.
قابلیت سفارشی سازی
یکی دیگر از معیارهای انتخاب قالب فروشگاهی قابلیت تغییر و سفارشی سازی آن است. قالبی را انتخاب کنید که امکان تغییر در رنگ و ویرایش هدر و فوتر را داشته باشد و به راحتی بتوانید بخش های مختلف آن را ویرایش کنید. شما باید بر اساس نوع محصولات، دمو را انتخاب کنید. میزان دانش شما از طراحی سایت در انتخاب دموی قالب موثر است. اگر دموی خاصی از یک قالب را انتخاب می کنید که ظاهر آن ارتباط زیادی به فروشگاه شما ندارد باید بتوانید آن را شخص سازی کنید. در غیر این صورت باید به دنبال قالبی باشید که بیشترین شباهت را به کسب و کار آنلاین شما داشته باشد.
امکانات قالب فروشگاهی
همانطور که گفتیم شما باید نیازمندی های خود را در ابتدا مشخص کنید. وقتی نیاز خود را مشخص کنید دقیقا می دانید که چه می خواهید و متناسب با آن ویژگی ها قالب مناسب را انتخاب می کنید. مساله مهم دیگر در انتخاب قالب وردپرس فروشگاهی ویژگی هایی که ممکن است در یک فروشگاه به آنها نیاز داشته باشید. این امکانات شامل فیلتر محصولات، امکان مقایسه، جست و جوی ایجکس، امکان طراحی اسلایدر، امکان طراحی لندینگ پیج برای کمپین ها مدیریت موجودی، مدیریت سفارشات و موارد دیگر هستند.
برای مثال اگر سایت فروشگاه کودک دارید باید قالب دارای ویژگی های سایزبندی، رنگ بندی و غیره باشد. اما برای فروشگاه طلا این ویژگی ها کاربرد ندارد و در عوض ویژگی های دیگری مانند وزن و سایز آنها اهمیت دارند.
سازگاری قالب فروشگاهی با صفحه ساز ها
دو صفحه ساز محبوب افزونه المنتور و افزونه ویژوال کامپوزر با امکانات ویژه ای که دارند به شما کمک می کنند صفر تا صد یک صفحه را خودتان بچینید. اگر میخواهید دست شما برای شخصی سازی باز باشد بدون تردید باید قالبی انتخاب کنید که با این صفحه سازها سازگار باشد. برای مثال شما با صفحه ساز می توانید یک اسلایدر شگفت انگیز را به راحتی پیاده سازی کنید. پس این مورد را به عنوان یکی از فاکتورهای مهم انتخاب قالب فروشگاهی در نظر بگیرید.
قابلیت توسعه پذیری قالب فروشگاهی
در ابتدا که نیازهای خود را مشخص کرده اید می دانید که قرار است فروشگاه شما به کجا برسد. قابلیت توسعه پذیری یکی دیگر از مهمترین معیارهای انتخاب قالب فروشگاهی است. اگر قرار است شما در آینده محصولات خود را افزایش دهید باید قالب شما بتواند آن تعداد محصول را پشتیبانی کند. برای مثال همه قالب ها قابلیت مگامنو ندارند پس قالبی انتخاب کنید که اگر در آینده تعداد محصولات شما افزایش یافت بتواند این مساله را مدیریت کند. در واقع یا قالب با مگامنو سازگار باشد یا جزء امکانات آن باشد. به علاوه باید بدانید چه محصولاتی با چه تنوعی خواهید داشت.
یکی دیگر از فاکتورهای مهم قابلیت توسعه پذیری قالب فروشگاهی این است که با افزونه های فروشگاهی مهمی مانند افزونه فاکتور و پیش فاکتور، کیف پول، دکان، پرداخت چندمرحله ای یا دکان پلاس پلاس سازگاری داشته باشد زیرا همه قالب های فروشگاهی از همه افزونه ها پشتیبانی نمی کنند. سعی کنید قالب استانداردی انتخاب کنید. برای مثال اگر شما به کیف پول در فروشگاه تان نیاز دارید باید قبل از خرید و انتخاب قالب فروشگاهی این مساله را بررسی کنید (می توانید از طریق دیدگاه ها سوال خود در رابطه با سازگاری افزونه با قالب بپرسید).
اگر به دنبال یک قالب فروشگاهی با امکانات حرفهای هستید که در عین حال سبک نیز باشد میتوانید از قالبهایی مانند قالب وودمارت که پر فروش ترین قالب فروشگاهی نیز شناخته شده است استفاده کنید.
سرعت مناسب
همانطور که می دانید هیچ کاربری علاقه ندارد وارد یک سایت فروشگاهی شود و مدت زیادی برای لود صفحات سایت منتظر بماند و از آنجایی که فضای آنلاین بسیار رقابتی است بی درنگ سایت شما را ترک می کند و از فروشگاه دیگری خرید می کند. سرعت مناسب یکی دیگر از معیارهای انتخاب قالب فروشگاهی است. یکی از شناخته شده ترین ابزارهای تست سرعت دموی قالب فروشگاهی، سایت GTmetrix است. شما باید آدرس دمو قالب را در این سایت زده و بعد از اینکه صفحه مورد نظر را آنالیز کرد، با فاکتورها و نمرات این ابزار شما می توانید یک قالب فروشگاهی سبک و مناسب را انتخاب کنید. برای آشنایی با این ابزار، آموزش جی تی متریکس را ببینید تا بتوانید دموی مورد نظر را با آن تحلیل کنید.
ریسپانسیو بودن قالب فروشگاهی
فاکتور مهم دیگر در انتخاب قالب وردپرس فروشگاهی، ریسپانسیو و موبایل فرندلی بودن قالب است. طبق آمار، امروزه کاربران بیشتر با موبایل خرید می کنند بنابراین طراحی سایت واکنشگرا از اهمیت بالایی برخوردار است و قالب که تهیه می کنید حتما باید با دستگاه های دیگر مانند موبایل و تبلت، بدون مشکل قابل مشاهده باشد تا کاربرانی که از گوشی های هوشمند استفاده می کنند را از دست ندهید. البته امروزه اکثر قالب ها ریسپانسیو هستند.
سئو فرندلی
هدف شما از داشتن یک سایت فروشگاهی این است که توسط کاربران دیده شوید و چه جایی بهتر از نتایج گوگل؟ بیشترین ورودی سایت شما از طریق گوگل است و همین بازدید کننده ها هستند که به خریداران شما تبدیل می شوند. یکی دیگر از معیارهای انتخاب قالب فروشگاهی که به دیده شدن سایت شما کمک می کند و باعث می شود رتبه خوبی در موتورهای جست و جو بگیرید سئو است. پس باید قالبی انتخاب کنید که اصطلاحا سئو فرندلی باشد و در درجه بعد سایت تان را برای سئو بهینه کنید. در واقع برای ساخت فروشگاه در وردپرس قالبی را انتخاب کنید که با افزونه های سئو مانند رنک مث پرو و یواست سئو کاملا سازگار باشد.
دموهای قالب
برای انتخاب قالب به دمو هایی که دارد هم نگاهی بیندازید. اگر قالب دارای دموهای متنوع باشد انتخاب شما راحت تر می شود و بازده گسترده تری برای انتخاب دارید. البته تمام قالب های وردپرس قابل سفارشی سازی هستند و می توانید قالب ها را به دلخواه سفارشی سازی کنید. معمولا دموها متنوع هستند و برای هر ایده طراحی سایت فروشگاهی مانند فروشگاه لباس، مبلمان، طلا و جواهرات، گل و کاکتوس و… دموهای آمده وجود دارد.
قابلیت توسعه و سازگاری با افزونههای دیگر
برای انتخاب قالب فروشگاهی حتما از سازگاری با افزونههای دیگر مطمئن شوید. با گذشت زمان احتمالا نیاز به امکانات بیشتری دارید و باید قالب انتخابی شما با افزونه های مختلف سازگار باشد. به عنوان مثال برای ارسال محصولات سایت در سایت های چند فروشندگی مانند ترب و ایمالز میتوانید از افزونه ترب استفاده کنید و یا ممکن است نیاز به ویرایش گروهی اطلاعات داشته باشید و یا بخواهید یک گردونه شانس و یا هر امکان پیش بینی نشده را به سایت اضافه کنید، اگر قالب انتخابی شما با افزونههی مختلف سازگار نباشد مجبور به صرف هزینه زیاد برای توسعه سایت میشوید.
با معیارهای انتخاب قالب فروشگاهی کدام پوسته را انتخاب کنم؟
با توجه به فاکتورهای مهم انتخاب قالب فروشگاهی اگر به دنبال بهترین قالب فروشگاهی برای خودتان هستید مقاله با برشمردن امکانات قالب ها به شما در این زمینه کمک می کند.
در این مقاله گفتیم که یکی از مهمترین مراحل طراحی سایت با وردپرس انتخاب قالب است و سپس معیارهای انتخاب قالب فروشگاهی را توضیح دادیم. امیدوارم با آگاهی کامل بتوانید مناسب ترین قالب فروشگاهی را برای کسب و کارتان انتخاب کنید.
با سلام و عرض ادب و احترام ، من یک سایت کاملا ساده فروشگاهی مانند ://amukala.com نیاز دارم که میخواهم کاملا خلوت باشد و امکانات پر زرق و برق سایت دیجیکالا و یا قالب وودمارت را نداشته باشد ( والبته قابل سفارشی سازی هم داشته باشد ) . لطفا بگویید کدامیک از قالبهای وردپرس شما مشابه این سایت هست ؟ با سپاس شایسته