انتخاب نام دامنه مناسب با 10 ترفند
شاید به نظر برسد نام دامنه برای بازدیدکنندگان اهمیتی ندارد اما انتخاب دامنه مناسب تاثیر زیادی بر روی برندینگ شما دارد. با ما همراه باشید تا با اهمیت و نکته های کاربردی انتخاب اسم برای سایت آشنا شوید.
انتخاب دامنه مناسب اهمیت بالایی دارد زیرا نام URL یا دامنه اولین چیزی است که بازدیدکنندگان به هنگام مشاهده وب سایت با آن مواجه می شوند و می تواند در ذهن کاربر باقی بماند و کاربران برای پیدا کردن سایت شما برندتا را سرچ کنند پس برای انتخاب نام دامنه مناسب همراه ما باشید.
چطور یک دامنه مناسب انتخاب کنیم؟
با توجه به اهمیت انتخاب اسم سایت نکات زیر را در نظر بگیرید.
1. به کار بردن کلمات خلاقانه
استفاده از کلمات کلیدی عمومی برای انتخاب دامنه مناسب علاوه بر اینکه سریعا فراموش می شود، جذابیتی نیز برای کاربران به همراه نخواهد داشت. برای اینکه خاص باشید کلمات خلاقانه ای در نام دامنه خود بکار گرفته تا خاص بودن وب سایت شما نمایان شود. برای این کار می توانید علاوه بر استفاده از ابزارهای تولید کننده نام Domain، خودتان نیز نام های جدید و نو بسازید. گوگل، بینگ و یاهو از این روش استفاده کرده تا نامی تک و خاص داشته باشند.مثال ساده اپل است که Apple را سرچ کنید عکس سیب به شما نمایش داده نمی شود و شرکت اپل را به شما نشان می دهد.
2. انتخاب نام دامنه کوتاه
تعداد کاراکترهای بهترین دامنه برای سایت باید بین 6 الی 15 کاراکتر باشد. هرچه تعداد کلمات کمتر باشد به خاطر سپاری آن راحت تر است و کاربران راحت تر نام دامنه شما را تایپ می کنند.
3. املا ساده
اگر از لحاظ نگارشی و املا دشوار باشد، ممکن است کاربر نام را اشتباهی تایپ کند و به جای وب سایت شما به وب سایت دیگری برود! بسیاری از شرکت های بزرگ مانند Google ،Yahoo ،CNN ،apple، sony… املای راحتی دارند،اینکه کاربر cوk و یا oوu را جا به جا تایپ کند زیاد اتفاق می افتد.
4. تلفظ آسان نام دامنه
از استفاده کلماتی که تلفظ آنها سخت و دشوار است بپرهیزید برای جلوگیری از انتخاب کلمات دشوار از لحاظ نوشتاری و تلفظ از 10 نفر بخواهید تا نام برند شما را تلفظ کند. در صورتی که تعداد زیادی در املا و تلفظ نام مورد نظر مشکل داشتند، باید آن را تغییر دهید.
5. اجتناب از اعداد و کاراکتر اضافه
تا حد امکان از اعداد یا خط تیره استفاده نکنید ممکن است کاربر – و _ به جای هم استفاده کند.
6. توجه به استفاده بلند مدت
هنگامی که برای مدتی با یک نام Domain و URL کار می کنید، مطمئنا بازدیدکنندگان و کاربرانی جذب می کنید و اگر نام دامنه خود را تغییر دهید امکان دارد که کاربران شما را گم کنند و کاربرانی که با زحمت جذب کردید را از دست بدهید. بنابراین توصیه می شود که اگر به دنبال ایده برای اسم سایت هستید دید دائمی به نام سایتتان داشته باشید.
7. نام دامنه منحصر به فرد
هنگام انتخاب اسم سایت بررسی کنید که نام مورد نظر توسط برند دیگری ثبت نشده باشد. از نام تجاری سایر برندها برای بالا بردن معروفیت خود استفاده نکنید زیرا این امر ممکن نخواهد بود. استفاده از نام تجاری خاص موجب می شود تا سریعتردر بین مردم و شبکه های اجتماعی به معروفیت و محبوبیت برسید. اضافه کردن چند کلمه قبل یا بعد نام برندهای دیگر به شما کمکی نمی کند.
یکی از ابزارهای کاربردی در این زمینه Knowem است در این ابزار ابتدا باید نام دامنه مورد نظر خود را وارد کنید در صورتی که نام برند شما در بیش از 25 شبکه اجتماعی وجود داشته باشد به دنبال نام دیگری باشید اگر بخواهید همچنان از این نام استفاده کنید، ابتدا آن را بهینه کنید تا بتوانید برای نام مورد نظر برای وب سایت خود در انواع شبکه های اجتماعی، پروفایل اجتماعی راه اندازی نمایید.
8. استفاده از ابزارهای انتخاب دامنه
در صورتی که هیچ ایده ای برای انتخاب اسم سایت و نام دامنه خود ندارید، می توانید از ابزارهای انتخاب نام دامنه کمک بگیرید. این ابزارها با دریافت کلمات کلیدی مورد نظر شما، نام Domain پیشنهادی خود را ارائه می دهند. در صورت استفاده از این ابزار مطمئن هستید که نام پیشنهاد شده خاص بوده و به برند دیگری تعلق ندارد. سایت هایی مانند Name Mesh،Expireddomains، Learn Domain Search، Bust a Name به شما در انتخاب نام دامنه کمک می کند.
9. عدم استفاده از پیشوندها
از پیشوند و پسوند (the , any و …) قبل از نام دامنه استفاده نکنید.
کدام پسوند را انتخاب کنم .com یا .ir
یکی از محبوب ترین پسوندهایی که سریع در ذهن ها می نشیند .com می باشد. طبق مطالعات انجام شده مشخص شد که حدود 43% از URL های موجود در اینترنت دارای پسوند com می باشند. در صورتی که نام برند شما با پسوند .com توسط برند دیگری انتخاب شده است، توصیه می شود برای انتخاب دامنه از .net یا .org استفاده نمایید.
البته همیشه دامنه های بین المللی توصیه نمی شود زیرا دامنه ملی و دامنه بین المللی تفاوت هایی از جمله در قیمت دارند که باید قبل از خرید و ثبت دامنه، به آن ها دقت کنید. مقاله تفاوت دامنه ir با com به شما کمک می کند.
اگر از سایر دامنه ها برای انتخاب دامنه سایتتان استفاده می کنید پیشنهاد ما این است که دامنه آی آر را هم برای سایتتان ثبت کنید تا بعد که کسب و کارتان گسترش پیدا کرد کسی نتواند از دامنه شما سو استفاده کند.
این 10 مورد از اساسی ترین نکات در هنگام انتخاب دامنه مناسب می باشد. با دقت و استفاده از مورد ذکر شده می توانید نامی خاص برای برند خود انتخاب کرده و سریعا به شهرت برسید.
امیدوارم این مقاله مفید باشد و به انتخاب نام دامنه مناسب کسب و کارتان کمک کند. انتخاب این نام را جدی گرفته تا در آینده شاهد تاثیرات آن در نام برند و افزایش بازدیدکنندگان سایتتان باشید.
سلام زهرا
امروز فرصتی پیش اومد تا مقالتو بخونم، چندتا مورد رو لازم دونستم بگم:
1. دامنه .com گرفته شده باشه فقط تحت شرایط خاصی توصیه میشه که net یا org اون رو بگیرن، هم بخاطر مسائل حقوقی که داره هم بخاطر مشکلاس سئویی که در ادامه قطعا کاربر باهاش دست و پنجه نرم میکنه.
2. بعد از خرید دامنهir لازم به ثبت در irnic نیست، این کار همزمان صورت میگیره.
و بهتون پیشنهاد میکنم که یک لیست از پیشوند ها و پسوند های مناسب برای دامنه رو هم بزارید تا کاربران بتونن ازش استفاده کنن.
و در آخر ممنونم از مقاله خوبتون