مهندسی پرامپت؛ مثل حرفهایها با Chat GPT کار کنید!
احتمالا برای شما پیش آمده که درخواستی از ChatGPT داشته باشید ولی پاسخ، آنقدر توی ذوق شما بزند که دیگر هوس کمک گرفتن از این چت بات را نکنید. اگر نحوه صحیح درخواست کردن از این چت بات را بدانید، به عبارت دیگر خشت اول را برای استفاده از ChatGPT را درست بگذارید، پاسخ های صحیح دریافت می کنید.
حتما ضرب المثل “خشت اول گر نهد معمار کج تا ثریا می رود دیوار کج” را شنیدهاید. ارتباط این ضرب المثل با مقاله ما چیست؟
به نحوه صحیح درخواست از ChatGPT پرامپت گفته میشود، در واقع prompt دستورات متنی هستند که کاربر را سریعتر به جواب میرسانند و مهندسی پرامپت یعنی دستکاری و تغییر این پرامپتها برای بدست آوردن بهترین نتیجه. در این مقاله قصد داریم شما را تنها با 4 پرامپت و یک مثال عملی از تولید محتوا با این مفهوم آشنا کنیم.
مهندسی پرامپت چیست؟
با توجه به گسترش استفاده از ابزارهای هوش مصنوعی، افرادی میتوانند سود بیشتری ببرند که هنر ارتباط گرفتن صحیح با آن را داشته باشند، اینجاست که مفهوم مهندسی پرامپت معنا پیدا می کند؛ Prompt Engineering یک روش برای پردازش زبان طبیعی است که تلاش میکند تا خروجی درست و قابل قبولی از ابزارهای هوش مصنوعی ارائه دهد. به زبان سادهتر مهندسی پرامپت به یافتن دستورالعملهای صحیح برای ارتباط با ChatGPT گفته میشود. مثلا اگر شما قصد دارید که یک مقاله 2000 کلمهای سئو شده با کیورد مورد نظر بنویسید، باید چند پرامپت صحیح یا ترکیب چند پرامپت را در ChatGPT وارد کنید تا نتیجه کار رضایت بخش شود.
پس در واقع “پرامپت زبان ارتباط هوش مصنوعی با انسانهاست”
بیایید با یک مثال، صفر تا صد تولید محتوا فقط با 4 دستور، برای یک فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی را انجام دهیم.
سارا به تازگی یک سایت فروشگاه لوازم آرایشی بهداشتی با برندهای بیودرما، دیور، لانکوم طراحی کرده است و مِستر پرامپت قصد دارد به او کمک کند.
کیورد ریسرچ با ChatGPT
اولین کاری که مِستر پرامپت برای سارا انجام داد، کیورد ریسرچ است. کیوردها همان کلماتی هستند که کاربر در گوگل وارد میکند تا سایتهای فروشنده محصول را پیدا کند. کلمه پیشنهادی سارا “کرم ضد آفتاب بیودرما” است و دستوری که مِستر پرامپت به ChatGPT میدهد را در ادامه ببینید:
برای اینکه دقیق بودن پرامپت را بررسی کنیم، کیوردهای “کرم ضد آفتاب بیودرما” را در ابزار سمراش (بعنوان یکی از قدرتمندترین ابزار کیورد ریسرچ) نمایش میدهیم:
وقتی سارا خروجی دو نتیجه سمراش و چت جی پی تی را مقایسه کرد، متوجه شد که تقریبا 70 درصد کیوردها یکسان هستند و این موضوع نشان دهنده دقت ChatGPT و این پرامپت کامل است.
پیدا کردن موضوعات مقالات با ChatGPT
گام دوم پیدا کردن موضوع مقاله برای کیوردهای بالا بود. مِستر پرامپت برای پیدا کردن موضوعات مقاله سارا از دستور زیر استفاده کرد:
نوشتن مقاله با کمک ChatGPT
یکی از بزرگترین نگرانیهای سارا، نوشتن مقاله است که زمان زیادی میبرد و توانایی نوشتن آن را هم ندارد؛ ولی مِستر پرامپت برای این مرحله هم یک پرامپت حرفهای دارد که یک مقاله بسیار جامع ارایه میدهد:
همانطور که در پرامپت بالا میبینید، ساختار مقاله به صورت کامل پیشنهاد شده است و همه آنچیزی که نیاز است بیان میشود؛ مثلا عنوان، هدف مقاله، سوالات متداول، تعداد تصاویر و یا تعداد کلمات و…
چیدن تقویم محتوایی با ChatGPT
یکی از پرامپتهای جذابی که مِستر پرامپت برای سارا نوشت، تقویم محتوای بلاگ و شبکههای اجتماعی است، در این تقویم موضوع و روز انتشار محتوا مشخص شده است:
توجه: اگر نیازی طراحی لوگو رایگان دارید حتما سری به مقاله طراحی لوگو رایگان با هوش مصنوعی بزنید.
چگونه شما یک مهندس پرامپت شوید؟
تا به این جای مقاله پرامپتهایی را دیدید که جواب دقیق را ارائه کرده است،اما چگونه مانند مستر پرامپت، دستوراتی بنویسید که به شما جواب دقیق بدهد. نکاتی که در زیر به آنها اشاره شده را همیشه به عنوان یک راهنمای پرامپت نویسی درنظر بگیرید:
- بیان موضوع به صورت کاملا واضح: درخواست خود را مثل همه پرامپتهایی که برای سارا نوشته شد به همراه جزییات دقیق (شامل نوشتن کیوردهای مورد نظر، درخواست نوشتن هدینگ ها و سوالات متداول در مقاله یا روزهای تولید محتوا و نوع شبکه های اجتماعی در تقویم محتوایی) بنویسید.
- لحن و سبک نوشته: برای نوشتن برخی از Promptها مخصوصا پرامپتهای تبلبغاتی و فروش، لحن بسیار مهم است. مثلا اگر مخاطبین شما اکثرا مسن هستند نمیتوانید با لحن خیلی صمیمانه با آنها صحبت کنید و بهتر است در پرامپتی که مینویسید نوع مخاطبین خود و لحن رسمی را مطرح کنید.
- استفاده از مثالها: اگر قصد دارید کتابی را نقد کنید، برای چت جی پی تی مثال مشابه آنرا بزنید.
- بیان محدودیت ها: بهتر است تعداد کاراکترهای یک مطالب کوتاه تبلیغاتی یا مقالههای جامع را ذکر کنید.
- استفاده از کلمات دستوری: بهتر است که درخواست خود را با افعال امری مانند “بنویس” و “ایجاد کن” شروع کنید.
نکته 1: از نوشتن اشتباه پرامپت نگران نشوید، شما با چند بار نوشتن بالاخره میتوانید Prompt مورد نظر خود را در ChatGPT بسازید. آزمون و خطا کردن باعث میشود که مهندسی پرامپت را یادبگیرید و یک پرامپت حرفهای در حوزه خود برسید.
نکته 2: به ChatGPT نقشی بدهید که بتواند از زبان یک متخصص محتوا را تولید کند. بعنوان مثال در پرامپت خود خطاب به ChatGPT بنویسید؛ شما به عنوان یک متخصص بازاریابی حرفهای چه استراتژی برای فروش محصولات ارایشی پیشنهاد میکنید.
فواید استفاده از پرامپتها
به طور کلی استفاده از Prompt ارتباط با ChatGPT را بسیار سادهتر میکند و باعث میشود نیازها و خواستههای کاربر را بهتر متوجه شود. در ادامه سایر مزایای مهندسی پرامپت را مشاهده کنید:
- راحتی در شروع گفتگو: با ارسال پرامپت، کاربران نیازی به فکر کردن درباره سوال از هوش مصنوعی ندارند و خیلی سریع و راحت میتوانند دستور خود را تایپ کنند تا ChatGPT پاسخ آنها را بدهد.
- راهنمای ساختار گفتگو: کاربران با استفاده از پرامپت، میتوانند ساختار مکالمه را مشخص کنند. مثلا میتوانند درخواست نوشتن یک پاراگراف یا یک مقاله و یا حتی ارایه یک جدول مقایسه را از ChatGPT داشته باشند.
- سفارشی سازی گفتگو: با استفاده از پرامپت، سبک و لحن نوشته مشخص میشود، یعنی کاربران میتوانند زبان، سبک دوستانه یا رسمی و سایر تنظیمات مکالمه را تنظیم کنند.
- ارسال درخواستهای تخصصی: با استفاده از پرامپتها، کاربران میتوانند درخواستها و سؤالات تخصصی خود را بپرسند. برای مثال، دیباگ یک تکه کد، راهنمایی در حل مسائل ریاضی و…
سلام و تشکر از مطالب خوبتون
لطفا ابزار تولید محتوای این کتاب را هم معرفی کنید