ایکون
قالب اکسترا
120 وبسایت آماده شرکتی و فروشگاهی
فقط با 1,378,000 تومان
مشاهده و خرید
تفاوت ریدایرکت 301 و تگ کنونیکال
آموزش سئو

تفاوت ریدایرکت 301 و تگ کنونیکال

احتمالا شما هم تا به حال با محتوای تکراری در سایت‌تان مواجه شده‌اید؛ شاید در این شرایط ندانید که دقیقا چه کنید؛ صفحه موردنظر را به صفحه دیگر ریدایرکت کرده یا اینکه از تگ کنونیکال استفاده کنید. در این مقاله ما هر دو مفهوم را توضیح داده و آنها را با هم مقایسه می‌کنیم تا بتوانید بهترین تصمیم را برای صفحات‌تان بگیرید.

6
01 دی 1403
آخرین بروزرسانی: 01 دی 1403

مدیریت صفحات و آدرس‌های تکراری اهمیت زیادی در سئو دارد. گاهی ممکن است بخواهید ترافیک یک صفحه را به صفحه دیگری هدایت کنید یا آدرس یک صفحه تغییر کند. در چنین شرایطی، سوالی که پیش می‌آید این است که آیا باید از ریدایرکت 301 استفاده کنید یا تگ کنونیکال؟ این دو ابزار هرکدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند که درک تفاوت آن‌ها می‌تواند تاثیر زیادی در بهبود رتبه سایت شما داشته باشد. در این مقاله به بررسی تفاوت‌ ریدایرکت 301 و تگ کنونیکال و کاربردهای هرکدام خواهیم پرداخت.

ریدایرکت 301 چیست؟

ریدایرکت 301 یک کد وضعیت پروتکل HTTP (HTTP Status code) است که به موتورهای جستجو و کاربران اطلاع می‌دهد صفحه‌ای که قصد دسترسی به آن را داشتند به صورت دائمی به آدرس جدیدی منتقل شده است. این نوع ریدایرکت تمامی اعتبار لینک‌ها (Link Juice) و اعتبار رتبه‌بندی صفحه قدیمی را به صفحه جدید منتقل می‌کند. ریدایرکت 301 در حقیقت به موتورهای جستجو اطلاع می‌دهد چه تغییری در آدرس صفحه اتفاق افتاده است.

کاربردهای اصلی ریدایرکت 301 شامل موارد زیر است:

  • بهبود تجربه کاربری: جلوگیری از ارجاع کاربران به صفحات شکسته یا غیرمرتبط.
  • حفظ اعتبار لینک‌ها: انتقال اعتبار لینک‌ها و بک‌لینک‌های موجود به صفحه جدید.
  • سازماندهی معماری وب‌سایت: هدایت ترافیک (Traffic) به ساختار جدید و SEO-friendly.

ریدایرکت 301 چیست؛ درک تفاوت ریدایرکت 301 و تگ کنونیکال

 

به عنوان مثال، اگر در بررسی سایت خود متوجه شوید که یکی از آدرس‌های سایت شما مانند https://www.example.com/a/1234.html نیاز به تغییر دارد و بخواهید آن را به یک آدرس بهینه‌شده سئو مانند https://www.example.com/new.html انتقال دهید، می‌توانید از ریدایرکت 301 استفاده کنید تا کاربران را از آدرس قدیمی به صفحه جدید هدایت کنید.

انواع مختلف ریدایرکت 301

ریدایرکت‌ 301 انواع مختلفی دارد:

  • هدایت یک صفحه قدیمی به یک صفحه جدید
  • انتقال کل دامنه از نسخه بدون www به www یا از HTTP به HTTPS
  • انتقال یک دامنه قدیمی به یک دامنه جدید
  • هدایت کل دامنه به نسخه HTTPS برای افزایش امنیت

تگ کنونیکال چیست؟

قبل از اینکه به سراغ تفاوت تگ کنونیکال و ریدایرکت 301 بروید، باید بدانید که تگ کنونیکال (Canonical Tag) یک ویژگی HTML است که به موتورهای جستجو اعلام می‌کند نسخه اصلی یا ترجیحی یک صفحه از بین صفحات مشابه یا تکراری کدام است. این تگ به کاربران نمایش داده نمی‌شود و فقط برای ربات‌های جستجوگر طراحی شده است. تگ‌های کنونیکال به طور خاص برای ربات‌های موتور جستجو طراحی شده‌اند و بر کاربران تأثیری نمی‌گذارند. این تگ به خزنده‌ها (Crawlers) کمک می‌کند تصمیم بگیرند کدام صفحه را در نتایج جستجو نمایش دهند.

تگ کنونیکال به موتورهای جستجو می‌گوید که کدام نسخه از محتوا مهم‌تر است و باید در نتایج جستجو استفاده شود. به این ترتیب، صفحه‌ای که این تگ در آن قرار دارد، به عنوان نسخه تکراری آدرس مشخص‌شده در تگ کنونیکال در نظر گرفته می‌شود. برای آشنایی بیشتر با این تگ، کنونیکال چیست را بخوانید.

تگ کنونیکال چیست و چه زمانی به کار می‌رود؛ مقایسه ریدایرکت 301 و تگ کنونیکال

هدف از ایجاد تگ کنونیکال

  • جلوگیری از مشکلات محتوای تکراری (Duplicate Content)
  • تعیین نسخه اصلی محتوا برای نمایش در نتایج جستجو
  • انتقال اعتبار SEO به URL اصلی

نکته: برای اینکه چک کنید یک صفحه کنونیکال شده یا نه روی صفحه کلیک راست کرده و view page source را بزنید. در صفحه کد منبع عبارت «canonical» را جستجو کرده، اگر مانند تصویر زیر به شما نشان داد یعنی این صفحه به صفحه اصلی کنونیکال شده است.

تگ کنونیکال یک صفحه

اما چطور می‌توان از تگ کنونیکال در وردپرس استفاده کرد؟

برای فعالسازی کنونیکال یک صفحه، می‌توانید از یکی از افزونه‌های سئو مانند رنک مث استفاده کنید؛ کافی است بعد از نصب افزونه به صفحه‌ای که قصد دارید آن را به صفحه اصلی کنونیکال کنید وارد شده و در انتهای صفحه، در سربرگ پیشرفته این آدرس را تنظیم کنید.

فعالسازی تگ کنونیکال یک صفحه در وردپرس

محصول پیشنهادی
بنر
افزونه رنک مث، افزونه Rank Math
دسته بندی : افزونه سئو
14658
فروش
91%
رضایت

چه زمانی باید از ریدایرکت 301 استفاده کرد؟

ریدایرکت 301 زمانی استفاده می‌شود که نیاز به انتقال دائمی یک صفحه یا مجموعه‌ای از صفحات وب دارید. این روش برای حفظ اعتبار SEO و مدیریت تغییرات در ساختار وب‌سایت ضروری است. در ادامه، به بررسی موقعیت‌های رایج استفاده از ریدایرکت 301 می‌پردازیم.

✔️ ادغام URL‌های قدیمی

اگر تصمیم دارید دو یا چند صفحه وب را ترکیب کنید یا کل وب‌سایت را به یک ساختار جدید منتقل نمایید، ریدایرکت 301 ابزار مناسبی است. با این کار، کاربران و موتورهای جستجو به آدرس مورد نظر هدایت شده و از دست رفتن ترافیک و اعتبار سئو جلوگیری می‌شود. این روش تضمین می‌کند که تنها محتوای به‌روز و مرتبط در دسترس باشد.

✔️ یکپارچه‌سازی URLهای متعدد

هنگامی که وب‌سایت شما از طریق چند آدرس مختلف (مانند www.example.com و example.com) قابل دسترسی باشد، ریدایرکت 301 تمام ترافیک را به یک آدرس ترجیحی یا URL کنونیکال هدایت می‌کند. این اقدام نه تنها از مشکلات مربوط به محتوای تکراری جلوگیری می‌کند، بلکه یکپارچگی تجربه کاربری و تمرکز قدرت رتبه‌بندی روی یک آدرس خاص را فراهم می‌آورد.

✔️ انتقال به دامنه جدید

هنگام تغییر دامنه با استفاده از این ریدایرکت، تمام بازدیدکنندگان دامنه قدیمی به دامنه جدید هدایت می‌شوند. این روش تضمین می‌کند که کاربران به صفحه اشتباهی منتقل نشده و موتورهای جستجو اعتبار سئو دامنه قدیمی را به دامنه جدید منتقل کنند.

✔️ مهاجرت از HTTP به HTTPS

هنگام فعالسازی HTTPS، ریدایرکت 301 به موتورهای جستجو اعلام می‌کند که صفحات قدیمی به طور دائمی به نسخه‌های امن منتقل شده‌اند. این کار همچنین تضمین می‌کند که کاربران و موتورهای جستجو همیشه به نسخه ایمن دسترسی داشته باشند.

✔️ تغییر ساختار URL وب‌سایت

اگر قصد دارید آدرس صفحات وب‌سایت خود را تغییر دهید و آن‌ها را به دسته‌بندی‌ها یا زیرشاخه‌های جدید منتقل کنید، ریدایرکت 301 یک راه‌حل مناسب است. این تغییر باعث بهبود ساختار سایت و SEO می‌شود. در واقع، موتورهای جستجو ساختار سایت شما را بهتر درک می‌کنند.

✔️ حذف یا انتقال محتوای صفحات

حذف صفحات قدیمی بدون استفاده از ریدایرکت می‌تواند به کاهش ترافیک ارگانیک و از دست رفتن بک‌لینک‌ها منجر شود. با استفاده از ریدایرکت 301، می‌توانید کاربران و موتورهای جستجو را به یک URL جدید هدایت کرده و از کاهش رتبه‌بندی جلوگیری کنید.

✔️ هدایت ترافیک از کمپین‌های بازاریابی منقضی شده

اگر صفحاتی برای کمپین‌های بازاریابی با مدت زمان محدود ایجاد کرده‌اید، پس از پایان کمپین می‌توانید بازدیدکنندگان را به صفحات جدید و فعال هدایت کنید. این اقدام به کمک ریدایرکت 301، ترافیک مشتریان را به پیشنهادات فعلی هدایت می‌کند.

چه زمانی باید از تگ کنونیکال استفاده کرد؟

تگ کنونیکال برای مدیریت صفحات با محتوای مشابه یا تکراری و تعیین نسخه اصلی به موتورهای جستجو استفاده می‌شود. در ادامه، موقعیت‌های اصلی، اشتباهات رایج تگ کنونیکال و استفاده از این تگ را بررسی می‌کنیم.

✔️ مدیریت محتوای تکراری

زمانی که صفحات مختلفی با محتوای مشابه در سایت دارید، می‌توانید با استفاده از تگ کنونیکال، نسخه اصلی را به موتورهای جستجو معرفی کنید. این روش از ایجاد رقابت داخلی برای رتبه‌بندی و کاهش قدرت سئو جلوگیری می‌کند.

✔️ محصولات مشابه در فروشگاه‌های آنلاین

در وب‌سایت‌های تجارت الکترونیک، ممکن است یک محصول با گزینه‌های مختلف (مانند رنگ یا سایز) وجود داشته باشد. تگ کنونیکال به موتورهای جستجو اطلاع می‌دهد که کدام صفحه باید به عنوان نسخه اصلی در نتایج جستجو نمایش داده شود.

✔️ یکپارچه‌سازی نسخه‌های مختلف URL

اگر محتوای یکسانی در چند آدرس مانند www.example.com/page و example.com/page وجود دارد، تگ کنونیکال می‌تواند یکی از این نسخه‌ها را به عنوان نسخه اصلی تعیین کند.

در ادامه فرق تگ کنونیکال و ریدایرکت 301 را یکبار برای همیشه می‌گوییم تا در هر موقعیت بدایند کدامیک را باید به کار ببرید.

تگ کنونیکال و ریدایرکت 301 دقیقا چه تفاوتی دارند؟

احتمالا تا اینجا با تفاوت تگ کنونیکال و ریدایرکت 301 آشنا شدید اما در این بخش به طور کامل این دو را با هم مقایسه می‌کنیم. ریدایرکت 301 کاربران را از صفحه‌ای به صفحه دیگر هدایت می‌کند، تگ کنونیکال تنها به موتورهای جستجو اطلاع می‌دهد که یک نسخه از محتوا نسخه اصلی است و باید نمایش داده شود.

تفاوت تگ کنونیکال و ریدایرکت 301 از نظر هدف

ریدایرکت 301 انتقال دائمی کاربران و موتورهای جستجو به یک آدرس جدید است در حالی که تگ کنونیکال نسخه اصلی یک محتوا را در میان صفحات مشابه یا تکراری تعیین می‌کند.

مقایسه تگ کنونیکال و ریدایرکت 301 از نظر تاثیر روی کاربران

در ریدایرکت 301 کاربران به طور مستقیم به URL جدید هدایت می‌شوند ولی تگ کنونیکال هیچ تغییر ظاهری برای کاربران ایجاد نمی‌کند.

تاثیر روی موتورهای جستجو

در ریدایرکت 301 موتورهای جستجو URL قدیمی را حذف کرده و فقط URL جدید را ایندکس می‌کنند اما تگ کنونیکال به موتورهای جستجو پیشنهاد می‌دهد که کدام نسخه را به عنوان نسخه اصلی نمایش دهند.

مقایسه تگ کنونیکال و ریدایرکت 301 از نظر کاربرد

ریدایرکت 301 برای زمانی به کار می‌رود که یک صفحه یا دامنه به طور دائمی به آدرس جدید منتقل می‌شود. اما تگ کنونیکال برای جلوگیری از محتوای تکراری و هدایت موتورهای جستجو به یک URL اصلی کاربرد دارد.

مدت زمان اثر ریدایرکت 301 و تگ کنونیکال

ریدایرکت 301 اثر دائمی دارد و تغییر آدرس به صورت همیشگی است. تگ کنونیکال اثر موقت دارد و تنها در نتایج جستجو اعمال می‌شود.

مهسا کاظمی پور
مهسا کاظمی پور
مهسا هستم، عاشق زندگی، نوشتن، نقاشی و صد البته مهارت‌ها و تجربه های جدید :)
مقالات مرتبط
بنر
آموزش رایگان سئو وردپرس
در این مقاله با آموزش وردپرس رایگان مواردی مانند تنظیمات پیشخوان وردپرس، نصب افزونه‌های وردپرس، سئو داخلی، خارجی و تکنیکال را آموزش می‌دهیم تا با هزینه کم و انجام تمام اقدامات برای سئو سایت به رتبه های برتر نتایج گوگل دست پیدا کنید.
بنر
چک لیست سئو وردپرس؛ نکات عملی برای رسیدن به رتبه 1
برای رسیدن به رتبه اول نتایج گوگل باید یک سایت بهینه برای موتورهای جستجو داشته باشید. در این مقاله چک لیست سئو 2023 برای سئو داخلی، سئو خارجی، سئو تکنیکال را آماده کرده ایم، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
بنر
آموزش رنک مث؛ تنظیمات صفر تا 100 کاملا کاربردی
در آموزش رنک مث، شما را با نحوه نصب و راه اندازی آن آشنا خواهیم کرد تا بتوانید براحتی اصلی ترین تنظیمات سئو را برای سایت وردپرسی خود انجام دهید.
بنر
آموزش ساخت رایگان اکانت ماز پرو Moz Pro
به کمک اکانت MOZ Pro می توانید از آخرین تغییرات قوانین و نکات سئو خبر دار شوید، کمپین های کنترل استراتژی سئو تعیین کنید، عملکرد رقبای خود را رصد کنید، نقاط ضعف و قدرت خود را بیشتر بشناسید و جایگاه بهتری در موتور جستجو بدست آورید. در ادامه با آموزش ساخت اکانت Moz Pro با ما همراه باشید.
6 دیدگاه
رها راد
رها راد
02 دی 1403 10:59

آیا ممکن است گوگل تگ کنونیکال را نادیده بگیرد و صفحه‌ای دیگر را به‌عنوان نسخه اصلی انتخاب کند؟ در این صورت، چه راهی برای رفع این مشکل وجود دارد؟

آیا مفید بود ؟
0
نرگس جاویدان
نرگس جاویدان
01 دی 1403 12:00

سؤال دقیق و حرفه‌ای! بله، گاهی گوگل ممکن است تگ کنونیکال را نادیده بگیرد، به‌خصوص اگر سیگنال‌های متناقضی از سایر صفحات یا بک‌لینک‌ها دریافت کند. برای جلوگیری از این مشکل، اطمینان حاصل کنید که تگ کنونیکال با ساختار لینک‌دهی داخلی، نقشه سایت، و رفتار کاربران در سایت هماهنگ باشد.

آیا مفید بود ؟
سارا زمانی
سارا زمانی
01 دی 1403 10:46

خیلی مقاله خوبی بود، ولی یه سوال دارم
اگه بخوام دامنه جدیدی رو به جای دامنه قدیمی استفاده کنم، ریدایرکت 301 انجام بدم یا تگ کنونیکال؟

آیا مفید بود ؟
0
نرگس جاویدان
نرگس جاویدان
01 دی 1403 10:47

سلام! اگر می‌خواهید کل دامنه رو به دامنه جدید منتقل کنید، قطعاً ریدایرکت 301 انتخاب درستی هست. این کار باعث می‌شود تمام اعتبار سئوی دامنه قدیمی به دامنه جدید منتقل شود.

آیا مفید بود ؟
فاطمه اسدی
فاطمه اسدی
01 دی 1403 09:48

برای فروشگاه‌های آنلاین، وقتی چند نسخه از یک محصول با رنگ‌های مختلف داریم، بهتره از تگ کنونیکال استفاده کنیم یا ساختار URL رو تغییر بدیم؟

آیا مفید بود ؟
0
نرگس جاویدان
نرگس جاویدان
01 دی 1403 10:53

سلام! اگر هر رنگ از محصول دارای صفحه جداگانه‌ای است، استفاده از تگ کنونیکال به صفحه اصلی محصول، انتخاب مناسبی برای جلوگیری از بروز مشکلات مرتبط با محتوای تکراری خواهد بود. با این حال، اگر هدف شما ارائه تجربه کاربری بهینه‌تر است، پیشنهاد می‌شود تمامی گزینه‌های محصول را در یک صفحه واحد ادغام کنید.

آیا مفید بود ؟